hocam teşekkürler
Printable View
1.40 ustune atıp kalırsa tavan muhtemel olabilir ytd
yıllarca yatırımcısına hiçbir şey vermeyen bu hisse şimdi utanmadan yatırımcısından para istiyor.
Şimdi değil bunlar sürekli bedelli artırımı yapıyorlar, sürekli zarar açıklıyorlar.Bakmayın son açıkladıkları kâra, inanıp hisseye borsada itibar eden oldu mu.
Bu tip şirketler ancak anlık verilerini yatırımcıya kapatan BİST a kote olup yatırımcıyı sömürür.
Bu şirketin hissesini alan yatırım yapmış olmuyor şirketin finansmanına bozulan mali yapısına katkı sağlamış oluyor vesselam.
Çok yazık anlık borsa verilerinin kapatılması da bu tip şirketlerin borsada işlem görmesi de.
Eposta olarak mkk den şöyle bir mesaj geldi.
Mali Hak Kullanım Güncelleme
KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. tarafından KARSAN OTOMOTİV hisse senedi için bedelli sermaye artırım bilgilerinde güncelleme yapılacaktır.
Saygılarımızla.
Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.
Bunun ne anlama geldiğini ya da altından ne tür bir güncelleme çıkar bilgi sahibi olan var mı?
Arkadaşlar ilk defa bedelli sermaye artırımı yapılan bir senedim oldugu için bu konuda bilgim yok. Yardımlarınızı bekliyorum.
10500 adet karsan hisse senedim var karsanR adında 10500 adet daha hisse senedi eklenmiş portfoyüme. aracı kurumum gedik.
1.karsanR ortalama maliyet 1 tl son fiyat 0,17 tl gözüküyor. bu 0,17 tl ne alaka bilgisi olan var mı ? kagıdın şu an degeri 1,32 tl. normalde son fiyatında 0,32 tl olması gerekmiyor mu ? buna baglı olarak kar-zarar oranında da 1780 lira gözüküyor. benim bildigim 3280 tl falan olması lazım. farklı bir hesaplama yöntemimi var rüçhan payların ?
2.ben bedelliye katılmak istemiyorum diyelim bu karsanR yi direk hisse alım satımı yapar gibi gedik online işlemlerden satabiliyor muyum yoksa aracı kurumu arayıp onlar mı satacak benim adıma ?
3.diyelim ben bedelliye katılmak istiyorum. nasıl yapacagım aracı kurumu mu aramam gerekiyor ? yoksa hisse alır gibi alabiliyor muyum ? birde aracı kurumu aramam gerekiyorsa, bu bedelliye katıldıktan sonraki paylar tarafıma son gün olan 22 kasımda mı geçecek yoksa aynı anda mı geçecek ?
4. son olarak 22.sinde diyelim rüçhan hakları 2000 tl kar getirdi. bedelli ye katılıp normal hisse paylarını alıp hemen satmak mı daha çok kar getirir yoksa rüçhanları satmak mı kar getirir ? yoksa rüçhan ile hisse senedi fiyatları aynı mı olur ? hangisini yapmak daha mantıklı olacaktır ?
bu konularda yardımcı olan bilgili arkadaşlardan ricam benim aydınlatmalarıdır. bedelli konusunda bilgim sıfır oldugu için detaylıca aklıma takılanları sormak istedim.
yatırım finansla marbaş herhalde?? aynı kişi işlem hacmiyle mal almadan yukarı çektiler. Acaba mal mı satacaklar.? Anlayabilen varmı?
bütün bukadar işlem ykb ye 3 milyon lot mal satabilmek için miydi?
aracı kurumun temel analizden sorumlu bir birimi var
gedik te de vardır
aç sor işleri ne cevaplasınlar.
kısaca rüchan tahtası açıldığı gün sen zaten otmatikman bedelliye katılmış durumdasın zaten.
diğer yazdığın tüm şeyleri burdaki insanlar bilse zaten uzaya mekik gönderirler.
1 yeni hisse nominal değer 1 tl.olarak gözükür o dediğim.gibi imkb çıkış değeridir şuan 17 kuruşla 20 kuruş arasında dalgalaniyo bedelinin başladığı gün 10 kuruştan işlem görüyordu
2 bedelliye katılmak istemiyorsan internetten aracı kurumdan hesabiniza girerek gozuken fiyat akliniza yatiyosa satabilirsiniz
3 bedelliye katılacaksanız elinizdeki ruhcanlari satmadan elinizdeki karsan hissesinin miktarının yarısı kadar yani 10500 lotunuz varsa 5250 tl aracı kurumunuzdaki hesabınıza yatırıp aracı kurumunuzu aramanız halinde o gün ilave lotlariniz hesabınıza geçer
4 bedelli 28 kasıma kadar sürse de 22 kasım ruhcanlarin borsada son işlem gördüğü gün o güne kadar satmamışsanız normalde bedelliye zaten katılıyor oluyosunuz o güne kadar bisey yapmadıysanız 22 simden önce aracı kurum sizi arayıp bilgilendirecektir
Kısaca benim bildiklerim böyle daha profosyenel destek için aracı kurumunuzu arayıp bilgi alabilirsiniz bol kazançlar dilerim ..
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[QUOTE=dotrak;3901190]cevap yok sanırım ?[/QUOTE
Aldığın fiyat ile satacağın fiyatı birirbirinden çıkarırsa kar edeip etmediğin ortaya çıkar.
Sonuçta elindeki hissenin yarısı kadar daha hissen olacak ve bir tanesini 1 liradan alacaksın. Muhtemelen %30 ucuza almış olacaksın.
1 liranın üzerindeki kapanış olduğu sürece zarar etmeyiz.
Bol kazanclar...
[QUOTE=trakyalı;3901527]Hocam rüçhan haklarının karı ile bedelliye katılıp 1 tl den aldıgımız hisselerin karı aynı mı bunu sormak istemiştim ? yani şu an elimizde bulunan rüçhan haklarını satarsak mı daha çok kar ederiz yoksa bedelliye katılıp 1 tl den hisseleri alıp sonra onları aynı gün satarsak mı daha çok kar ederiz. bunu sormuştum.
Foruma pek girmek istemediğimden baktım burası karışmış bir el atalım dedik,çünkü bedelli fenomeniyim sağlam kağıtlarda,en son milpada bedelliye girmiştim %'25-50 kaldırmıştım 1.50 satışlan,peşi malum 2 üstüne atmıştı...neyse,bunda ben 275.000 adet R satın alarak bedellisine girdim,bugün yarısı hesapta gözüktü,kapanışa doğru talimat verdim 1 tl fiatlan Y aldım,bu Y ana hisseylen birleşince kapanışı olan E fiatı olacak örnek olarak,E 1.38 kapattı.
R'lerin tahtadan kalkışı 22 kasım,bu hem satış,hem alış konumundadır tahtada,bedelli açıklanmadan elinde hisse bulunduranlar hesaplarında R gözükür açıklandıktan sonra,ayrıca bedelli bölünme hesaplarında R olarak %50 katılım payı olarak 1tl fiattan hisse alacağınızda gözükür,bedelliye katılmak istemeyenler 22 kasıma kadar R satışı yapmaları mecburidir,bu tarihi kaçırırsanız 28 kasıma kadar mutlaka bedellisine katılın,yoksa %30 üstü zararınız olur,çünkü R 22 kasım tahtadan kalkar daha ne R satabilirsiniz nede alabilirsiniz...R satın alanlar R çok yükselirse satabilirler,bugün 0.19 kapattı,örneğin 0.30 üstü olursa %50 kardasınız,eskiden R fiatları çok yükselirdi,%500-1000 olanları bilirim,neyse fazla kafanızı karıştırmayayım,R satın alanlar hesaplarında pay 2 iş günü sonra gözükür...Bölünmden sonra ana hisseden alanların bedellisi yoktur,burası önemli,çünkü çokları bedelli,bedelsiz,temettünün ne olduğunu bilmeyenler bu soruyu çok sorar,çünkü borsanın ne olduğunu hiç bilmezler,biz bunlara bodoslama dalma deriz arkadaş ağzı ile...hissenin son bedelli katılım tarihi 28 kasım saat 16'dır...1000 lot R alanlar bedelliye katılmak istediğinde 500 tl ödemesi lazım,hesaplarınızda açıkta vadesiz olarak alacağınız hisse kadar nakit bulundurun,mutlaka talimat verin,vermediğinizde alamazsınız,bazen zarara uğramanızı istemeyen yatırım kuruluşunuz açık hesapta para bulundumu o parayı sizin adınıza kullanır !!!...herkese bol kazanç.
R=0.19 kapanış
E=1.38
Hacim TL :
64.478.110
Diyelim 10.000 lot karsan vardı maliyetin 1.10 du 11000 tl yatırdın şimdi fiyat 1.38 2800 tl karın var burda rüçhandan da 0.19 x10000= 1900 yaklaşık şimdi hepsini satsan 2800+1900= 4700 tl karın olur. Yok satmaz bedelliye katilirsan 5000. Tl daha verir 5000 hisse alırsın. Hisse bedelli sonrası 1.25-1.30 arası bir fiyatla acilir tahminî. 10000 eski lotton min 1500 tl karın olur aldığın 5000 yeni lot x0.25 1250 tl de ordan. 3000 tl civarı bir karın olur. Şimdiki duruma göre hepsini satmak daha karlı gibi duruyor. Bilmiyorum yanlış mı hesapliyorum arkadaşlar.[QUOTE=dotrak;3903152]SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=ziyaalkis;3904147]Diyelim 10.000 lot karsan vardı maliyetin 1.10 du 11000 tl yatırdın şimdi fiyat 1.38 2800 tl karın var burda rüçhandan da 0.19 x10000= 1900 yaklaşık şimdi hepsini satsan 2800+1900= 4700 tl karın olur. Yok satmaz bedelliye katilirsan 5000. Tl daha verir 5000 hisse alırsın. Hisse bedelli sonrası 1.25-1.30 arası bir fiyatla acilir tahminî. 10000 eski lotton min 1500 tl karın olur aldığın 5000 yeni lot x0.25 1250 tl de ordan. 3000 tl civarı bir karın olur. Şimdiki duruma göre hepsini satmak daha karlı gibi duruyor. Bilmiyorum yanlış mı hesapliyorum arkadaşlar.benim maliyetim malesef yüksek o yüzden şu an elimde tuttugum lotlarda zarardayım ama bu önemli degil. benim sordugum bedelliden aldıgımız lotları anında satarsak mı daha karlı olur yoksa bedelliye katılmayıp verilen rüçhanları satarsak mı daha karlı olur diye sormuştum ama eger cevabınızda bir yanlışlık yoksa cevabımı aldım :) bir şeyi anlamadım yanlız bedelli sonrası neden 1,25-1,30 aralıgında açacak ?
[QUOTE=dotrak;3904719]Günaydın arkadaşlar Benim de kafama takıldı
Neden bu aralıktan açılacak E hisseleri
Ben bugün aldım diyelim 1,39 dan birleşme günü öncesi
1,51 oldu Birleşme günü bende bir hisse birleşimi olmayacak
Ona rağmen lot sayısı artmadan değer mi kaybedecek
Açıklama yaparsanız makbule geçer
berfunakin7987
**** İSTEK YOK
Arkadaşlar hiseyi bu gün aldım 1,41 den bedelliye katılmış oluyormuyum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Olmuyorsun kardeşim eğer 14.11.2019 dan önce almadıysan olmuyorsun.
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin sermayesi ve hisse sayısı değişeceğinden. Son gün hisse ortalama fiyatı uzerinden yapilacak hesaba göre ertesi gün yeni fiyattan işlem görmeye başlar. 1.50 olursa 1.33 gibi bir fiyat oluşur senin hissenin değeri bu fiyata gelir. Ha ondan sonra hisse yükselir veya düşer orası piyasanın bileceği iş. [QUOTE=CADUSEUS;3905056]SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/799316
KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.'nin 14/11/2019 tarihinde başlayan %50 oranında bedelli sermaye artırım işleminde, kaydileşmiş hisse senetlerinin rüçhan haklarını kullanmak isteyen üyelerin haklarını 28/11/2019 tarihinde Merkezi Kaydi Sistem çalışma süresi içerisinde kullanmaları gerekmektedir.
info hem rüçhan hem hissede kağıdı çok zorladı. biraz çekilse hisse 1.50 lere gidecek . hemde infoda daha çok kazanacak. belki seans sonu biri kafa gösterir.
[QUOTE=ziyaalkis;3905662]Şirketin sermayesi ve hisse sayısı değişeceğinden. Son gün hisse ortalama fiyatı uzerinden yapilacak hesaba göre ertesi gün yeni fiyattan işlem görmeye başlar. 1.50 olursa 1.33 gibi bir fiyat oluşur senin hissenin değeri bu fiyata gelir. Ha ondan sonra hisse yükselir veya düşer orası piyasanın bileceği iş. Teşekkürler arkadaşım Allah razı olsun Bol bereketli kazançlar
[QUOTE=ziyaalkis;3905662]Şirketin sermayesi ve hisse sayısı değişeceğinden. Son gün hisse ortalama fiyatı uzerinden yapilacak hesaba göre ertesi gün yeni fiyattan işlem görmeye başlar. 1.50 olursa 1.33 gibi bir fiyat oluşur senin hissenin değeri bu fiyata gelir. Ha ondan sonra hisse yükselir veya düşer orası piyasanın bileceği iş. Çok eskiden bölünen hisselerde oda bazılarında yeni hisse
eski hisse vardı birleşirken hangisinin fiyatı düşük ise oradan birleşirlerdi
bu sizin dediğinizin olacağını zannetmiyorum
ama yinede araştırmak gerekir
1 tllik hissede 20 kademe korkunç yaw
13 kasımdaki kapanış 1.27 14 kasım bedelli başlangıcında teorik fiyat 1.18 olmuştu zaten
KARSN da bugün ortalama 1.417 tl fiyattan toplam 10.041.284 lot açığa satış yapılmıştır,
Bu gün yatırım ilişkilerini aradım hisse aldığım için bugün katılmış sayılıyomuşum ayın 22 sine kadar rüchan hakkı satma hakkım varmış daha sonra satamıyormuşum ama bedelli bitiş tarihi 28.11.2019 muş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE=ZICO;3907079]Evet sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. 14 kasımda fiyat oluştu 1.18 olarak oluştu 14 kasimdan sonra karsan alan arkadaşlar hisse fiyatı da bir azalma olmayacak. Bedelli ile ilgili fiyat zaten oluşmuş vaziyette ve sonrasinda 1.40 lara çıktı. 1.41 den alan arkadaş hissende fiyat olarak 28 kasimdan sonra bir değişiklik olmayacak. Yani 1.33 olmayacak. Ancak hisse fiyatı düşer veya çıkar orası piyasaya kalmış birşey.
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn sppedyy karsan rüçhan almadiysaniz şayet bedelliye katılmanız mümkün değil bir yanlışlık var. Bugün 1.41 karsan aldım yazmış sınız bedelliyle alakaniz olamazSM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir atasözü var,MADEM BİLMİYORSUN BU MOKU GİT MEKTEBİNDE OKU DER...borsaya işi biliyorsan takılacaksın,bilmiyorsan hiç uğramayacaksın,borsa bu,çarptımı insanı tam çarpar ne ocaklar söndürdü zamanında,geriye doğru bakıyorum hep sorular,sorular,sadece bu forum değil,çoğu finas netleride öyle:rtfm:
KARSN da bugün ortalama 1.421 tl fiyattan toplam 6.320.179 lot açığa satış işlemi gerçekleşmiştir, dünden de 2.013 lot açık taşınmıştır ve 10.487 lot açıkta teklif aşamasındadır,