4.03 olmaz demeye getiriyorlar, kazanı alttan yakmışlar gerzek arıyorlar short yapsında ş..lım diye.
Printable View
4.03 olmaz demeye getiriyorlar, kazanı alttan yakmışlar gerzek arıyorlar short yapsında ş..lım diye.
Alışmış kudurmuştan beterdir derler ya işte Dolarda da yapılanlar ona benziyor . Önce alıştırıyorlar sonra ohhh ! dedirtip shortçularda doyumsuz bir rahatlama sağlıyorlar. 3` ün üstü yoktan geldik 4.03` ün üstü yoklara, bakalım bu RAHATLATMA nerede bitecek!..
Sn. Grafikçi kardeş ortalıkta uçan kuştan haberim var moduna dolaşıyorsunda, en basit şeyleri atlıyorsun..:)
Sen şimdi bu portreyi İtalya, İspanya, Portekiz artık düzeldi demeye getiriyorsun, anlıyorumda..senin haberin yokmu ki ECB aylık 30 milyar Euro devlet tahvili, arkadan dolaşarakta aylık ort. 10 milyar Euro'da şirket tahvili alıyor..herhalde bir MB'sının tahvil almasının bu ülke tahvillerine ne yaptığını biliyorsundur?..yoksa bilmiyormusun..:)
Neyse, gerçek durumlar tahvil alımları kesildiği zaman ortaya çıkar..ortada sadece Portekizde kısmi bir düzeme var gibi duruyor..ancak yinede ECB keserse/kesebilirse o zaman ak koyun, kara koyun ortaya çıkar esas..selamlar..
Hem kur, hem de kısa vadeli 120 milyar dolar borcu olan reel sektörün hisse senetlerinin alınıp satıldığı BİST yükseliyor...:)
Bir gariplik var ama...
4,0300 +0,0302 +0,76%
Bankaların sermaye yeterlilik ve karlılık rasyo ve kriterleri, hisse senedi defter değer rasyoları çok uygun olabilir.
Ama hisse senedi borsalarında gün kadar gelecek değerlemesi ve bakışı da önemli...
Bugün çok karlı görünen bankalarımız, metazori verdikleri kredilerin dönüşünde yaşayacakları gün gibi aşikar zorluklar düşünülecek olursa, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarla gelecek dönemlerde bugünün karlarını yapmayacakları da açık...
Hisse senedi fiyatlarına ve endekse dolar bazında bakış, bana baş yöneticinin işine geldiğinde eski parayla konuşmasına benziyor...
Kur başını alıp gittikçe endeks ucuzluyor.
Korkarım kurun bu hızına yetişmesi de güç görünüyor...:)
Neysem ! sonunda 4.03 `ün üstüne attı son SHORTLARI da aldılar mıçlardan ! :ss::dvr::cheers:
Yeni rekorlar istiyoruz 4.04` ü bir geçsin gerisi kolay. Lafla peynir gemisi ancak bu kadar yürür ...
Dolar bazında bakınca para kazandıran ciddi hisse sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini göreceksiniz...(onların çoğunu da 2009 krizinde aldıysanız...)
Örneğin Garanti 2010 yılından beri yatırımcısına kazandırmıyor
01/10/2010 Garanti:5,35$
02/04/2018 Garanti:2,67$
Verdiği temettüleri eklesenizde sonucun çok değişeceğini sanmıyorum
Haklısınız/haklıyız dolar o kadar hızlı artmış ki Garanti deki tl bazındaki değer artışları pufffff olmuş
Buda bize Bist te söylenildiğinin aksine uzun vadeli yatırımcı değil,alım ve satım yerini iyi beceren/becerebilen yatırımcı olmamız gerektiğini gösteriyor....
saygılar/başarılar
Bakalım emirle bugün kamu bankaları Doları kaç kuruş aşağı çekecek...
Yeni rekorumuz hayırlı uğurlu olsun. Cemil Ertem neredesin ! geçenlerde gece 4 üstü yapıldı diye gazeteler Dolar 4`ü geçti yazmasınlar diye çığırtıyordun BUDAMI GOL değil !...
TL ruhuna fatiha, R.I.P
4.04 üstüne attık şimdi buralarda shortçular gelir gelmesine de ben bu shortçuların sonunu pek hayırlı görmüyorum, maazallah mıçta ! short kalmazsa durum fena... :kahkah:
4,0416 +0,0418 +1,05%
sizi kırmadı
hadi bakalım..
ilk hedef 4,12 sonra 4,20+
gene mi rekor
yine 3,99 lara dönmesinde artık 3,9XX rakamlara tahammülüm kalmadı
Mahçupyan: Bu hükümet 'günaha giriyor'!
"Bütün bu retorik 'biz Corc'un ağzına bakarak hareket etmeyiz' cümlesi ile tamamlanıyor" Karar yazarı Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler de bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar da kusura bakmasın karşılarında beni bulur. Çünkü ekonomide her kötülüğün anası faizdir" ifadesine tepki gösterdi. Enflasyonun bir türlü inmediğini belirten Mahçupyan, "Bu hükümet, itiraf edemese de, faizi sürekli yukarı çekmek zorunda kalarak Ëœgünaha giriyor" diye yazdı.
Mahçupyan'ın "İnandığını bilgi sanmak" başlığıyla yayımlanan (5 Nisan 2018) yazısı şöyle:
Taraflardan biri temelsiz bir önermeyi savunmasına rağmen konu fazla uzamışsa, bilin ki orada artık bilgi değil inanç tartışılıyordur. Faizle ilgili son söylenenler bu açıdan çok hayırlı oldu. Öncesinde ekonominin durumu ve yönetimi ile ilgili bir sorunun konuşulduğunu ve ekonomi gerçekliği ve bilimi çerçevesinde cevap arandığını varsayarak yazılar yazmıştım. Yanılmışım Erdoğanın iki cümlesi benim yanılgımı ve tartışılan olayın gerçeklikle veya bilimle ilgisinin olmadığını ortaya koydu.
http://t24.com.tr/haber/mahcupyan-bu...giriyor,598116
Investing.com - Güne yükselişle başlayan USD/TRY kuru son saatte 4,0436 ile tarihi rekor kırdı.
23 Mart Asya seansında 4,0365 seviyesine yükselerek rekor kıran USD/TRY kuru, geçen hafta 4,0150 seviyesinden 3,9350’ye sert düşüş yaşamış ancak bu düşüş kısa süreli kalmıştı.
Haftaya 3,96 direncinde başlayan kur, ilk etapta 3,99 seviyesini aştı, devamında 4,0270 seviyesine yükselen kur, bugün 4,0436 seviyesine yükselerek rekor kırdı.
TL, Marta ayında en çok değer kaybeden gelişen ülke para birimi olurken Nisan’da da bu kaybını sürdürüyor. TL, bugün dolar karşısında %1,0 kayıpla en çok düşen gelişen ülke parası oldu.
Piyasalarda TL satışlarının hızlanmasında küresel endişelerle beraber iç faktörlerin de etkili olduğu görülüyor. Son günlerde dövizdeki yükselişe karşın TCMB’nin aksiyon almayacağı beklentisi de artarken bu algı TL satışlarını destekliyor.
ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret kotası, gelişen ülkeleri de zorluyor, ancak Türk Lirası, Güney Afrika Randı ve Brezilya Reali gibi kırılganlığı yüksek paraların kayıpları daha fazla oluyor.
Günün devamında 4,0365 rekor seviyesinin aşılması ile 4,05 psikolojik seviye takip edilecek.
vincen mi nedir malum troll nedense bir süredir uğramıyor 4,20 den sonra 4,0x inerse hemen damlar. 3,38 de savurduğu iğrenç lafları unutmadım ona yedirecem.
ünlü Türk düşünürü nihat doğan ne demiş (mevlanadan çalmış ama olsun)
BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE?
Deval her zaman tcmb kontrolündedir. Faiz politikası ile bunu yapar. Evet tcmb eğer isteseydi dövizdeki yükselişi durdurabilirdi. Ancak politikacıların potansiyel büyümeden daha yüksek büyüme yönlü kararları ile zayıf kur politikası uyguladılar.
Yani olması gereken faiz değerinde çalışmadılar. Hala da bu değerde çalışmamaya devam ediyorlar. Tabii bu dengede çalışmamanın getirdiği bazı anomaliler var bu anomalilerin başında da hassas kontrol imkanının kaybolması geliyor. O nedenle belirli periyotlarda bu tür acil toplantılar gerekli oluyor.
Ancak bütün bunlar yine tcmb'nin önceden bildiği ve risklerini göze aldığı mekanizmalar sonucunda oluyor.
Yani şunu söylemek istiyorum. Eğer tcmb 25 Nisan'da faiz artışı yapmaz ise bunun riskini ve ileride bir acil toplantı gerekliliği yaratacağını bilerek yapacak. Bilmeyerek değil. Bu da aslında kur ile ilgili kararın ve kontrolün tamamen tcmb'de olduğunu gösteriyor.
mb istediği kadar faiz arttırsın deval bitmez,bir kere Güven kaybı var. adalet ve eğitimin çöktüğü ülkeler düzelmez. Zuhal Olcay gibi siyasetle ilgisiz bir sanatçı bile hapse giriyorsa iş bitmiştir. oradan emir veriyor şunu tutuklatın şunu kodese tıkın, adelet bakanlığı kapatılsın ne işe yarıyor? hatta tüm bakanlıklar kapatılsın,saraydan ülke yönetilmeye çalışılıyor,bunlara gerek yok.
benim anladığım doların belli bir seviyeye kadar yükselmesi isteniyor bu kabul edilebilir seviye benzinin litresinin 7 lira olduğu seviye mi yoksa 9 lira olduğu seviye mi orasını bilemiyorum ! yada bugün haberlerde petrol bulunduğu söyleniyor bunuda dikkate almak lazım dolar yükselmesine rağmen benzin artmayadabilir
http://www.bloomberght.com/haberler/...petrol-bulundu
CUMHURBAŞKANLIĞI/KALIN: FAİZLER KONUSUNDA CUMHURBAŞKANININ POZİSYONU NET OLDU
CUMHURBAŞKANLIĞI/KALIN: EKK'DA GÖRÜŞ AYRILIĞI YAŞANDIĞI HABERLERİ DOĞRULARI YANSITMIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI/KALIN: (FAİZ TARTIŞMASI) OLAĞAN DIŞI BİR GELİŞME YOK
e tamam işte usd nin beklediği de bu
yeter ki sözlerinde dursunlar
enflasyonun sebebi faizdir söylemine devam etsinler.
:bravo:
Bu bir seçim. Tcmb ve hükümet bir seçim yapıyor. Kırk katır mı kırk satır mı sorusuna kırk satır olarak karar alıyorlar. Bu kararı almak suretiyle gidişata karar veriyorlar. Ve bunu bilerek yapıyorlar. Yapılan seçim sonucunda biz kırk satırın etkilerini hissediyoruz diye bunun tcmb'nin kontrolü dahilinde olmayan bir karar sonucu oluştuğunu söyleyemeyiz.
Türkiye devalüasyon ve kontrollü fakirleşme ile ekonomisini ayakta tutabilecek bir kanal bulmuştur. Bu kanalda da ilerliyor.
Ayrıca döviz satın almak yasak değil. Bu nedenle herkesin kayıp ve kazancı yine kendi kararı sonucu oluşuyor.
Kalın: Mehmet Şimşek'in istifa ettiği bir iddia , bize gelen bir şey yok.
İlginç, böyle bir şey yoktur deyip kesip atmamış.