Az bir lotum var, gideceğim buradan. Ytd. Vaya con Dios...
Printable View
Az bir lotum var, gideceğim buradan. Ytd. Vaya con Dios...
Mayıs ayında Bloomberge yapılan açıklamada Kaynakların elde tutulması amacıyla
2021 de Temettü dağıtılmayacağı bildirilmişti
Bilginize
temettü istemiyoruz hisse ederini bulsun gerçek fiatına gelsin gerisi açgözlünün olsun toprak bile bunları nasıl kabul edecek
Borusan fiyat 12,20
İndes fiyat. 12,31
Bilanço Borusan 21,5 milyon zarar geliyor
İndes 55 milyon kar geliyor.
Bugün Borusan 13 TL
İndes 12,20 titrek bacak zor duruyor.
Demek ki bilancoya bakan yok.
Biz yanlış bakıyoruz.
Bu dönem bilanço hikaye.
Para nereye yön verirse.
Erol amcam da boğazda kahvesini içsin gevrek gevrek.
Nisan'da toplar.
Bir temettü açıklar 1,5 lirayida koyar cebe.
Ohhh. Ne ala borsa kim kime korsa oldu tamda burası,,,[emoji848]
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İndes borusan ile mukayese bile edilemez borusanın amerikada kurmuş olduğu kaya gazı boru fabrikası 2014 yılında 150 milyon dolar ile kurulmaya başladı bugüne kadar da kapasite artış ve yeni teknolejili yatırımlar 200 milyonu geçmiştir gölcükdeki fabrikayı gemlikde yeni yerine taşıdı daha modern ve yeni fabrika kurmuş oldu 2018 yılında otomotiv borularında kapasite artışı için gemlik ve halkalı fabrikalarımda 75 milyon dolarlık yatırıma başlandı ve tamamlandı bugün defter değeri 23 22 bu yatırımlardan dolayı biraz borçlu borusanın duran varlıkları 4 milyar 152 milyon duran varlıkları çok ve değerli borç azaldıkca defter değeri daha da artacaktır indes de hiç duran varlık görünmüyor nakit alacaklar ve stoklar olarak görünüyor onun için defter değeri 8 28
yatırım tavsiyesi değildir
Tez zaman kanin kurusun
Altin 6 ayda %100 getirdi 1 dirhem kazanc vergisi yok ...ben icerdeyim halen param pc oldu...kazansamda vergi var adaletine sokayim bu dunyanin...adamlar birde organize fiziki altin al bankaya yatirma diye birbirini uyandiriyor...ah ulan nasil bir zamanda bu guzelim memlekete geldik...
Al sat degildir.
Tabiki sektör ve firma olarak kıyaslanamaz.
Bilanço olarak zarar açıklayıp prim yapması açısından kiyasladim.
Bir Borusan 50 indes çıkarır cebinden hem ilke olarak hem temel olarak.
Fakat genelde karlılık ve bilanço borsa fiyatlamasina etki eder .
Kıyas oydu sadece
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Oda Yönetimin ve patronun kalitesi söylencek çok şey, gidilecek çok yol, yapılacak çok şeyler var ama burdan söylenmez SM-J610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
birde o boru ben 2018 de bıraktıgımda da 13 liralardaydı. O zaman kar ediyordu yükselmiyordu. Simdi zarar ediyor düşman kapısına
Nasd** Teknoloji endeksi her gün tarihi rekorla kapatıyor...Bilişim sektörü dünyada bir numara ve geleceğin parlayan yıldızı....
Apple ın Türkiye yetkili dağıtıcısı...bunun dışında 200 ün üzerinde dünya markasının ülkemizde distribütörlüğünü yapıyor...Başta azerbaycan faaliyette olmak üzere diğer türki cumhuriyetlerinde de artim üzerinden yatırımı var...
Armada tavan tavan, arena keza öyle...Bunların piyasa değerleri indes' i geçti, halbuki yarısı kadar olmalı belki daha az... piyasa değeri: indes 690 ,arena:745 , armada: 843 milyon TL
Bilişim sektöründe F/K oranları 20-25 civarı (bizimkisi 7), PD/DD sektör ortalamalarının çok altındayız....
Pandemi sebebiyle peynir ekmek gibi laptop satılıyor...Okullar açılıyor yine uzaktan eğitim, pc satışlarını artırıyor...
Son iki bilanço çok iyi geldi....Sene sonu sermayesinin iki katı kar edecek ( 100 milyon TL üzeri ) belki de daha fazla....Şirket istikrarlı bir büyüme patikasında ilerliyor...
Kasasında 765 milyon TL nakit var...(piyasa değeri 690 milyon TL )
5-6 tane bedelsiz potansiyeli var üzerinde....15 senedir sermaye artırımı yapmadı...
halka arz olduğu 2004 yılından beri (2008 krizi hariç) her sene düzenli ve hatırı sayılır ölçüde temettü dağıtıyor...
Piyasada itibarı olan ve tahta yapmayan temiz bir patronu var....
Borsada işlem gören Dgate 'in % 59 hissedarı, despc in dolaylı olarak % 29 u indes e ait...Bu iki şirketteki payı 160 milyon TL ediyor...
Bunların dışında teklos, artim, neotech , neteks, infin % 100 iştirakleri arasında yer alıyor....İndex grubunun amiral gemisi...
İki sene önce maslaktaki arsa satışından 90 milyon dolar gelir elde etti...İndesin bugünkü piyasa değeri 94 milyon dolar...
Şirket maslakta seba ofis bulvarı projesi içinde faaliyetlerini sürdürüyor..Kira değil tapulu malı, bugün satsa 80 milyon TL ederi var...Bunu da masa sandelye şirketi diyecek olanlar için yazıyorum...
https://i.hizliresim.com/jSXVFX.png
sonuçta elde ne var hikaye
dediklerin para etmiyor işte
niye hakettiği yerde değil..
bir de patronu bigüzel parlatmışsın
patronsuz tahta gidermi
çok övdüğün şirket daha çanağı dolduramamış
bu dediklerini yabancı bilmezmi ederinin 3 te birine fiatta ise..
erolu bide parlatmamışmı tövbe yarabbi ya
sözde piyasa itibarı olan patronun şirketi niye brüt takasta
niye bu hale düşmesine izin veriyorlar..
kağıt satan ihlastan ne farkı kaldı.. karlı ve içi dolu şirket böylemi olur
dun tam alıcı gelmişken city den mal vermeye başladı bugun de aynı hikaye.bu erol adamı kanser eder
Ikkına ıkkına zorla kağıdı aşağıya çekmeye çalışıyorlar.
Tekrar aldım bakalım eski göz ağrımı..
Gün içi işlemleri pek umursamıyorum çünkü tahtacı tüm aracı kurumları kullanıyor. Alıcı da satıcı da kendisi. Yukarda bir arkadaş patronu övmüş. Bu hisseyle alakalı tek bir kötü taraf varsa o da patronun bizzat kendisidir. Zaten kağıdın buralarda sürünmesi de kendi tercihidir. Ben daha önce söyledim. Bu kağıt ederine gelecek ama bugün ama yarın. Sabırla beklemeye devam edicem. Herkese bol kazançlar dilerim. YTD
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa değeri 681 milyon TL olan şirketin kasasında 765 milyon TL Varsa pd/dd nasıl 1.47 oluyor. Bu kadar borçlumu bu şirket.
şimdi de ata çıktı muhtemelen yabancı ayagı
Geçmişte bende patronu çok suçladım hatta hakkında çok ağır yazılar yazdım fakat, yıllarca bu hisseyi uzun vadeli taşıyan bir kardeşiniz olarak diyorum ki, sorun tahtanın sığ olmasından kaynaklanıyor...
popüler bir hisse değildir....16 yıllık geçmişinde sadece bir kez tavan olabilmiş bir hissedir indes....
hatta şöyle bir örnek vereyim....
maslaktaki arsasını sattığı günlerde, 90 milyon dolar gelir elde edeceğini kapa bildirdiğinde % 3 bile prim yapamamış bir hissedir...
apple anlaşması kapa düştüğünde, prim yapamamıştır....
İndes ömrü hayatında spek görmemiştir....Operasyon yapılmamıştır....
Hissede sadece küçük ve orta büyüklükteki oyuncular ve kurumsal yatırımcılar işlem yapmıştır....
Kısacası sorun sahipsiz olmasından kaynaklanmaktadır....
Bence hissenin sahibi var. Her turlu bilgiye vakif. Hal boyleyken ,hisse uzerindeki bu kadar baski amacsiz olabilir mi? Bu adam sirketten kazandigindan daha fazlasini, borsadaki hisse hareketlerinden kazaniyordur. Yabanci ortak bile dayanamadi buna.
https://i.hizliresim.com/c55GXJ.png
https://i.hizliresim.com/913oSu.png
Şirketin dönen varlığı 3 milyar 161 milyon
kasada nakit ------ -------------765 milyon
ticari alacağı ----------1 milyar 926 milyon
stok -------------------------397 milyon
duran varlığı---------------------139 milyon
toplam varlığı ---------------3 milyar 300 milyon
kısa vade borç --------------2 milyar 713 milyon
uzun vade borç------------------------ 21 milyon toplam borç 2 milyar 734 milyon
toplam varlıkdan borçları çıkınca 566 milyon öz kaynak oluyor ana ortalığa ait özkaynak 463 milyon 56 milyon sermaye ye bölünce defter değeri 8 23 tl şirketin duran varlık yok gibi bir şey parası ile para kazanıyor kazandığını da kırpa kırpa bu kadar oluyor diyor 4 milyar ciro yapmış satışların maliyetlerini şişirip bürüt karı yüzde 4 e kadar düşürmüş esas faaliyet kar yüzde 3
net kar yüzde 1.3 milli piyangoyu bile yüzde 4 / 5 ile satıyorlar .
yatırım tavsiyesi değildir
Pazartesi indes brüt takas dan çıkıyor değil mi
ASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanco degil bu hissenin sorunu..bu hissenin sorunu spek..aç gozlu bir spek var..
Pazertesi seans sonu brüt takas bitiyor
[img]https://i.hizliresim.com/1CS**v.png[/img]
esas sorun bilançoda halka açık olmayan şirketler üzerinden işleri yapıyor geriye pasosunu indes e bırakıyor karları bu şekilde azaltıyor ne demek yüzde 4 bürüt kar marjı ile satış yapmak esas suyun başından indesin suyunu kesiyorlar geriye kala kala 55 milyon 254 264 kar kalıyor . 4 milyar ciro 3 860 satişların maliyeti geriye bürüt kar yüzde 4 kar 162 milyon bürüt kardan genel yönetim giderleri 32 649 milyon pazarlama giderleri 25 448 milyon . geriye esas faaliyet 112 milyon sonunda finansman gideri ve net 55 264 milyon kar
yatırım tav siyesi değildir
https://i.hizliresim.com/xaoHFa.png
Twiter da bir yatirimci umit veren bir haber aciklamis errööl un firmasi indes tuvalet kagidi uretip sukru saracoglu stadinda ilk pilot uretimlerini deneme amaciyla sponsor olmus kullandiracakmis indes tuvalet kagitlari mujdeler olsun...bu arada selcok gecer de taklaya devam ediyor youtube ta adam altindan 6 ayda %100 kazanmis 1 dirhem vergi vermiyor belkide halen borsaya hukumete devlete tas atiyor dogal gazi hukumet alsin biryerine diyor anlayana bu gunku yayininda...sikayet edin ...borsa bu kadar kotu ise biz nicin paramizi yatiriyoruz !!!!!!! Bizi birileri kopariyor...bu adam sabah aksam borsa dusecek diyor...dehset algiya oynuyor bu tipler...
Al sat degildir
Satışa mal koyamıyor.....var bi sıkıntısı....
Hareket yakın olabilir....
Bundan ucuzu kalmadı....
https://i.hizliresim.com/Zz9bGa.png
karanlık oda ve sonrası . y t d
https://i.hizliresim.com/ZsXP4Q.png
gün sonu pastası . y t d
Tablo bir çok şeyi anlatıyor....
https://i.hizliresim.com/taoVdX.png
Tabloda en korkunc ve patronun kullandigi kisim bence halka acik olan kisim arena %35 indes %61 ...saglam sermaye sahibi olsam bunun bu piyasada canina ot tikardim ama iş ciddiye binince satis yapmaz çakal...alacan piyasada halka arzin %30 unu ...tirmalasin dursun patron ...belki birisi bunu yapmistir.???dusunsene oturdugun yerden satilan her dunya markasi elektronik cihazdan yuzdelik alacaksin duz mantikla...
Almanya gibi sadece patentten para kazanmak gibi ...
Al sat degildir.
Tabloda link ve arenaya ait tahta fiyatlari datalar ve indes ne kadar utanc verici rasyonlara bak 2 kagt 25 leri gecmis bu kagit 8 aydir bu bilancolata ragmen yatay ve 3 yil onceki fiyatinda temettisude rezil oranlar...ben ilkokul 2 den terk birisi olarak tahtadaki bu farki ahlaksizlik disinda hic bir kelime ile aciklayamam...bu rezilligin tablosu be hey gidi abiddin dino...
al sat degildir.