kalan daireler açık arttırmayla satılıp pay sahiplerine verilecek
Printable View
arkadaşlar borsada 75 daire karşılığı 1.148.626 adet hisse kalmıştır. makro inşaat da ise nekadar daire kaldı bilemiyoruz çünkü 1,5 aydır bilgilendirme yapmıyorlar.
çok doğru bir tespit. Bir ekleme yapmak istiyorum.
Hiç kimseyi dinlemeyin. KAP haberlerini okuyun. 1 Agu ve 24 Eylul tarihli KAP haberlerindeki toplam satışları karşılaştırdığınızda fark 15 adet satış olmuş 1497m2 ve 9.855.000 lira. Demek ki güncel m2 fiyatı 6582 lira yani hisse karşılığı 65,82 lira nokta.
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ra-iii-projesi
Bu günkü KAP TOKİ duyurusu İstanbul İli Başakşehir İlçesi Park Mavera III projesi kapsamında Asli Edim İfası 6 Aralık 2019 – 6 Şubat 2020 tarihleri arasında izahnamede belirtilen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Bu doğrultuda, İdaremizce konutların teslimine yönelik gerekli incelemelerin yapılmasının ardından, konutların teslimine yönelik herhangi bir mani durum bulunmaması halinde asli edim ifası gerçekleştirilmeye başlanacaktır. Teslim sürecine ilişkin duyuru ayrıca yapılacaktır.
Başlığa artık kimse yazmıyor. 6 Aralık itibarıyla proje bitmiş olmalı. Bununla ilgili bir açıklama yapılmadı. Asli edim olarak 155 daire talep edilmiş. Geriye 63 daire kalıyor. Yaklaşık 1 milyon sertifika kalmış. 30 gün içinde bu 63 daire için ilk ihale yapılacak. Gerekirse ikinci ve üçüncü ihale de olacak. Tüm daireler satılıp tahsilat yapılınca elde edlen gelir sertifikalara göre dağıtılacak.
Firmanın elinde ise son açıklamaya göre 99 daire kalmış. Projeden daireleri sahibinden com üzerinden de satıyorlar. 2+1 leri 800 bine satan var. İnşallah kalan 63 daireyi çok fiyat kırmadan satabilirler. Biz de beklediğimiz karla bu işten çıkarız.
Daireler ne zaman teslim ediliyor
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu fiyatlardan almanın getirisi ne kadar olabilir, bilgisi/fikri olan var mı?
Önümüzdeki hafta ilk ihale yapılacak. Kalan 61 daire satışa sunulacak. Şartname, değerlendirme raporu yayınlandı.
Sertifaka ile asil edinim yaparak aldigimiz daireyi , sozlesme uzerinden daire tapusunu teslim almadan , satis yapabiliyormuyuz? Bosuna tapu masrafi odemek istemiyorum.
Bugün ihale yapıldı. Sadece iki daire kaldı. İkisi dışında tüm daireler satıldı.
Ayrıca bu sertifika katılım 50 listesinden çıkarılmış. Faizle ile ilgili sorun varmış. Artık katılım bankaları üzerinden alış emri girilemiyor. Yalnızca mevcutlar için satış yapılabiliyor. Vebali başlangıçta helal sertifikası verip sonra sıkıntı var diyenlerin boynuna olsun.
Satılan 59 daire karşılığı 920.884 lot tur.
53.970.000/ 920.884 lot=58.60 tl/lot.
Elinde sertifika olan lot başına 58.60 tl yi kalan iki daire satışından 2 iş günü sonra tahsil edebilecektir.(hesaplara yatırılacak)
Yani LOT FİYATI 58.60 dır.Elinde sertifika olanlar ucuza kaptırmasın
Merhaba..ben en son almak icin sordugumda kalan 2 dairenin 1. Kattaki de satilmıştı..sadece c blok zemin katta 2+1 daire kalmış.
Size sorum satıldıktan 2 gün sonra hesabınıza para geçscek bilgisini nereden aldınız..
Baştaki bildirimlerde 2 nisan 2020 pmvr nin borsadaki son işlem günü yazıyordu.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/817232
Yukardaki linki inceleyebilirsiniz
Acaba yazıda gecen yasal kesintiler nedir..bir fikriniz var mı
Hocam bilgiler ve linkler için teşekkürler..pmvr3 sisteminde gerçekten herşey çok şeffaf ve güvenilir..benim anladığım kazancımız oranında stopaj ve vergi kesintisi haricinde bir kesinti olmayacak...satıştan elde edilen gelirin tamamı dağıtılacak ..
Satıldıktan sonra değil. Satışı takiben söz konusu bedellerin tamamı tahsil edildikten sonra iki iş günü içinde ödenmelidir.
Merhabalar herkese..gecen gün tokinin müzayedesinde satılmayıp kalan 2 adet daireyi almak istedigim icin aradim 2 si de satilmisti...arayali 15 gün oldu..satis sozlesmesinden sonra 10 gün icerisinde paranin tokinin hesabina yatmasi gerektigini biliyoruz...peki bu evlerin hepsi satıldı..2 iş günü de geçti..neden halen hisse karsılığı para yatmadı hesabımıza bilen var mı acaba..
Biraz paraya sıkıştım.Elimdeki hisseleri ucuzdan satmak zorunda kalacağım..Eminim benim gibi birçok insan vardır...acaba bu konuda bilgi alabileceğimiz bir telefpn numarası var mı?
Park Mavera III projesinde 17.03.2020 tarihi itibariyle tali edime konu 61 adet konutun tamamının satış tutarları tahsil edilerek satış işlemleri tamamlanmıştır. İzahname doğrultusunda, satıştan elde edilen ve katılım bankası hesabında değerlendirilen fon, yasal kesintiler yapıldıktan sonra 20.03.2020 tarihinde sertifika sahiplerine sertifikaları oranında dağıtılacaktır.
Merhaba ne kadar fiyat öngürüyorsunuz
58,60₺ aşağı olamayacağı aklımda kalmıştı
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların tamamının satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırımcılara ödenmek üzere yatırım kuruluşlarının İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. nezdindeki hesaplarına aktarılmıştır. Sahip olunan sertifika adedi üzerinden, satıştan elde edilen fon için 58,630181 oranında, fonun getirisi için ise 0,309371 oranında dağıtım yapılmıştır.
Park Mavera III projesi kapsamında
gayrimenkul sertifikası sahiplerine, tali edime konu 61 adet konutun satışından
elde edilen 55.705.000,30 TL tutarındaki fon, (1 sertifika karşılığı yaklaşık 58,63~ TL brüt (yasal kesintiler hariç)) söz konusu fonun katılım
bankasında değerlendirilmesi neticesinde ise 293.928,33 TL kar payı (1
sertifika karşılığı yaklaşık 0,31~ TL net) olmak
üzere toplam 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi 20.03.2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Kamuoyuna Duyurulur
https://www.kap.org.tr/Bildirim/830999
Parası hesabına yatan oldu mu acaba ..bana halen yatmadi.
2020.03.20 valörlü PMVR3 TEMETTÜ açıklamasıyla 20 Mart'ta 100 TL'nin altında bir tutar, 2020.03.23 valörlü PMVR3-MATRAH:****** ORTAKLIKTAN ÇIKARMA açıklamasıyla da 23 Mart'ta esas tutar Kuveyt Türk'teki hesabıma yatırılmış gözüküyor.
Bir maceranın sonuna geldik. Öyle ya da böyle, iyi ya da kötü bu iş bitmiş oldu. Geçmiş olsun, hayırlı olsun, eğer bir kez daha yapacaklarsa (ki zannetmiyorum) daha düzgün olsun inşallah.