Son olarak şunu söylemek gerekirse
endeks içerisinde hisse seç al deseler bana
50 kez hakkım olsa 50 kezde kozaa-kozal seçerim uzun vade de . (benim tercihim böyle olurdu)
Printable View
Son olarak şunu söylemek gerekirse
endeks içerisinde hisse seç al deseler bana
50 kez hakkım olsa 50 kezde kozaa-kozal seçerim uzun vade de . (benim tercihim böyle olurdu)
garan da endeks trend desteğinde bakalım
https://i.hizliresim.com/EMrGcj.png
Şimdi şangay endeksine baktım virüs çıkmadan önce 3bin lerde imiş şimdi 2800 lerde yüzde on bile düşmemiş şimdiye kadar. Virüsün kaynağı çıktığı yer böyleyken biz yüzde kaç düştük hesaplayan oldu mu ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançoya göre de kasamızda 4 milyar TL para var artı şirketler madenler şuan piyasa değeri 3 milyar bu virüsü bilmem ama fiyatlama saçma hal aldı bence ben mi yanlış biliyorum. Ytd
Yazılarda farklı vizyonların olması, bilgilendirmeye çalışmak güzel, burası tamam...
Ancak işaretlediğim yere özellikle de 16 bine nasıl ulaştınız anlamak zor...
Bu krizin en güzel tarafı ne biliyor musunuz... Spek de bunu beklemiyordu... O yüzden istediği kadar veremedi kağıdı düşürürken...
Mecburen planı değiştirdi,,, fiyatı yükseltmek yerine şimdi bir tur daha attıracak kozalaklara...
Gerçi her halükarda kazanıyor... Olan yine bizim zamanımıza oldu...
Merl hala satmaya calisiyo resmen kagida baski yapiyo haftalardir satiyon be bi ..tir ol git su kagittan
En başta alınması gereken tedbirler şimdi alındı.
Ben 2007 yılından beri borsayım neler gördüm neler (2008 MORTGATE KRİZİ- 2011 DUBAİ KRİZİ- 2013 GEZİ PARKI- 17-25 ARALIK- 2015 HAZİRAN SEÇİMİ- RUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLMESİ- 2016 BREXIT - DAVUTOĞLU İSTİFASI - TRUMP SEÇİMİ- 15 TEMMUZ )vb. aklıma gelenler ama hiç birinde bunun gibi hiç tepki gelmeden %20 endeks düşüşü görmedim.
Altın 1970 yılından beri toplanıyor. 35 dolardan 664 dolara sıçrıyor. On yılda %1900.. 260 dolardan 1825 dolara 2000-2011 arası. %600.. Sistemin sorun yaşamasının nedeni paranın karşılığının olmaması ABD nin doları rezerv para olarak silah ya da ekonomik yollarla ülkeleri zorlaması. Rezerv paranın tartışıldığı ortamda altının % 1000 yukseleceğini öngörmek için kahin olmaya gerek yok. Tarih rezerv para sorunu yaşamazken bile altının % 1800-600 çıktığını göstermiş. Verdiğim 16 bin dolar rakamı minimum orandır, ucu açıktır. Yani karşılıksız para basmaktan vazgececek ülkeler çoğaldıkça altın ons 16 bin dolarlardan 200 bin dolarlara çıkması çok olası.
https://www.macrotrends.net/1333/his...100-year-chart
Bu spk nın yaptığı ahlaksızlık değil mi arkadaşlar, hisseler yüzde 50 düşerken seyret, tepki ve yükselme vakti kısıtlama getir, bari kısıtlamayı aşağı yönlü hareketler için getir iyi niyetli isen
Düşüş devam edecek diye düşündüler her zaman ki gibi geç kaldılar. YtdSM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kadar basiretsiz,saçma sapan işler yapan bir yönetim görmedim.Yazık...
selamlar
evet haftalık kapanış 9 üzerinde olması pozitif
https://i.hizliresim.com/k82PCI.png
minörde ise,
asıl ivmelenme 9,50 üzerinde olur ta ki siyah alçalan trende kadar. Orası da 10,74
9,50-10,74.
https://i.hizliresim.com/HIzxYt.png
günün pastası
https://i.hizliresim.com/HmtJwZ.png
Mart ayı boyunca ecnebinin en çok aldığı ve sattığı hisselerin lot bazlı sıralanışı
https://i.hizliresim.com/rylL87.png
garan
bu trend desteğinde tutundukça endekste iyimser olmaya devam ederim
https://i.hizliresim.com/0YVwJ4.png
Parasal sistem çökerken çok ciddi küçülmeler yaşanacak maden fiyatları da düşecek elbette. Kriz sonlarına doğru altının yükseldiğini gördük hep. %100 altına çalışan Kozalın ilk defa FK oranı diğerleri karşısında bu kadar düşük. O nedenle önermiyordum ama şimdi şartlar değişti. İpek petrolden pek para kazanamaz, koza da madenlerden. 1-2 sene bu şekilde görünüyor en azından.
Önceden İpek de önermezdim çünkü kozaya göre spekülatif olarak yukarıdaydı fk oranı.
Ama artık kozaa ipek fk eşit. Kozal ise %40-45 yukarıdaydı ama şimdi sadece %15 yukarıda. Bugün için hepsi dengeye geldi ama ben yine kozalın kardeşlerinden biraz uzaklaşacağını düşünüyorum. Bunun nedeninin iştigal alanının sadece altın olmasının ötesinde, yani gelirin ötesinde çeşitli yatırımlara para yönlendiremeyecek olması nedeniyledir. Yani ipek ya da koza çeşitli endüstri alanlarına yatırım yapacak bunların dönüşü bir kaç yılı bulacak ama kozal bu tip yatırımlara girmeyecek çünkü uzmanlık alanı sadece altın çıkarmak. Aynı anda 4 altın madeni açmaya bile çalışsa en az 4 sene zaman gecer. koza ipekten ise her şey beklenir havacılık turizm başka madenler sanayi şirketi satın alması gibi.. O zaman mecburen kozal elindeki parayı kar payı olarak dağıtmak zorunda. Koza ipek de dağıtacak elbette fakat bu oran kozala göre düşük olacağı kanaatindeyim.
Öte yandan önceden spek ipeği kullanıyordu bu nedenle spekülatif hareketleri vardı. Örneğin o gün ipeğe %20 prim yaptırtıyor aynı gün kozaa da % 10 prim yapıyordu. insanlar kozaa da çıkacak diye bekliyorlar- alıyorlar ya da satamıyorlardı. ve sonra spek kozaayı veriyor prim sıfırlanıyordu. ipeği de %10 veriyordu. Bu durum spekte sorun yaratmıyordu çünkü ipeğin neredeyse tamamı spekte ama kozaanın değil. Ama artık spek bu davranışı gösteremeyecek gibi görünüyor çünkü spk şartları değiştirdi. Kozaa aynı gün %20 artabilir ama ipek en fazla %10.. Bu da kağıtların daha dengeli olmasını sağladı şimdilik. Çünkü spk şartları bir süre sonra eskiye döner.
Son olarak FK oranlarını vereyim.
KOZAL 61.00 TL 5.26 FK
KOZAA 9.23 TL 4.50 FK
İPEK 6.93 TL 4.43 FK
Bence sepet oluşturabilirsiniz. İpek kozaaya göre %10 yükselirse verip kozaaya geçebilirsiniz. kozaa portföyü %10 artmış olur.
Kozal kozaaya göre yukselirse %20den aşağı vermenizi önermiyorum en az bir yıl boyunca. Kozalı sevmediğim halde bu rasyolarla borsanın yıldızı olacağına şüphem yok.
Eskiler bilir (isra pardus)
bir tane platon007 vardi mynetten
yazardi ederdi yok söyle yerden bakyorum yok bilmem ne
hisse 7 leri v.s gördü iste ky satiyor ondan oluyor
sonuc hisse bir taban yedi sonra bire _%10 vs. 4.30 kadar süzüldü,
spekler yeni elemanlarini salmislar piyasa :)
Sn yasemin5566, vizyon çizen yazılarınız için teşekkürler. Kendi adıma faydalanmaya çalışıyorum. Kozal'İN YILDIZ olma durumu nedir. .
Arkadaşların bazıları kozaa ipek cuma çıkınca onları satıp kozal çıkmadı diye kozal aldı sanırım burada onun reklamını yapıyor burası kozaa topiği kimse burada yazılanlara göre değil kendi kararını versin. Ytd
Tuttu biri ben kendi kararıma göre değil burada yazılanlara göre davranacağım derse ne olacak peki? Karışamazsınız değil mi? Ben speğin taktiklerini ifşa ederek ky nın daha çok kazanmasını sağlamaya çalışıyorum tutmuş biri bla bla bla. Yahu zaten herkes burayı okur ama kendi kararını kendisi verir sonuçta.
Ama biraz eksik bilgiyle kozaa yildiz 1, ipek yildiz 2 grup her ikiside %10 art eksi marjla calisiyor sadece ana gruplar %20 arti eksi olabiliyor selamlar
Bu fiyatlardan alanlar 3 aylığı da iyi gelirse ( 250 ve üstü) sene sonu da 1000 kar aciklasa , f/k da en az 5 olsa,
en kotu 13 fiyata yine ulaşır..
Burdan alan 9 10 ayda %40 kazanır..
Düşmüş çıkmış hiç onemli değil..
Bilançolar iyi gelsin hedefe ulaşır..
% 40 i begenmeyenler olabilir ama bu konjonkturde en garantili kağıt..
Diğer kağıtların ne olacağı belli değil..
Diğer olaylarını katmiyorum hesapların içine..
Onlar olursa eğer limit is the sky olur..
Yasemin , Kozaa 10,78 TL iken " Kredi kartımla bile alıyorum" diyip milleti gazlamıştın, sonra Kozaa 8 TL yi görmüştü. Yine başlamışsın yazılarına, şurdan bunu al diye önermelere. Bu seferde ters algı yaratmaya çalışıyorsun galiba :) Neyse , sonuçta herkes kendi bacağından asılıyor..
Altın 3 kat giderse Kozaa kaç kat gider?
Biraz kafa yorsak!
Evet oyleymis tesekkurler👍