A.K Partisinin trolleri ortadan kaybolmuş. 4.5-5.0-5.2 güzellemesi yapan angutları da yanlarına alıp defolup gitmişler.
Printable View
A.K Partisinin trolleri ortadan kaybolmuş. 4.5-5.0-5.2 güzellemesi yapan angutları da yanlarına alıp defolup gitmişler.
Sistem eğer likidite fazlasına kayarsa merkez bankasını çok önemli bir görev bekliyor.
Sorun şu ki mekez bankasının o görevi yerine getirip getiremeyeceği konusunda kafalarda soru işareti var.
Sistem likidite fazlasına kaydığında hipernenflasyona giden yolu kesmek için merkez bankası sterilizasyon yapmalı.
Yani politika faizi artık borçverme faizi değil borç alma yanş sterilizasyon faizi olacak.
Ancak bu durumda merkezin piyasadan borç alabilmesi için yeterince yüksek faiz teklif etmesi gerekli.
Özellikle piyasadaki fazla ve boşa çıkan TL ile döviz almak isteyenleri engellemek için sterilizayon faizi çok iyi ayarlanmalı.
Merkez bankası bunu yapabilecek mi?
Ben evds üzerinden çekiyorum verileri. Detaylı ve programlanabilir bir arayüzü var, telefonda bazı detaylar çalışmayabilir.
https://evds2.tcmb.gov.tr/
Bakalım 5.92'yi kıracak mı?
Bir adam bir yabancıyla tanışır.
Yabancı yakışıklı, zeki ve nüktedandır.
Adam sorar :"Sen de kimsin?"
Yabancı cevap verir : "Ben iblisim".
"İmkanı yok" der adam. "İblis çirkindir ve budala."
Yabancı hafiften gülümser: "Dedikodulara inanma."
(TESLA- Vladimir Pistalo)
bel altı çalışmayın..:seyt:
a.k partisinin beton ve taş seviciliğinin sonuçları üzerine
Kamuoyunda yaygın yanlışlardan biri de zengin petrol, doğalgaz yatakları bulunduğunda ülkenin yoksulluktan kurtulacağı, kalkınaca*ğı kanısıdır. Zengin petrol yatakları, bir ülkenin kalkınması için yeterli olsaydı, günümüzde Körfez ülkeleri, Suudi Arabistan, Venezüella gelişmiş ülkeler listesinin başlarında yer alırlardı.
Başka bir yanılgı da ülkenin zenginliğinin madenlerden özellikle de kıymetli madenlerden kaynaklandığı kanısıdır. Merkantilist bir yaklaşımla, doğa yıkımı, çevre kirliliği, meraların, tarım arazilerinin yok edilmesi gibi dışsal, toplumsal maliyetler göz ardı edilerek, bin*lerce maden arama işletme ruhsatı verilmektedir. Zengin altın madeni yatağı bulunsa dahi sağlayacağı yararın, katlanılan sosyal maliyeti karşılayabileceği en azından kuşkuludur. Altın istihracı ile bir ülke kalkınabilse Güney Afrika Cumhuriyeti herhalde gelişmişlikte ilk sırayı alırdı.
mevduat - ppf hepsi tek haneye düşmüş. enflasyon kaç %12? ortam hazır...
Günlük Toplam USDTRY İşlem Miktarı : 1.974.000.000
Günlük Toplam EURTRY İşlem Miktarı : 100.000.000
bisti düşürmemek için çok çabalıyorlar.aklıma doları merkezin doları 3 hafta sabit tutması geldi.bakalım orada kırılma nerede olacak.dünya endeksleri rekordalar.biz 110 dayız.önümüzdeki sene çok şeyi bizi bekliyor gibi.ytd.
Konsensus Araştırma ve Danışma Şirketi, Türkiye'de en güvenilen kurumun hangisi olduğuna dair bir kamuoyu araştırması yaptı. Araştırma sonucunda, en güvenilir kurumlar listesinin başında Meteoroloji Genel Müdürlüğü yer aldı. Bu sonuç sürpriz olarak nitelendirildi.
1) Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2) Türk Hava Kurumu 3) Türk Silahlı Kuvvetleri 4) Devlet Hastaneleri 5) Devlet Okulları 6) Orman Genel Müdürlüğü 7) Devlet üniversiteleri 8) Polis ve emniyet güçleri 9) Belediyeler 10) Devlet kurumları
durup dururken aklına nereden geldi acaba
ŞAHSIM : Simit satmak tasvip ettiğim bir konu değil...
Ekonomik kriz nedeniyle iş bulamayan iki kişi daha yaşamına son verdi !!!
https://www.birgun.net/haber/ekonomi...n-verdi-280585
TV de Doğa Koleji İTÜ Vakfına satıldı diye haber geçti mi şimdi. Benim bulunduğum ortamda TV yok ta...
görmedim öyle haber
bakan selçuk akşam velielrle görüşecekmiş
borcun toplamı neredeyse 1 milyar
Yav bizim kız Atakent kampüsünde 7.sınıfta...Şimdilik bizim öğretmenler derslere giriyor...Ama bu olay çözülmezse benim bir çözüm bulmam lazım da...
Eğitim devletin asli görevlerindendir. Böyle bir durumda hiç beklemeksizin okul sahibinin tüm teminatları ve mal varlığı nakitleştirilerek okulların devlete devredilmesi ve eğitime devam etmesi gerekir.
Eğitim de tıpkı bankacılık gibi devletin sorumluluğundadır.
Nasıl ki banka zora düştüğünde tmsf'ye devredilir , eğitim kurumları (özellikle temel eğitim) da benzer bir şekilde olmalıdır.
En kötü devlet el koyacaktı zaten...Alıcı bulamasalardı...
valla abi ben o işe çok kafa yordum
artık kendimi bi para uzmanı olarak görüyom , siz beni öyle görmeyin ama
nasip olayı var o doğru , bi de ırk gen olayı var o da doğru , yani milliyet demiyom bak ırk gen, bu arap ve yahudi sami ırkı vs bunlar kardeş zate ya bu adamlar para ticaret pazarlık bu mefhumlara diğer ırklara göre çok daha yakınlar / yatkınlar (netekim o yatkınlıkla zenginlemişlerde) saçma gelecek ama öyle, onun dışı Avrupalı teknik icat yapsa bile, parayı pazarlamayı yapan bu adamlar kazanıyo, okul okursun ama para ile bağlantısal ilişkisi olurmu o kısmışını bilmiyom vallaha….
usdzar en son buraya geldiğinde biz TRY de 5,55 miş BRL de kırmızı düşmeye devam ediyorlar.
Eğitim ile bilgi ve kültürü sıklıkla aynı potada eritiyoruz.
Ezici ve yıkıcı bir rekabet gücüne evrilecek kadar güçlü bir teknik eğitim her zaman para eder.
Türkiye'de işin bu kısmına eğilinmediği için eğitim değersizleştiriliyor ve paradan ayrıştırılıyor.
Ben gelecekte sadece güçlü bir eğitim ve disiplin ile yetişenlerin para yaratabileceğine inanıyorum.
Coğrafya kaderdir.
İbn-i Haldun
İTÜ Vakfı haberinin yalan olabileceğini düşünüyorum.
Türk Lirası gecelik referans faiz oranı (TLREF) 10.9817 (Önceki 11.2368)
tek haneye bişi kalmamış