Yukardaki haberin altındaki linki açıp inceleyebilirsiniz y t d
Printable View
Yukardaki haberin altındaki linki açıp inceleyebilirsiniz y t d
Nedense sise guruplarinin su durumlari, uzun sure sonra bana guven hissi verdi. Bu hisselerde baskilama oldugu asikar. Artik bitmis gibi. Satanda neredeyse bitti. Haftaya cok farkli olacakmis gibi hissediyorum. Suan grafikte kulpun tabanini yaliyor gibi duruyor zaten. Bir umut bakalim. Ytd.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aracı kurumunuzu arayıp "trkcm niçin bu fiyatlarda?" diye sorduğunuzda
"Efendim ayrılma hakkı 3,47 o yüzden.." diye edilgen bir cevap alan var mı?..
Varsa o kurumun ve o kişinin liyakatini epey sorgulamanız gerekir kanımca..
Herkese selamlar.. uzun zamandır tüm yazılanları takip ediyorum, herkes elinden geldiğince katkı sağladı sağolsun, şunu öğrenmek isterim, hemen bugün 3.47 rakamından ayrılma hakkım varmı, var ise izlemem gereken yol nedir.. bilgilendirirseniz çok sevinirim.. syg..
Içimizden geçen kelimeleri buraya dokemiyoruz..
Ulan Isbankasi ...
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gün SKY'ya hesaplamalarıyla birlikte yolladım dilekçeyi. Pek çok arkadaş yazıyor SPK'ya şikayet yağıyor diye ama delilli ispatlı şikayette bulunmak lazım. Bilemiyorum uzman kuruluş var mı yok mu işin içinde ama; SPK tarafından farkına varıldığı taktirde "aaaa biz bir yanlışlık yapmışız. Kusura bakmayın sehven mükerrer olmuş bir tanesi.." denilebilecek bir oranda yanlış hesaplama yapılmış değişim oranlarında ve birleşme sonrası meydana gelen ortaklık yapısında. SPK'nın kaçacak yeri kalmadığını düşünüyorum. En az, uzmanız diyenlerin ve sözleşmenin altına imza atanların sahip olduğu tecrübe ve lisansları kadar belge ve bilgi birikimimiz var elhamdülillah. Tabi biz de beşeriz. Elbette şaşabiliriz. Ama bu işin peşini bırakmaya hiç niyetim yok. Buradan şu kadarını söylüyorum, T. İş Bankasının Efes Holding ile birlikte, birleşme sonrasında sermayedeki payının % 50,51 olması gerekiyor hesaplamalarıma göre. Aradaki farkı birleşmeye tabi 5 şirkete dağıtmak gerekiyor. Bundan dolayı İş bankası birleşme açıklandıktan sonra da apar topar hisse alımına devam etmiş olabilir. Hoş bu işi yatırım fonlarındaki hisselerle de çözebilirlerdi ya... Belki de duyura gerçek hissedarlık oranının kritik seviyede olduğunun görünmesini istememiş olabilirler. Benden bu kadar.
Asla yatırım tavsiyesi olamaz. Lütfen herkes kendi bacağından asılsın, başkasını asmasın. Oturun hesaplayın. Ya da hesaplatın. Syg.
Bu kadarını burya yapıştırabildim. Dosyayı yükleyemedim. Tecrübeli arkadaşlar da baksınlar. Dedim ya beşeriz, şaşabiliriz. Syg.
BİRLEŞME ÖNCESİ BİRLEŞME ÖNCESİ ÖNGÖRÜLEN DEĞİŞİM SONRASI
SERMAYE ŞİECAM İŞ BANKASI VE EFES İŞ BANKASI VE EFES DEĞİŞİM OLMASI GEREKEN
HİSSE ORANI DOLAYLI İŞT ORANI DOLAYLI İŞT TUTARI ORANI HİSSE TUTARI
ANADOLU CAM 750000 0,7828 0,60494784 453.711 0,88219 400.259
DENİZLİ CAM 15000 0,51 0,394128 5.912 0,33089 1.956
TRAKYA CAM 1250000 0,7479 0,57797712 722.471 0,67615 488.499
SODA SANAYİ 1000000 0,6302 0,48701856 487.019 1,15997 564.927
PAŞABAHÇE 224000 0,9947 0,76870416 172.190 0,53423 91.989
İŞ BANKASI VE EFES 2250000
ŞİŞECAM HİSSE ORANI 0,7728 TOPLAM 1.547.630
UZMAN KURULUŞ RAPORUNDA HESAPLANAN İŞ BANKASI VE EFES ŞİŞECAM PAYL 1.739.200
BİRLEŞME ÖNCESİ (ADİL HALKA AÇIKLIK ORANI) 1547000/3064228 0,505063681
BİRLEŞME SONRASI OLMASI GEREKEN ADİL HALKA AÇIKLIK ORANI, 1738200/3064228 0,567581786
Rezalet Degisim oraninin bile yuzde 3 asagisinda islem goruyor arkadas. Biz nasil bir cenderenin icine dustuk. Ulkede kalite diye bir sey kalmadi. En buyuk sirket dediklerimiz bile soyguncu cikti.
Ben TRKCM'ı takip etmeyi bıraktım artık. Ayrılma hakkı ile ilgili bir düzeltme olacağına dair pek umudum yok. O yüzden Şişe'yi takip ediyorum. Şu an elimdeki TRKCM değeri değişim sonrası adetle şu anki ŞİŞE değerinden daha az. Saçmalık resmen.
Ayrılma hakkı revizyonu olacak...Olmadı diyelim..o zaman buraya sermaye piyasaları demenin anlamı yok, semt pazarı de geç..
O zaman Yasaya da ihtiyaç yok
Semt pazarımız Kendi kendine gidiyor işte ne gerek bu teferruata diye düşünmek lazım:)..
Büyük şirketlerin yanında kiloyla muz, marul, perde, zücacciye, közmatik, salatalık,tava, çaydanlık sütyen vs de Borsa'da satılabilir
Bence belirsiz olan tek konu..Şu ayrılma hakkı kullanım tarihi..
Doğrusu bu ya yeni tebliği çıkartmak, beyin ameliyatı da değil..
Uzatılmasına kızıyorum sadece..
Hayır, neyi beceremedik de bu kadar sünnndü de sündü konu..
Kanun oradaysa, kalem de burada..yazıverin bi zahmet!:)):
Emin olma iki aydır tebliği yayınlamadı spk açıklama yok spk ne zaman yatırımcının yanında oldu spk ayrılmadan faydalanacaklar 25 inde önce alanlar ve fiyat 3.47 eksi temmettu hiç sasirman ytd
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanırım bu gün İş Bankası ile ilgili çalışmanın 10 içinde bitirilmesi talimat gittiğine dair bir haber var piyasada..
Komplo teorisi perspektifi ile bakarsak..
SPK tebliği ve uygulama biçimi beklenenden daha iyi bir şekilde çıkabilir:):)..
sadece komplo teorisidir şimdilik yok sayın..
BU şekilde gerçekleşirse tekrar konuşuruz:):)
Yapı krediyi taseron tutmuşlar sanki..hergun milyon lot islem yapıyor.. elde birşey yok.. tesadüf olamaz.. tahtaya bakiyorum hergün kademeleri bozuyor..
https://i.hizliresim.com/nwer1n.png
Emeği geçenlerin beşikten mezardakilerine kadar..
Iş ve yapı kredi satmaya doymadı.. ata yatirim tahtayı süpürdü..yoksa 3 25 girmesi zordu.. iş ve yapı Kredi hergün tahtayı baskiliyor.. bakalım bu is ne kadar surecek.ytd
Demokrat partinin el koyması ardından 11 Ekim 1963 tarihli ANAYASA Mahkemesi kararı
12 Eylül CHP kapatılması ardından hzineye geçene payların 1992'de tekrar CHP'ye iadesi dışında
Dil ve Tarih Kurumlarının; temettü talebi ile açtığı davalar dahil
İŞ Bankası Hisselerinin Atatürk'ün mirası olması sebebiyle veraset belgesinde adı geçen varislere ait olduğunu tescil eden bir dizi dava ve Karar kronolojisi varken, yargının bu hisselerin hazine devri konusunda, Hisselerin hazineye devrini talep eden taraf lehine bir karar vermesi zor açıklanabilir bir tablo olur kanımca..
Diğer yandan aklıma gelmişken buraya da yazayım
Birleşme ardından, ortaklıktan ayrılma hakkından faydalanacakların geri sattığı hisseler çok yüksek miktarda olursa..EBDR/paşabahçe modelindeki gibi.Bu hisseler karşılığı kadar ŞİŞECAM hissesi geri alım opsiyonu ile ABD ve/veya yabancı ülke borsalarında halka arz edilmek üzere bir yatırım bankasına satılabilir kanımca
Bu olası işlem;
Birleşme ardından #Şişecam hisse başı 12 Lira civarı veya biraz üstü (1,8 dolar diyelim) gibi değerden gerçekleşirse..Fiyata etkisini tahmin etmek de zor olmaz..Doğrusu bu ya; bu durum da benim için şaşırtıcı olmaz:)) (sadece senaryodur..ciddiye almayınız)
Birleşme sonrasında fiyat ne olur sizce ?
1000 lota kaç tl temettü alırız..hesaplayan var mı
https://i.hizliresim.com/7Kqc4U.png
1000 lot olana net 88 tl 40 kuruş verecekler
:)))))SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lot başına 0.0884 TL temettü alacaksınız. Bunu mevcut fiyata bölerseniz temettü verimini bulursunuz, yüzde 2,67 verim çıkar.
İstese lot başına 0.56 tl bile verirdi 0.0840 yerine, verimi de yüzde 17 e yakın çok yüksek bi verim olurdu. Ama cebinde akrep var bunun huyu böyle, karının yüzde 15 civarını dağıtır.
https://i.hizliresim.com/P5QJsu.jpg
eee şimdi ne olacak trkcm ?
Bildigin zurnanin zirt dedigi noktaya gelmis. Illaki bir tarafa sert hareketi olacak. Resmen sikismis teknikte. Ucgenin taban yukari yonlu oldugu icin pozitif bir goruntusu var.
Zararimin cikmasini beklemiyorum bundan kafamda bir fiyat var oraya gelsin cikicam bu lanet hisseden. 12 yillik borsa hayatimin en buyuk golunu yedim bunlardan. Guya temel analize gore yatirim yapalim dedik ama bizim borsa vur kac borsasi. En buyukte olsa guven vermiyormus tam anlamiyla ogrettiler.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
baskı var sanki 3.37 ustunde güzel yerlwre gidebilir ilk yer 3.50 ytd
sabahtan beri tek kademe işlem yapıyor 3.35 ustune atamadı
25 Şubatta resmi gazetede yayınlanmış bir kanun değişikliğimiz var..
Ve Bununla ilgili görüşe açılan tebliğ taslağımız da Mart başı mıydı????..
Maaart...... Niiisaaaaan........... Mayııııııs............. neredeyse Haziraaaaan oldu..
Soru;
Görüşe açılan tebliğ taslağı;
O kadar mı çala kalem,
*acemice,
*kanunla ilgisi olmayan,
*öngörüden uzak,
* hatalarla dolu bir paçavraydı ki biz yatırımcılar, ve grup şirketleri,
Haaaaala siz devlet kurumunun bu basit tebliği çıkartmasını bekliyoruz:rtfm:
Bu söylentilerin ve gecikmenin yarattığı olağan sonuç nedir..
Eğer hukuk devleti isek; yukarı revize edilmesi gereken yalandan bir ayrılma hakkı fiyatı ortaya atıldı..
Ve şimdi hisse fiyatı bu rakamlar etrafında dönüp duruyor..Sevgi çemberi içindeki kişi ve kurumlar hisseleri topluyor mudur??
Bir düşünelim:
Hukuk Devletiyiz diyorsak; TRKCM ayrılma fiyatı yeni tebliğ ile birlikte raporlar çerçevesinde yularıya revize edildi (bu olacak olan)
Ve ardından "İşlemin kamuya açıklandığı günün tarihi SPK onayı ardında olağanüstü genel kurul tarihinin duyurulduğu gün baz alınarak tespit edildi.."(bu da olasılıklar dahilinde olabilecek olan..sebeplerini yazmıştım)
Tahtadaki hareket nasıl olacak???
4 aydır da tebliğ falan çıktığı yok
Türkiye neler gördü...Halka arz seferberliği rezaleti sırasında SPK başkanı olan şahsın kardeşinin şirketi de halka arz edildi sonrası malum
Çok basit ve kısa sürmesi gereken bir çalışma 4 ay sürüyorsa ben öküz altında buzağı ararım..kimse kusura bakmasın..
(Not; İşlemin kamuya açıklandığı tarihin Yazdığım şekilde , SPK onayı ardından tüm oranların netleştiği ve olağanüstü genel kurul tarihi duyurulduğu gün olarak tespit edilmesi durumunda; buna kim, nasıl itiraz edecek..Bu itirazı hangi hukuki mesnete dayandıracak?"
İŞlemin kamuya açıklandığı tarihin içeriğinin açık olmaması sadece şimdi değil, gelecekte de çok tartışma yaratacak gri alandır..
Tebliğin gecikmesi ile ilgili tek geçerli olan mazeret; bu "işlemin kamuya açıklandığı tarih"in belirsizliğine dair zaafın giderilmesine yönelik bir çalışma yapılması ya da tekrar bir yasa değişikliğinin beklenmesi olabilir..
3.37 ustune atıp kalmadan budan bir cacık olmaz 37 göteriyor dönüp 33 veriyor ne bu bok çukurundan çıkamıyor endeks nereye geldi tık yok su an en az 3.50 ustu olmalıydı
Kar satisi yapiyorlar :)))