Marj serbest mi oluyor bu işlemde. Atıyorum 100K lotu 1.01 den girsem mesela...Daha önce hiç denemedim, yarın ona göre emir gireyim diyorum hayek hocam.
Printable View
Marj serbest mi oluyor bu işlemde. Atıyorum 100K lotu 1.01 den girsem mesela...Daha önce hiç denemedim, yarın ona göre emir gireyim diyorum hayek hocam.
maşallah hergün düşüyor bu nasıl melem bir kağıt burdan aşağı daha gitmez diyorsun senmisin bunu dıyen bir yuzde 4-5 daha düşüyor. kağıdın bu hale gelmesinde emeği geçen kim varsa Allah belasını versin inşaallah en ızdıraplı hastalığı yakalanırda yıllarca acı çeke çeke geberir
Ben müşteri temsilcimle görüştüm. Yarın sabah deneriz daha önce yapmadım ama sanırım nitelikli yatırımcılar için veriliyor emirler diye biliyorum diye birşeyler söyledi. Bende fondan 20.000 tl bozduğumu olursa diye yarın için nakit tutacağımı söyledim. Nasipse yarın arayacak olursa 20.000 lot 1 Tl den emir girişi yapalım dedim. Bakalım ne olacak:wu:
Benimki de benzer şeyler söyledi, ilk defa yapacam felan. Dedim fazladan 1 sıfır koyma da ne yaparsan yap.:)
Yahu o lotlar yarın saat 10.30 da biter.Ben bugünkü baskının nedeninin de bu olduğunu düşünüyorum.Yoksa 1.10 altı baskı manasız.Gene de ben şirket kalan lotları alacak sanıyordum ,açıkcası şaşırdım,herneyse zaten 14 milyon lot yarın saat 10.30 da 1.06 civarında kapışılır o konu da kapanır.Gündemimiz bir türlü bilanço olamıyor ki:))))))))
Şimdi...Madem konu 14 küsur milyon lot az buz değil hani. Adamın biri gelse tamamen sallıyorum 2 Tl den alsa, para Holdingin kasasına mı girecek?:cool:
İyi bilanço geleceği için önden sermaye artışı yapıp, kağıdı baskılayıp milletin elindekileri alabildikleri kadar alıp, sonra bilanço ile birlikte yukarı çıkacağını mı düşünüyorsunuz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O kısmı doğru haklısınız.
Ardyz bedellisi tam anlamıyla dolandırıcılıktı,bizimki bambaşka amaçlı bir bedelliydi.Bence bu lotları ucuza toplama bedellisi idi.
2,1 civarındaydı bedelli açıklandığında:) kim bilir bu rakamı bir daha ne zaman görecek
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1 TL nın üzerindeki kısım şirketin (Klgyo) kasasına girer emisyon primi olarak.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli kardeşim burası borsa neyin ne olacağı cidden hiç belli olmaz.Bir bakarsınız 2 ye ne kadar ucuzmuş deriz.Bunda bir katakulli döndürüldü ama dönen katakulli lotların dağıtılması için değil toplanması içindi.O yüzden ben umutluyum,hele şu bedelli konusu tamamen kapansın bilanço gelsin sonrası kolay.Ben o 14 milyon lotun yarın sabah seans açılınca hemen satılacağını düşünüyorum bugünkü baskı da o lotları ucuza almak içindi diye düşünüyorum.Yarın gene duruma bakarız.
600 - 700 milyon kar gelse. Bu bedelli tamamen mal toplamak için yapılmış diyeceğim. Eger tahtadan alsaydı pahalıya mal olurdu. Bu sekde ucuz fiyata payını artırdi
Bi hisse geri alımı açıklasında görün:))
Seansın son dakikalarında yine lot sayımız arttı. Hayırlısı diyelim, yarın 20.000 lot gelir ise yine 100k ya yakın olacak hissemiz. olmaz ise 1 tl ve altı olmadan ekleme yapmayacağım diye söz verdim kendime :cool:. Bide 20 yılı aşkındır borsadayım bir türlü tabanı denk getiremedim hiç bir hissede. Bir kez DEMİRBANK ı denk getirmiştim oda 2-3 gün sonra battı:oleyo:. Ayrıca hep aklıma takılan bir konu daha var. hisse düşerken %10 düşse taban oluyor, ertesi gün aynı hisse %10 primle tavan olsa dahi birgün önceki düştüğü fiyata gelmesi için %1 daha fazla prim yapması gerekiyor. Düzen, hep düzüleni düzmek için kurulmuş diye aklımdan hiç çıkmıyor. Daha basiti hisse 1 tl %30 düştü diyelim 0.70 kuruş oldu tekrar 1 e gelmesi için %42 pirim yapması gerekiyor, yani ağa yukarıdan takılan psikolojik olarak dahi kötü duruma düşüyor.:( Neyse, Mal toplanmış olsun ve Kazancımız da bol olsun inşallah
Ama altta alanın da morali o ölçüde düzgün oluyor.Bence o matematiksel hesaptan daha önemlisi trendi yakalamak.Eğer bedelliye bağlı olarak oluşan bu düşüş trendi bittiyse diplere yakınız demektir.Düşüşün yüzdesel miktarına bakarsanız düşüş trendinin dibinden yüzde 10 yüzde 20 yukarda almak bile önemli değil.O açık kapanır.Önemli olan bedelli olayının artık baskısının ortadan kalktığını görmek.Ama 14 milyon bile canımı sıktı.Ben kalan lotları şirket alacak sanıyordum.Her neyse yarın o da biter önümüze bakarız
hep söyledim ama nedense kimse beni dinlemedi.
birincil pazarda satış olacak dedim ?
"yatırım tavsiyesi değildir"
2 den yüzde 5 düşüş için 10 kademe lazım 1 de yüzde 5 için 5 kademe yetiyor.Ama 1 den aldın yüzde 20 kazanmak için 20 kademe yetiyor 2 de alsan 40 kademe lazım.Ben genelde kağıda giderken kağıdın aşağı marjı ne kadar yukarı marjı ne kadar olur max diye bakıyorum.Bu kağıtda tereddütsüz yukarı çıkış olasılığı ve marjı yüksek diye girdik de şimdilik sonuç hüsran.Bakalım bilançodan sonra durum ne olacak.
Bir de sn hayek aklımı çeldi:))))))))) Yahu o referans projesini aradım tek daire kalmıştı zemin kat 4 küsur milyon falandı.E o proje komple satıldıysa para nerde:))))))))))
ben çok çok önceleri aradığımda (ki sn. hissedarxd ile onun eaprisini aramızda yapıyoruz ara ara bu sayfalarda görmüşsünüzdür belki) toplam satılabilir 2 daire kalmıştı.
ama ilginçtir ki değerleme raporunda 100 ünite satılmış gözüküyor.
fakat proje yeni bittiği için tapu teslimatları peyderpey yapıldığı için belki satışlar tamamlanmamış gözüküyor olabilir.
O projenin şu ana kadar hasılat ve kar anlamında bilançolarda 1 liralık bir durumu yoktu. İlk satış ve kar rakamları bu bilançoda gelecek. Benim incelediğim 1.2 milyar satış hasılatı olacak olan, 400 milyon maliyeti olan bir proje bu.
Tamamı bitti ve borç yok !
"yatırım tavsiyesi değildir"
Sn hayek benim kağıda giriş nedenim de tam da sizin son entry nizdeki olay.Yahu bu bedelli tam bilanço öncesi nakit ihtiyacı falan yokken neden yapılmış ki dedim.Aklıma gelen düşünce milletin lotunu düşükten toplama olgusu oldu.Hala da aynı kanıdayım.
Her neyse borsa zaten bir olasılık oyunudur.Bunun yukarı gitme ihtimali bence çok yüksek ben satmam.Daha aşağı basarlarsa bilançonun durumuna göre yeni alım da yapabilirim.Sanırım bilançoyu da bu ay sonu görürüz.Hayırlısı artık,umarım doğru hesap yapmışımdır:)))))))))
Bugün adese 0.70 altını yaktı,önceden belirttiğim gibi bu adese olamaz,aklıma geldi 1 altına inmez demiştik indi,ama kötü ortam olursa herşey olabilir,diğer gyo hisseleri uçuyor,bunun gibi hisseler ,idgyo,mrgyo,krgyo vs dahil sürünüyor,ilginç:he:...ytd.
Neticede 2017 de holdingin o zamanki sermayeye göre 3.6 tl den 2020 deki dolar kuruna göre 7 liradan sattığını takip ettiğim için vedalaşmıştım.
Bir başka anlatım ile gerek 2017 gerekse 2020 hareketleri sadece ve sadece holdingin borsada hisse satabilmesi için idi.
Bilanço kar arsa tarla kat karşılığı vs gibi sebeplerle hiçbir hareket olmadı geçmiş 11 yılda nitekim.
Bir kuruşta temettü dağıtılmadı.
Umarım bundan sonra farklı olur.
Bende objektif olarak düşünmeye çalıştığımda ve normal şartlar altında buradan maliyeti olanların çok zarar etmeyeceğini düşünüyorum
Kar meselesi ise birilerinin ne düşündüğüne bağlı:))
Uzun vadeli yatırımcılara ise şunu önerririm.
Şu anda %54 halka açılmış durumda.Acaba % 99 halka açık olsada şirket yönetimi için imtiyazlı hisseyi yani altın hisseyi elinde bulunduranmı yönetimde oluyor?
Bilgi herşeydir çağımızda zira.
A1'in takasta ciddi oranda pozisyonu görünüyor,bunlar nasıl kullanacaklar bunu o önemli burada.Geçen kademelerini beğenmediğimi söylemiştim o durum hala devam ediyor maalesef,alıcı tarafa yüklü fake alışlar girerek insanları aldatmaya yönelik işlemler oluyor.Bunun kesinlikle değişmesi lazım.
Hersey olması gerektiği gibi, burda ki formu okuyunca gulerin 1 yıllık forum mesajlarını okuyorum gibi geliyor. Bakın istisnasız her şey aynı, mesela ne mi aynı? Hayek , hissedar, fibonacci, ordinaryus bunlar hepsi kısa süre önce guler deydi. Hala ordalar ara ara yazarlar. Bunlar bir kısmı şirket söyle karlı, böyle karlı der. Bir kismida şikayet metnini yazdım. Bu şirket söyle kötü der. Ama yazdıkları hissenin hep piyasa yapicisida a1 dır. Bu adamların hepsinin bir arada olduğu hiç bir dağda OT bitmemiştir. Bu adamlar burda oldukça bu kagit gitmeyecek. Bu lafımı unutmayın. Bir yere not edin. İşleri güçleri olumlu yada olumsuz algı yapmak, a1 in pozisyonuna göre yorumlar. 1.60 - 70 bandında buralara kadar ince ince algı yapıp sizi hapsettiler. Uyandığınızda % 70 icerdeydiniz. Artık isteseniz çıkamazsınız. Bu 4 luye dikkat. Bu lafımı unutmayın. Bu kimseler bana göre % 100 Bakın bana göre diyorum % 100 a1 in çalışanları..
Birde öyle güzel metinler yazıp sizi inandirirlar ki, ama bu kadar bilgi ve deneyimlerini rağmen hep kaybediyorlar ne hikmetse. Bu kadar bilgi ve deneyimli insalar hep çarpılır mi ? Hep aynı roller verirmiş. Hep aynı araci kurumun tahtasında olur mu ? Bakın bu yorumlarına istinaden bana saldırıp sizleri bile bana düşman ederler. Ama ben onları onlar beni bilir..
Mesela hayek sürekli ghisse güzellemesi yapıyor. Hissedar da cimere ben ve arkadaşlarım şikayet yazdık diyor dimi ? Hayek sürekli bilancodan bahsedip, projelerden bahsediyor dimi . Siz bu mesajları okuyup beklentiye girdiğiniz esnada hisse fiat 1.60 - 70 dimi. Siz yazılanları okuyup beklentiye girdiğinizde, buarin ağ babaları hisse çıkıyordu..
Bu arada abd ve ab nin yaptırımları fos çıktı. Yarın bist için çok güzel olacak. Bence bizim hisse içinde güzel olacak.