Tamamda abi
Nanometre lik bi virus
Kapi esigi
Pencere pervazi
Asip Bunlari
Gecemiyo mu
Printable View
Ne yazikki ulkemizi yonetmek için siyasiler bu kelimelerle herkesi suçluyor. Evde çikmayin diyenler etrafindaki disari cikan 5 kisiye asgari ucret odemesi yapsa kimse merakli degil emin olun cikmaz. Dilin kemiyi yok lafla peynir gemisi yurumez. Verin insanlara parayi bakin bakalim kimse disari cikiyor mu?
Salgini yonetemiyenler, Camilerde zaten kapanmis, diyanetin butcesini saglik bakanligina aktarin bari bu is icin hayatini riske edenler biraz da para kazansin.
Aynı şeyi bende yaşadım öksürük balgam bayada bir sürdü bu bende aynı şeyi abim yengem de yaşadı yengem ağır geçirdi hastahane lik oldu babam a zaature teşhisi konuldu nefes darlığı öksürük balgam vardı onda da hastahanede atlattı ancak ama bu covid 19 muydu bilmiyorum bunu diyen de baya var sanırım
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün TV de konuşuyorlardı anket yapmışlar işsizlik virusden daha ön plandaymış. Yani virusden korkmanın nedeni maddiyat, benim için de aynıdır. Evde ayağımın kayması ve kafamı sehpanın camına vurup da ölme riskim daha fazla. Sürekli evde kazalar ile ilgili spot vardı bir ara, kadın tekerlekli sandalyenin üstüne çıkıp oradan düşüyordu.
Bizde de otoriter rejim var, tüm kararları tek bir kişi veriyor. Çin-Kuzey Kore ile Rusya arasında bir yerdeyiz şu an.
İki aile tanıyorum, ikisinde de corona yoğun bakım ünitesinde çalışan birey var. Diğer aile bireyleri de işe gidiyorlar şu an.
Sağlık çalışanlarına düzgün tek kişilik barınma yeri ayarlamadan, işi bırakmalarının engellenmesi bile nasıl yönetildiğimizin göstergesi.
Sağlık çalışanlarının taksi şoförleri ve plaka sahipleri kadar kıymeti var mı yok mu?
SON DAKİKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.npr.org/sections/news/
Chinese scientists have found a new way to fight the coronavirus, the Global Times reported on Sunday.
According to the report, scientists developed a nanomaterial which "can absorb and deactivate" the virus with a 96.5%-99.9% efficiency.
Numerous pharmaceutical companies around the world have been working for a vaccine and cure against COVID-19 but the World Health Organization warned a vaccine is unlikely to be available in less than 12 months. Over 680,000 people have been infected with the coronavirus and over 31,000 have died after contracting the diseas. The US, Italy, China and Spain are most affected.
Hadi buyur ....................SON DAKİKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Çinlilerden de açıklama geldi onlarda aşı bulmuş ..........
Bir çeşit nanomateryal bulmuşlar virüsü absorbe ediyor yani içine çekiyor emiyor ve etkisiz hale getiriyormuş başarı oranı % 90 ile
99 arasında imiş yani hastanın sağlık durumuna göre.
Bizim endeks Mayıs'ta 82 civarıydı.simdi geri oralara gelince tamam havası oluşuyor.
Dow dax 1-1.5 yıl önceki yerlerine geliyor tamam havası.
İyi güzel de modern ekonomi tarihinin en öngörülemez en belirsiz dönemi.
Ekonomiler yavaşlamamis duvara toslamis ama algı bu...
Ya bu iş haftalar sonra tamamen çözülür buradan alanlar parayı ikiye katlar ya da iş iyice fallanır budaklanir millet hisseleri tuvalet kağıdı niyetine kullanır...
Riski alacağıma işin dönüşünü bekler sonra nereden yakalarsam garanti paramı alırım.
Rulet masasında olduğu gibi ya hep ya hiç yapacağıma garantiye oynar huzurundan,paramdan olmam...
Sivil insan istediği her konuda konuşabilir. Hatta Allah hakkında da konuşabilir.
Öte yandan ben programları izliyorum, jeodezici, zemin etüdçüsü, inşaatçısı artık ismini bilmediğim alanlardaki uzmanlar dikkatli konuşuyor. Hocam siz daha iyi bilirsiniz diye topu yan tarafa atıyorlar ya da şu daha iyi bilir ama bana göre bu vs konuşuyorlar, orada olmayanlar hakkında ise o kişi Doğu Anadolu Fay hattını bilir, Marmara'yı bilmez vs diyebiliyorlar, adamın tepesi atarsa bağlanıyor.
İlk bulan doktor bu grip farklı diyerek buluyor. Sonra bu adama itimat edilmiyor ilk başta ve arkasından meşhur çin tatili başlıyor.
Cinlilerin dünyanın her bir yanına tatile akması ile arttıkça artıyor salınım.
Benim düşüncem bu şekilde.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dron olayına tamamen katılıyorum zaten cinde yayılma olayı bana çok saçma geliyor
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Is nedeniyle calisiyorum ve istemeden de olsa evden cikmak zorundayim. Calistirdigim personel bizi nasil koruyacaksiniz diyor, ay sonu geldi maas odemeleri var, sgk odemesi, stopaj odemesi, kdv odemesi, hepsi duruyor. Borcu olan odeme sirketler duzgun odeme yapmiyor. Paket aciklaniyor vergiler sadece bazi sektorleri kapsiyor. Bu odemeleri nasil yapacaksin ?
Evden 3 gundur cikmiyorum, nereye baksam evden cikmayin naralari..
Eger inssnlari evde tutamiyorsaniz, biraksinlar yonetimi, evde tutmayi becerenler bu ulkeyi yonetsin.
Evdeki risklerde az degil, bence en onemlisi psikolojik riskler, insanlar biraz daha evde kalirsa bu sefer sinir eşik değerler asilir ve ilk olarak izolasyona girenleri bu sefer icerde tutamazsin cunku insanlarin buyuk cogunlugu iki haftadir evde ve salgin kontrol altinda degil, bu insanlari daha ne kadar icerde tutabileceksin.
Malesef ev içinde risk dediğiniz gibi oldukça fazla. Migros reklamı vardı şimdi TVde monopoly, scrable vs oyunlarda kampanya yapılmış.
Topluca oynanacak oyunlar vs lazım.
Geçen video vardı bir üyenin, 8 yaşındaki çocuk ben 5 yaşındayken diye hikayesini anlatıyor, herkes 30 yaşında gibi, evde otorite ve disiplin kurmak zor. Ben bile sabah rüyadan evdeki şiddet yüzünde uyandım.
Çinli bilim insanları #coronavirüs’üne karşı yeni bir silah geliştirdi. %96.5-99.9 verimlilikte virüsü emen ve işlevsiz kılan bir nanomadde bulduklarını söylüyorlar
Ben iş adamlarına dua ederim. Böyle durumlarda dua ve psikolojiye ihtiyaçları var. En çok güvendiğin işleri teslim ettiğin adam, benim ailem var, onları düşünmem lazım dediği anda işler kendi başına yıkılabilir.
hayret bişiy ya
aşıyı bulan ülkeler yeniden aşıyı bulduk demeye başladılar.
günde 2 3 kere aşıyı bulan var.
bulsunlar da çıkalım evden artık . canım sıkılmaya başladı :D:D
Dow şimdi eksi açıp sonra çıkacak düşen trend direncine kadar.
Naapçaz orda,satacazmı
Satarsak direnci kırar çıkarsa
Bakacaz mı.?
Zor bu işler
Kafa dağıtmak için Nur Viral Hayatta Her şey Var videolarını izliyorum.
Bir psikiyatrist eşliğinde vatandaştan gelen hayret verici konuları cevaplıyorlar.
https://i.hizliresim.com/ySARRP.jpg
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 7-11 Nisan tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı.
SSKlılar 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kurlular ve Emekli Sandığı emeklileri de 11 Nisanda bayram ikramiyesi alacak
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...-oldu-41480707
Bankalardan kurumsal ve ticari müşterilere iki kredi paketi
Türkiye Bankalar Birliği, sektör farkı olmaksızın corona virüs salgınından ekonomik olarak olumsuz etkilenen kurumsal ve ticari müşterilere iki kredi paketinin devreye alındığını duyurdu. ''Çek Ödeme Destek Kredisi" ve "Kredi Desteği" 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık yüzde 9,5 faizli olacak.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/banka...9kGTdARD8UbCzg
@emlak dostum
Senin viop sistemin uzun vadeli kaç yanarsa al veriyor ?
Tübraşları tutmaya devam mı
Tarım ürünleri sertifikalı depolara teslim edince bir makbuz verilecek, istenirse bankalar bunları kırabilecek veya teminat kabul edip kredi verebilecek denmişti.
Bir şekilde başka alanlarda da üretilen diğer malllar için finansal ürünler geliştirilebilir.
Karşılıksız kredilerin günlük yaşama uzun süreli faydası olmuyor, bir şekilde ekonomik aktivite ile ilişkili olmasında fayda var.
Parayı verdiğiniz de millet harcamaya çıkar.. Şu durumda maalesef ülke zihniyeti bariz ortada.. MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağolun hocam.. Kafa açmak için buraya gelip az da olsa bulunduğum ortamdan uzaklaşmaya çalışıyorum MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Büyük işletmelerin olanakları bizden daha fazla.
Güncelde maddi manevi tüm desteğimizi sağlık çalışanlarımıza vermeliyiz.
Zaten ülkemizde 2013-2018 yılları arasında dipler yaşandı.
Virus salgını 2-3 ay sürerse en az zaiyatla atlatcağımıza inancımız TAM dır.(mart-nisan-mayıs)