Tezgah altı faiz oranı falan değil enpara göz göre göre kazıklıyor herhangi bir finasban şubaeisni arayın sorun 12.25 le 12.50 oran verecekler neden 11.50 den enparaya yatırayım insanları enayi yerine koyan enparayla hiç işim olmaz
Printable View
Bıdı bıdı yapmanın manası yok ABD ve AB her yönden güçlü olduğu için dünyayı yöneten ve güçlü olduğu için de kuralları koyan ülke konumunda. Dünyanın tümü bu kurallara uyuyor. eğer kuralları beğenmiyorsan ve kurallara uymayacaksan öncelikle Bilimde, finansta ve sanatta dünyayı domine eden güçlü ülke olacaksın ve kuralları sen koyacaksın. Eğer güçlü değilsen Kuzey Kore gibi cahil cesaretiyle sürekli dünyaya ters hareket eden ülke konumuna düşersin.
Özetle Rüzgarı estirecek kadar güçlü değilsen rüzgara karşı olamazsın. Yoksa yok olursun
malesef max. 12 gorunuyor....
boyle bisey yok
Kampanyada 1.000-400.000 TL aralığında 32-180 gün vadeli TL mevduat hesapları için %12,25 faiz oranı geçerlidir.
http://www.hizliresimyukle.com/image...3/30/deniz.png
O söylediğiniz 'hoşgeldin beşgittin' faizi. Yani Hoşgeldin süresi geçtikten sonra %6,5 e kadar düşen oranda faiz veriyor. Yani Müşterilerin hoşgeldin faizi süresini unutma zaafından faydalanıyor.
Ayrıca Özellikle de dolarda hoşgeldin süresi geçtikten sonra şaka gibi %0,5 faiz veriyor. O bankayı zamanında kullandım ve hiç memnun kalmadım geçiniz.... Enpara ve cepteteb çizgisinin yanından bile geçemez.
Finans min 1 Mio TL sarti ile 33 gune 13.30% swap orani verdi.
Syg,
Hayır arkadaşım o rakamlar belli bir süre sonra enpara faizinin altına iniyor (çok çok önemli ve VIP müşteri değilsen ki artık onlara bile belli bir süre sonra enparayla ya aynı ya da enparanın altında faiz veriyorlar.). Zamanında hepsini denedim.
Ayrıca enparayı finansbank olarak görmemelisin, teknik olarak farklı bir banka olarak görmelisin. Enparayı sadece aidiyet olarak finansbank olarak gör. Teknik anlamda enpara ayrı finansbank ayrı
ING'yi ben de begenmedim.
Sanki gerekirse duduklerim diye acik kapi birakmis.
CepteTEB'e bakayim biraz da..
Syg,
1 mio TL ye kadar mevduat oranımız %13
500.000 TL ve üzeri swaplı mevduat oranı %13,90
Burgan..
Syg,
%13.40lar piyasada alınabilir hale gelmişken biz şube masrafı vermiyoruz faizimiz yüksek diyerek %11.5 faiz veren bankayı kim niye savunur anlayamıyorum. ING e-turuncu gayet iyi şartlarda üstelik günlük olarak %12.75 verirken karalanmasına da anlam vermedim. Birkaç ay e-turuncu kullandım. eft ücreti veya herhangi masraf ödemedim. Çok da memnundum ama odea daha iyisini verince oraya geçtim.
kızmaya gerek yok, eğer bankalara güven sorununuz yoksa hangi banka en iyi faizi veriyorsa ve şartları iyiyse oraya yatırın. enpara işe ilk başladığında iyiydi, sonra cıvıttı..
Forumda çok fazla bankacı trol var dikkat edin özellikle belli bankaların reklamlarını yapıyor lütfen dikkat edin
Önemi yok. Rakamlar ve şartlar ortada iken pazarlama yapan varsa yaptığı ile kalır. Rahat olun.
Bir mesajla insanları yargılayıp yaftalamak da doğru değil.
valla doğru söylüyorsunuz da, bu ülke de geçmişi bilen insanlar yinede "tedirgin" 20 kusur banka battı.. içlerinde hakları ödenmeyen banka vs oldu..
insanlar ya bir kriz olursa, kötü bişey olursa acaba devlet 100bin tl ödeyip kenara çekilirmi diye de düşünüyordur sanırım..
yani bu olmasa neden düşük faiz veren banka da diretsin ki?
Tamam da finansbank ing'den çok daha güçlü bir banka mı ki?
MT ye ulke icin USD transferini sordum..
(swift yada USD EFT) bilgi gelince islemi yapacagim..
30 gunde ortalama, surekli 100 lira kaybetmeye gerek yok, cunku insanlar 3 senelik maas promosyonunda 150 lira yi hesap ediyoR...
Ülke içi döviz transferi diye bir şey yok. Aynı banka içinde havale olur aynı anda işlem olur. İki ayrı banka arasında döviz sadece swift ile gidebilir. Herhangi bir ABD bankasına mesaj iletilmeden dolar gönderilemez yani. Gönderici ve alıcı bankaların aynı ülkede olmasının getirdiği ek bir hızlandırıcı faktör yok. İkisi de aynı muhabir ABD bankasını kullanıyorsa, o biraz hızlandırır ve ABD piyasa açılışına ihtiyaç duyulmaz sadece.
(EFT sadece TL transferi yapan TCMB sistemidir. Başka paralar EFT yapılamaz)
değil tabi de ben genel olarak konuştum.. çünkü yüzsek faizin de bildiğniz gibi yükseği oluyor. a bankası 13.5 veriyor b bankası 13.90 diyor , aktif bank 14.15 diyor (atıyorum)
insan tabi istiyor en yüksek faiz veren bankaya yatırayım, yani bununda sonu yok.. bu anlamda tassarufunu devlet bankasına yatıranın bile kendine göre bir düşüncesi var.
buda kötü bir senaryo da devletin bankalara nasıl müdahale edeceğinin veya etmeyeceğinin belirsiz olması.. ve garantinin 100bin tl olarak açıklanması..
Maalesef yıllardır bu topicte yaşadığım soruna parmak bastınız. Buranın kanayan yarası bu söylediğiniz konu.
Buradan duyduğum rakamlarla Söylenilen bankaya gidiyorum "şöyle oran vermişsiniz" diyorum burada söylenilen rakamların yanından bile geçmiyor. Hani az da meblağla gitmiyorum en az 300 K meblağ ile gidiyorum ama yine de burada yazılan oranları alamıyorum.
Bankacılıkta en temel kelime CREDIT dir
Hatta Bankacılık= Credit diyebiliriz.
Peki Credit kelimesinin gerçek anlamı nedir?
Credit'in kelime anlamı Güven ve İtimat demektir.
Banka güvenilir olmalı "Acaba benim bazı zaaflarımdan faydalanır mı?" güvensizliği ve kuşkusunu bende uyandırmamalı. O yüzden bu konuda en net ve güvenilir oluşum bence Enpara ve Cepteteb. Diğerleri de bu tarz oluşuma girsin onları da överim. Benim banka kurumlarıyla alıp veremediğim yok tek istediğim NET ve Güvenilir olsunlar.
Güzel çalışıyorsun dudu. Ben refarandumdan sonra oranların daha da yükseleceğini düşünüyorum. Bakalım göreceğiz. Bu arada babaannenin sigortası için sızım sızım sızlanıyordun ama burada milyonlar havada uçuyor. :yes: Babaanne ya da anneanne mi idi unuttum. İnşallah sağılıklı ve sıhhatlidir. Yaşlı insanların en çok ihtiyacı olan şey sevgi ve ilgidir. Esirgemeyelim.
.....................
Borsadan umudu kesmiş ne sonuç çıkacağını biliyor ne var ne yok satmış.
Ben temiz ve itinali calisirim.
Babaanne 95 yasinda, PEG ile yasama devam ediyor.
Kafa gidik ama baska bir sorunu yok.
Benden saglam masallah :)
Kendi annesi 110 yasinda olmustu.
GSS si icin en son 420 TL odedik.
53 TL ye inecek diye soylentiler vardi, inerse yirtariz oradan da.
Yapılan yeni düzenlemeyle, gelir seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir işte çalışmayan kişiler aylık 53.33 lira prim ödeyerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması olan tüm özel hastaneler, üniversite hastaneleri ve devlet hastanelerinde tedavilerini yaptırabilecekler.
http://www.ntv.com.tr/galeri/ekonomi...PE2zr9FA1aeLPg
Evini kiraya vermistik, kira geliri bakim masraflarina gidiyor.
Kiraci da 3 ay sonra cikacagim dedi bakalim yerine ayni kira seviyesinden yeni kiraci bulabilecek miyiz?
Biraz zor gorunuyor.
Syg,
Türkiyede kullandıgı hesabın kartı yurtdısında işleme açıksa ve kartı yanındaysa siz buradan hesaba yatırırsınız o oradan anlaşmaya göre %1-2 komisyon ödeyerek bankamatikten çeker.
En ucuz mudur emin değilim ama en hızlı oldugu kesin.
Ben oglumu yurtdısına gönderdiğimde bu yöntemi kullanmıştık.