Benimde alima bitcoin geldi ama 10 yil once varmiydi hatirlayamadim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Ben 10 sene önce Telekom'un geleceği var diye Telekom hissesi alabilirdim, elektrik de her zaman bir ihtiyaç orada da AKSEN vardı. İkisinden de çok kaybederdim iyi ki almamışım.
Öte yandan Bill Gates Windows10 çıkardığında ona para yatırmak varmış 4 senede 4 e katlamış gibi. Herif artık Google gibi PC'yi kontrol ediyor, istenmeyen programları yükletmiyor, lisans işini daha sıkı takip etmeye de başladı. Telefon işini batırdı ama bu lisans işinden iyi para götürmeye başladı gibi. Dünyada millet bilgisayar başında ne yapıyor eline arada rapor geliyordur.
Ariston abey bitcoin i düşündünmü ?
https://i.hizliresim.com/7bUkhB.png
Bunu dün akşam attım.
Haşlamacı consen ne dedik Kasım sonu kadar düşüş ,
Dünkü hareket vadeli pay ve makina ile yapılan badem korku tüneli hareketi idi .
İki günde 8.000 puan koydular bıste sen profsun ya kavurma yapmaktan haşlamayı görmüyorsun.:)
Fark etmeden size cevap olmuş sanki.
İnsanlar güven arıyor. İnsanlara maddi veya manevi güvence sunan işlerin potansiyeli var. İnsanları enayi yerine koymayan kripto paraların bir geleceği olabilir.
Sigortacılık da potansiyeli olan bir alan, ama yine insanları enayi yerine koymaması ama uyanıkları da elemesi koşulu ile. Değişik ürünler çıkabilir belki ileride.
TV'de Atiker LPG dönüşüm reklamını izliyorum, konu ile tema uyumsuz ama sigorta veya kripto para reklamı olsa satış yapabilirdi.
https://www.youtube.com/watch?v=daATrSq0f6o
Atiker Şarkılı Reklam Filmi
Dağlar, yollar, kar, fırtına.
Korkutmasın seni artık.
Gerçek dostun yeter sana,
Atiker'le çık yollara.
Doğa mutlu bak sonunda,
Yarın, güzel ve aydınlık.
Hizmet sana emek sana,
Atiker'le çık yollara.
Feda olsun yurdumuza,
Alın teri, güç ve varlık.
İşte burda sakın durma,
Atiker'le yarınlara. Atiker'le yarınlara.
Sokaklara "Çare Geliyor" diye reklam spotları asılmış. Yeni bir crypto para da olabilir.
Siyasi bir parti ihtimali de var tabi.
https://eksisozluk.com/care-geliyor--6747685
Dogrusu bu islerden pek anlamam. Gecenlerde ogluma kedi yavrusu aldim butun sertificalariyle bereber. Vet hastahanesine goturdum kontrol icin. Veteriner bir decoder tutdu yavrunun boyun bolgesine , kedi yavrusunun butun seceresi ordaydi ve bilgisayar ekraninda goruluyordu. Yavruyu ensesinden tutuyor arastiriyorum hicbir alamet yok. Vet izah etdi. ... Bu da ole bisey mi diye dusunmeden edemiyorum. Laf aramizde bizde kedi yavrularini ya atarlar yada konu komsuya yalvarirlar birtanesini alin diye. Burda, oglanin kedi yavrusu bana 1500 dolara patladi.
EvlenmezdimSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
P PLAKA 3 milyardan 750 milyara kadar yükseldi sehire gore fiyat degisebilir
S plaka olmasın...Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz vermeyen,kaynağı belli olmayan, boşuna elektrik tüketen ve kontrolsüz para transferine izin veren bir sistemin nasıl ve kimlerin desteği ile bu noktaya geldiğini bilmiyorum.
Kripto uzmanı bir arkadaş kripto paraya ilk kimin parasal değer biçtiğini paylaşırsa sevinirim.
Küresel ısınma diye kafa ütülenirken, uçak yolculuklarına karbon vergisi konulmak isterken. Bitcoin mine edilirken harcanan elektriğin hesabını kimsenin sormaması ilginç.
2010 da btc satın almaya gerek yoktu. Basit PC ile bir sürü btc madenlerdiniz. Zaten satın almayı düşünen yoktu nerede satarım da para gelir diyen çoktu.
seçbul bu dolar neden düşmüyor?
sen bilirsin vatandaştan yeni talep var mı?
Benim pavır supli niye patladı o zaman Basit bir şey ise madem
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzman değilim, bildiğim kadarıyla eski o 3 5 dolar fiyatlarına bakmamak gerek.
Örneğin tradingviewde bitcoin grafiği için
BTC/USD yerine BTC/USDT yazılmalı
Çünkü btc alım satımının başlaması borsaların açılması ile oldu.
USD bildiğimiz dolar
Usdt ise tetherus, dolara çok yakın işlem gören bir para birimi oluşturmuşlar.
Genellikle 1.00-1.05 $ arasında gider.
++ Şu zamanda sanırım bir BTC çıkarmanın maliyeti 1300$'a geldi.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu borsalar örneğin bitfinex binance btcTurk vs...
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
borsa istanbulun güdük kalmasının yegane sebebi,
at hırsızı patronlara fırsat veren mevzuat,
denetim ve ceza mevzuatın ayıbı mı yoksa, kurumsal bir eksiklik mi var tam bilmiyorum.
ama kesinlikle mevzuata at hırsızları rahat etsin diye maddeler konmuş.
ve bu yüzden bist güdük kalacak.
mesela,
hissesini aldığın şirketin, %100 iştiraki olan alt şirketinin bilançolarına erişebilmen mümkün değil.
yani at çalmak istiyorsan,
parayı bu ahırdan diğer ahıra gönder,
sonra
sonrası yok zaten.
hakim ortaksan.
sen bekle pist gelişecek.
neymiş ticari sır.
leyn para buhar oluyor.
nereye gitti, ne için kullanıldı.
olmaz ticari sır.
e ben anasının ortağıyım,
veledin ne yaptığını bilmem lazım,
olmaz, sır dedikya.
sır ne?
hırsızlığın kılıfı.
Allahtan kamu harcamaları şeffaf.
düşünsene milletin vergisini harcıyorsun ama sorana şirket sırrı diyorsun. :he:
147 bin civarına dek indirmeye çalışacak gibi,
eğer piyasa direnirse doları yukarı çekerek
milleti iknaya çalışacak sanki.
dolar elinde kalır pala, zaten milleti 25-30 guruş kazıklıyon,
yığarlar önüne tomarla dolar, apışıp kalırsın. asdas. :he:
[IMG]https://i.hizliresim.com/MkQbnB.jpg[/IMG]
dikkatli olma zamanı.
geçen seneki ocak ayının ilk haftasında -İRANLI GENERAL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ- SERT DÜŞÜŞ OLDU.DÜŞÜŞ BAŞLADI DERKEN SERT YUKARI ALDI.
ve beyaz asker boğa formasyonu var..yükseliş formasyonudur..herif ne eder bilinmez.
FLATİM,güzel fırsat gelirse 2 tarafa da kayarım.
Eur/Usd 1,208x bölgesi fırsat dedik biraz daha sattık ettik taze..
Biraz daha da spot $Dolar aldık 7,82 madem..
Bence nefesi şimdilik tükendi, bi 1500 deneyebilir tabi ama biraz dinlenmesi / düzeltmesi gerek gibi.
Dün sistemi de yendim bu arada, ama sistemimi beni sürekli yenebilecek seviyeye çıkartmaya çabalamaya devam ediyorum, buraya kadar iyi geldik de buradan sonrası çok çok zormuş.
https://i.hizliresim.com/0m319b.jpg
Son Dakika:
Rusya’nın Covid-19 aşısını olan 20 kişi corona virüsüne yakalandı
Sozcu.com.tr, Dünya
08:35, 01/12/2020
Rusya’nın Covid-19 aşısını olan 20 kişi corona virüsüne yakalandı
Covid-19 salgınında karşı Rusya'da Sputnik V aşısının testlerinde aşının birinci dozunu alan 20 kişi enfekte oldu. Rusya ön denemeler sonucunda Sputnik V aşısının etkinliğinin yüzde 92 olduğunu açıklamıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...i-6148517/amp/
BIST’te Yabancı Kurum İşlemleri Analizi
Borsa İstanbul’da ağırlıklı olarak yabancı kurumsal yatırımcı işlemlerine aracılık eden kurumlardan derlediğimiz verilere göre 1 Aralık tarihinde bu kurumlar toplam 4.153 milyon TL alım, 3.669 milyon TL satım ile ''net 484 milyon TL alış '' gerçekleştirdi. Hacim ve kademelere göre alım tarafında AEFES, BIMAS, NUHCM, SELEC, TCELL dikkat çekerken en çok satılan hisselerde FROTO, LOGO, ULKER, ARCLK öne çıkıyor.
Haftalık kümülatif para girişi “net 818 milyon TL’’ olurken, son bir aylık kümülatif rakamlarda ise “net 4.423 milyon TL’’ para girişi görülüyor
yabancı alıma devam ediyor ...spotcular için olumlu
viop trade için tradeye engel bir durum değil