seninle karşılaştırıldığında yıldız gibi.. evet mütevazilik yapamayacağım.. yazılanlar belli. benim yazdıklarımdan senin anladıkların ortada.. umutsuz vakasın..
Printable View
bold ifade çok net, o nedenle bölgesel ittifaklara tabi şimdi hangi yüzle o da ayrı bir konu, zamanında Esad adam bir yalvarmadığı kaldı, Mısıra bir şey diyemem biz el uzatsak dahi Sisi ye güvenemem elimiz havada kalabilir,..
karşılıksız bırakmamak mutlaka, bu konuda dün ve bugün dışişleri, savunma ve cumhurbaşkanının sözleri ve eylemi var, ama bunlar Bideni söyletmemek içindi, şimdi söyledikten sonra ki demeçleri ve muhalefetinde tavrı çok önemli hale geldi
Osmanlı son dönemde akla mantığa aykırı işler yapmış. En barizi yine bu olayın yaşandığı bu cephede 90 bin askeri sıfır techizatla Allahu Ekber dağına sürmeleri ki sonuç malum.
Ermeni olayinda çoluk çocuk yaşlı sakat tüm vatandaşları değil sadece eli silah tutan 14-60 yaz arası erkekleri sürse olay buraya varmazdi. Ama dedim ya tam yöneticilerin sacmaladigi bir dönem bu dönem...
burada mesele ariston abinin imzasına geliyor.
fakir(güçsüz ) daima adalet ister ama zenginin(güçlünün ) umurunda değil
Elimiz güçlü olsaydı (ekonomi,silah,ilişkiler,lobi vs) bu sonuç çıkmazdı.
Aynı şeyi anlamanız için 4.defa yazayım..
Osmanlı tarihinde SOYKIRIM hiç yok,ermeni dahil..
Misilleme var mı? EVET!..
Misillemenin karşılığı,adam öldürme mi? Kesme,biçme, katletme mi? Ne dersen, de..Var!
Bu konuyuda kendi tarafımdan kapatıp,PAZARTESİ Vadeliye odaklanmalıyım...
Ayrıca.
HABERTÜRK..bula bula yandaşlara destek adına PERİNÇEK'i bulmasıda,esef verici..YAzık..
TR savunacak PERİNÇEK mi?
2020 Türkiye'si 2021'den daha mı güçlüydü ?? zira geçen sene bu ifadeyi kullanmamışlardı..
hayır.. alakası yok.. mr erdoğan yönetiminde 10 yıldır berbat durumdayız. politik şartlar bugün bu kozu onlarla kullandırdı.. aynı şekilde çin tarihinde en güçlü durumda ama onlara da benzer suçlamaları yaptılar..
Malesef
Yok .
Bizim tarih temiz .
Ispat etsinler madem varsa
Edemiyosan ispat yoktur
İddia makamı iddiasını ispatla mukelleftir
Yoksa ispat . Müfteri (iftiracı) durumuna düşülünür
Evrensel hukuk böyle diyo
Globally yours
Hissiyatla yazılandan bişey çıkmaz Siz hissiyat komuşsunuz yazıya gibi
hahaha.. demek ki 2020 de Türkiye çok güçlüymüş o nedenle abd başkanı kullanmamış bu ifadeyi !!! ama şimdi 2021'de güçsüzmüşüz o nedenle kullanmışlar... hahaha.. komedi argumanlar..
Çok temiz,gerçekten..pırıl pırıl...:bravo:
Tarihe 19 kardeşini öldürerek taht'ı garantiye alan padişah olarak geçen Sultan Mehmed Han(3.Mehmed Han) kimdir?
https://www.haberturk.com/kultur-san...met-han-kimdir
Sadece soykırım mı? Dangalak herif İstanbul'a da constantinople demiş.
https://www.foxnews.com/politics/bid...nians-genocide
"Beginning on April 24, 1915, with the arrest of Armenian intellectuals and community leaders in Constantinople by Ottoman authorities, one and a half million Armenians were deported, massacred, or marched to their deaths in a campaign of extermination," Biden said.
Dünyanın En Alçak En Pis Katili,
Türk Milletine Soykırım Yaptı Demiş...
Japonya ya atom bombası atan katil...
Kızılderilileri katledip topraklarına çöken katil...
Vietnama çöken katil...
Ortadoğuyu kan gölüne döndüren katil...
ALLAH BELANI VERSİN İBLİS....
https://youtu.be/ieGhJl7-tUk
AMERİKA KATİL KAAATİİLLL!!!!
Ben constantinopolis demesini diplomatik olarak Türkiye'yi bu olaylardan soyutlamak isteği şeklinde algıladım. Yanılıyor da olabilirim. Yani bu soykırımı Türkiye değil, Osmanlı yaptı diyerek bize bir açık kapı bırakıyor diye yorumladım.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biden'ın "1928 yılında harf devrimi ile kullanılmaya başlanmış; 1930 yılında ise resmen yürürlüğe girmiş; bu tarihe kadar Constantinople adı kabul ediliyormuş; hadi ben de o nedenle Constantinople diyeyim" diye bir düşünce içinde olduğunu zannetmiyorum.
Ayrıca, Biden Kıbrıs savaşında sonra ülkemize amborgo uygulanmasını sağlayan kişilerin başında gelir.
https://www.kibrispostasi.com/c1-KIB...inda-ne-var-12
98 yıldır bastırıyor Ermeniler. O kadar ekonomik kriz atlattık, darbe geçirdik, terör belasiyla bogustuk...
Kıbrıs olayını düşünün ABD yapmadığını bırakmadı ama yine bunu yapmadı.
Bütün olay bugün bizi yöneten ve ne yaptıklarindan bihaber olan, politikası, vizyonu olmayan, sebep sonuç ilişkisi kuramayan, kar zarar muhasebesi yapamayan bu iktidarın bizi düşürdüğü durumdan ibaret...
Suriyenin karıştığını göre göre sadece alehte çalışan,
Rus uçağını vurup sonra affettirmek için saçmalayan
Tamamen iç çekişmenin bir sonucu olan feto olayında kendi sütten çıkmış kaşık misali tüm Avrupa ve Amerika ile geri dönülmez yollara giren
Yaptığı akıl almaz saçma ihalelerle Torunlarimizi bile borclandiran
..... Sonuç itibariyle çukura düşmedik düşürüldük... Olay nasıl geri çıkacağımız...
2 şehri sabahın ilk saatlerinde Atom bombası ile yok eden ...hepsi sivil,çoluk-çocuk ne varsa..
bence dünyada tek katıl devlet vardır.
eşek muhurdar oldu katır vezir...
utanmadan ahlak abidesi kesiliyor.
neyin hayali yaw bölgesel ittifak bir mecburiyet artık,..
diyorum ki keşke zaman kaybetmeseydik, biden benim hasmım olmuş artık bana ne bidenden, adam hiç bir ABD başkanını yapamadığını yapmış ilan etmiş Tr yi kesmiş/biçmiş artık,...
ben ona karşı duracağım ve bunun yollarını arayacağım, yani mevcut durumu nasıl dengelemeliyim ki bana güç kullanarak gelmesin bu defa,
en pratiği bölgesel ittifak, çünkü bölgede herkes ABD den bıktı artık,..
anlama yeteneği kısıtlı olanlar için özet:
* mr erdoğan döneminde Türkiye çok kötü yönetiliyor.
* son 10 yılda gittikçe güçsüzleştik, her anlamda.. politik, ekonomik, iç barış vb..
* ama abd nin kararı güçsüz olduğumuz için değil şimdi planladıkları yeni bir oyunda hamle olduğu için yapıldı. evet güçsüzüz ama kararın nedeni güçsüz olmamız değil..
okuma yazması olmayanlar ben "Türkiye güçlü ve iyi durumda" dediğimi sanıyor.. nedense.. anlam vermek zor zira böyle bir şey demiyorum.. ama anlama yeteneği sıfır olanlar gerçekten var, şaşırmadım burada da karşılaşınca.. mr erdoğan ın temsil ettiği zihniyete benim yaptığım eleştiriler burada bilinen bir şey zaten..ama kararın nedenleri başka..
Yahudi lobisi bu adımın çok ileri girmesini engeller. Şöyleki tamamen ab ve ABD den kopan bir Türkiye Cumhuriyeti Rusya Çin ve İran ile beraber hareket ederse İran'ın nükleer silah elde etmesi en çok İsrail'i zor durumda bırakır. Minnacık bir Kuzey Kore ye kimsenin totosu yemiyor. Buna benzer bir ülkeyi İsrail diyemez. Ortadoğu'nun inzibati hatta Avrupa'nın koruyucusu Türkiye dir. Biz olmasak İran Irak ve Suriye ye eşkıya dolar.
Yok. O İstanbulu bigün geri alıcaz demek oluyo. Hele gerçekler bi unutulsun. Ayaklar baş olsun. Herkezcikler kendi yoluna gitsin. Bir olmaktan ayrılıversin. Sizede demokrasi getiririz elbet diyo. O diyo da konuşması gerekenler sabırla bekliyor. Neyi vakti. Yaşayalım görelim. :)
Yahu arkadaş fikir beyan ettiğiniz konuda hiç mi iki satır oku muyorsunuz?
Bizim, ABD başkanının kullanmasına engel olmaya çalıştığımız kelime ingilizce 'genocide'. Ermenice kelime dediğiniz 'med yeghern' ki zaten yanlış hatırlamıyorsam baba bushtan beri her yıl bu kelimeyi kullanıyorlar. Forumda bazı yazılanlara bakıyorum gerçekten komedi. Foruma yazmadan önce Google a yazsa ben birşeyler yazıyorum ama ne yazıyorum diye, o dakika zaten kendiliğinden iptal edecek mesajı.
Şu Amerika'nın Yunanistan'a devrettiği zpt mevzuunda iki kelam etmek şart, biz de bu zptlerin yüzlercesini suriyede kullandığımız muhaliflere verdik. Hatta bazıları Rusların eline geçti, Rusya'da şehir şehir War Thropy şenliklerinde gezdirdiler bizim muhaliflere verdiğimiz araçları. Amerika verdi diye değerli olmuyor bu zptler. Aynı Amerika zamanında da bize, Avrupa kuvvetlerinin kullanmadığı ve tekrar ABDye taşımanın aşırı masraf yarattığı Abrams tanklarını teklif etti. TSK gıcır gıcır abramsları reddetti, neden mi? Çünkü bizim leopard, m48 ve m60lardan farklı mekanik bir sistemi var bu abramsların. Eğer almış olsaydık en basit ifadesiyle tank garajımızı baştan sona yenilemeniz gerekecekti, teknik ekip dahil yani subay astsubay eğitimleri. Biz reddettikten sonra tekliflerini iki katına çıkarıp yinelediler ama bizden yine red geldi. Sonra o tanklar ne mi oldu? Mısır'a parayla satıldı. Yani diyeceğim o ki ülkemiz artık Amerikan eskilerine mecbur değil, her ne kadar Altay tankı şuan prototip aşamasında olsada ilerisi için umut var.
Cumhuriyet kurulduktan sonra bile oldu, o dönemler de balkanlarda gördükleri eziyetlerden dolayı Türkiye'ye gelen Türkler trakya bölgesinde yaptı.. (ben de balkanlar da doğudum, 1934'de olmuş da ben de sordum, biliyorum)
İnönü bu olayları Atatürk'e söylemediği için arası açılma dönemi olmuştur, sonrası Dersim olayı (Atatük Dersim değil Tunceli demiştir ama muhalefet parti halen Dersim dediği için bir daha ona da oy atmayız, Ata'ya sahip çıkmayandan kime hayır gelir)
https://tr.wikipedia.org/wiki/1934_Trakya_Olaylar%C4%B1
Eski başkan da dememişmiydi
Twlefon ettim brunsanı verdiler
Yoksa ekonomilerini yıkardım diye
Mesela güçlü olsak
Mb kasası tam tıkır olsa 200 milyardolar rezerv felan
Ve bide Dünya çapında bi ürünümüz olsa mesela aşı
Biz çine yalvarıyoruz ya adamlar doğutürkistanda soykırım yaprken suspus oluyoruz ya işte öyle
Güçlü olsaydın kimse sana yan bakmaya cesaret edemezdi
Sen önce kendi ev ödevini yapacan
Bunu ben 30 sene evvel öğrendim
Su viob sayfasındaki üyeleri toplasan Meydanlarus yazar. Kim atıyor kim sıkıyor bilmiyor ama baya değişik ifadeler var. Bazılarını okuyunca Ahaber mi okuyorum onu ayırt edemiyorum.