Geçen hafta perşembe durum yukarıdaki gibiydi, bugün ise aşağıdaki gibi.
Supramax,
Temmuz vadeli 24133 dolar
3. çeyrek vadeli 24271 dolar
Spot 25367 dolar
Handysize,
Temmuz vadeli 23125 dolar
3. çeyrek vadeli 23133 dolar
Spot 23137 dolar
Printable View
Dostlar Fiyat hareketlerine bakarken Tum Dunya Gundemini anlik takip etmek gerekiyor.
USD 15liralarda gezerken 4.80lere Tirmanan kagidimiz Usd 17.40 olmasina ragmen dovize mudehalw endisesinden kuru fiyatlamadi.
Derken abd baskani Bidenin aciklalari geldi..
Enflasyona neden 5 madde siraladi ve Gemi Tasima firmalarina navlunlari yukselten piyasaya hakim 5 buyuk firmayi hedef aldi ve bunlarla ugrasacagini belirtti.. iste ogunden beri hissemiz darbe ustune darbe yedi..
Yurtdisi gemi tasimacilik firmalarina baktigimizda bukadar darbe yediler mi? Hayir..
Ama her hissenin bir Spegi ve tarzi var..
Bizim Spek bu haberlerle Satisa gecti..
Kimse mana veremedi bedelsiz Temettu o bu hersey guzel nasi dustu diye..
Iste Borsa Boyle Birsey.. ilgili haber gorsellerini paylasiyorum..
Tarihler tam tutuyor..
Ek 28779Ek 28780
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
lBakan Karaismailoğlu: "Denizcilik sektörümüze 2053 yılına kadar 21,6 milyar dolar yatırım gerçekleştireceğiz"
https://tr.investing.com/news/econom...ecegiz-2323580
Çok isabetli bilanço tahmini yapan arkadaşalar vardı. Bence geçmiş karların, doların ve navlun ücret ortlamasına göre 300 m bu çeyrek, geçen çeyrekle 530 milyonun üzerinde kar bekliyorum.
ytd.
https://www.marinedealnews.com/biden...isinin-sebebi/Ek 28797
Konteyner fiyatlarının bizimle doğrudan ilgisi yok, dolaylı ilgisi ise aşağıdaki gibi. Mesela pek kişi bilmez ama THY ile de dolaylı ilgisi var. Konteyner fiyatları çok yükselince THY, deniz yolu ile taşımaya alternatif olduğundan kargo bölümüyle güzel para kazandı ve kazanmaya devam ediyor. (THY bizim aksimize maliyet tarafında baskı gören ve borçlu bir şirket. Ayrıca Işık Ökte’den dinlediğim kadarıyla emsal havacılık şirketleri bu sene sürünürken, emsal denizlik şirketlerden dolar bazlı çok güzel getiri getiren de vardı. Çünkü BİST’te para istediğine istediği şekli veriyor.) Konteyner fiyatlarının yüksek olması ise bizdeki ihracatçı şirketler açısından olumsuz. Denizcilikte LNG gemileri odak noktası olmaya devam ederse de Biden’ın konuşmalarının da pek etkisi olmaz diye düşünüyorum. Daha önce de petrol için konuşuyordu böyle ama geldiği nokta ortada. Ukrayna savaşı tüm dünyanın dengesini bozdu.
https://twitter.com/plmlindstroem/st...-UGD3xko88jPsw
Aslinda Biden petrol konusu apayri bence.
Ugruna dunya savasi cikmis bir enerji kaynagi insanlarim ve ulkelerin bagimli oldugu ve petrol patronu Abd..
Bidenin petrol icin soyledikleriyle Navlun icin soylediklerini ayni kefeye koyamiyorum ben..
Tam gemicilik sezonu ama ABD imzaladigi yeni yasalarla navlunlara darbe vurmaya kararli.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
info nnf elele gsdho kümeye :)
şirketin gemileri batsa bu kadar satış yemezdi :)
ama maalesef.. neyse
Spk basvurusu geldi bedelsiz icin.
Bugun bayram oncesi kredililerin satma gunu..
Kredililere sattirayim aksamda basvuruyu gondereyim sabahta yuksekten acayim almaya cesaret edemesinler.. Herseyi oyun tezgah..
Sabah yuksek acmazsa yazdiklarimda yanilmisimdir.
Ben Biden’ı caydırıcılık konusunda ciddiye alamıyorum hadi aldım diyelim konuştukları aslen konteyner fiyatları üzerine ve onlarda pek düşüş yok. O tarafta galiba bir kaç şirket piyasa fiyatlarını manipüle ediyor. Çözebiliyorsa bize etkisi dolaylı olarak olur. Kuru yük tarafında şu anki düşüş arz talep dengesi içinde.
Sn. Meteor Yorumlariniza Deger veriyorum. Tesekkurler..
Sektorle ilgili bu tur aciklamalar hele ABD gibi bir devin baskanindan geliyorsa tahtalara bahane oluyor deger kaybediyor..
Buaksam gelen ve beklenen kap basvurusuda ins. Yukari donus icin bahane olur..
Bol Sans.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse 3. Çeyrek sonunda yıllıklandırılmış olarak 1 milyar TL civarı kar açıklayacak diye düşünüyorum. Bu da geri alınmış payları da düşününce hisse başı 1.3 civarı F/K demek. Kendileri bilirler artık. İnşallah hissedeki herkes için daha fazla işin tadınız kaçırmazlar.
hadi yine bedelsiz haberi de geldi :)
kısa sürede onay alır diye tahmin ediyorum.
silopi elektrik konusu da netleşse iyi olacak.. halka arz mı olcak yoksa gsd opsiyon hakkını mı kullanacak..
böyle bir şirket hala defter değerinin altında..
Giyim Sanayicileri Derneği = GSD
Malum tweetlerden gördük ki ,
Başbakanın yerine gizli kapaklı ülkeyi yöneten kişinin şirketinden para kazanmaya çalışıyoruz ..
Sizce Tesaduf mu...
Dostum Sadece Tavan acmadi.
8 kademe yukardan acip hemen 70e vurdu kim alabildi?.
Hersey ortada..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eveet tavandaki alış 5,4 milyon lottan 1.45 milyona indi.Bakalım nasıl çalkalayacak ateş dansı mı rumeli çiftetellisi mi?
Cok erken kitledi tavana..
Calkalamasi muhtemel..
O Dansoz Calkalasin bende soz
Bi kaç kuruş takacam ustune..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eveeet dansöz başladı kıvırmaya.
Bende para takmaya basladim sana soz verdigim gibiSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şeker yatırımı gıtlama şeker gibi eritecekler sanırım.
Eveeet adadan ilk ayrılan gıtlama şekeri şeker yatırım oldu 140.000 TL masada bırakarak.
Zaten Tacirlerin topladigi mali devralmisti Seker.. Karsilikli islem yapiyorlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sana Soz verdigim gibi Dansoze para taktim dostum..
Ekran goruntusu paylasmak isterdim ama tarzim degil dogruda bulmuyorum.
Nefsime hakim oluyorum..
Dansoz lafini acmasan tavana yakin ekstra lot almayacaktim..
Nusrette 10 gun ust uste yemegin benden..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cevapladim. Dostum..
Navlunlar dustugu surece. Info agir satici konumunda olmaya devam ediyor..
Navlunlara endexlemis kendini..
Ama gunu geliyor 1 ayda sattigini 2 gunde aliyor..
Dun satislari hep karsilandi.. Piyasaya dagildiysa mal kıs kıs guluyordur info,
Cunku sonunda dedigi hep oluyor..
Izleyip gorecegiz..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her güne bir katıksız bit yavrusu çıkıyor.Bugün de yapı kredi yatırımın yavşamasını izliyoruz.BOFA,Yapı kredi yatırım robotları elele GSDHO 4.xx leri geçmemeye.
Credit ve işbankin ustune oynadilar..
Bank Of 6-7 kademe yikarak satis yapti..
Hic boyle bisey gormemistimm..
Credite uzulemiyorum gelir alir kaldirir satardi mali hep..
Gozu isbank ve credite diktilerse bugun onlara satis yaptirmadan birakmazlar.
Saticilar cok daha guclu..
Istediklerini alirlarsa tahta yikilir..
Olur olmaz ayri..
Ben riskimi azalttim.
Bugun filler tepisiyor..
Bizi aşar ..
Boşuna yarına dikkat demedim memo kardeşim.Yalnız iş yatırım isterse bunları etekle gezdirir.Bakalım görelim günün sonunu.Bize göre hava hoş tam miktarda 4.08 aortlu mallarımı dünkü aldığım yarımla 3.94 aorta indirdim.Bir tam 1/2 ile fona yeni giriş yaptık bakalım.
.
Syg
.
Not:Credit alıyorsa korkmayalım o deutscheye virmanlar ve bedelsiz ve temettüye gelmiştir ve bugünden sonra da bence tahtada hep görülecek.
Credit credit olalı böyle yavşamamıştı.Kusturdular onu da.Biz eskilerde kalmışız herkes değişmiş,pardon valla.
Credit pes etti aldigini zararina verdi..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Isbankta pes ediyor..
Dedigim gibi saticilar bugun patron biziz dedi.. Cok gucluler...
Bugun icin ilerleyen saatlerde olumlu olabilecek sey (olursa tabi) sattirdiklari mali kendi maliyetlerinin cok altindan yerine koymalari olur..