Mısırı patlattık,tv.karşısında yerimizi aldık.
TRT2 film saati.:party:
Ay.
Printable View
Mısırı patlattık,tv.karşısında yerimizi aldık.
TRT2 film saati.:party:
Ay.
akbankın %29 luk faizi çarşıyı karıştırdı...
Yüksek teminat oranları ile
Vob yapmak saçmalık
Onun yerine adam spottan alır Satar teminat ekleme derdi felan da olmaz
[QUOTE=sindoma53;6158877]https://i.hizliresim.com/i5oe4g7.png
memed geçen sormuştun ya dr bulut kaça tedavi ediyorsun diye.
33000 üzeri çoklu kapanışlarda ,
sana özel bir TAAAAAAAAA yapıcam ortaya karışık:kahkah:
Bugunun değerlendirmesini de yapalım badem sporun kankisi olan QNB nin bankalarda satışı bugunü noktaladı.
3 gündür zaten pozisyon ayarlaması vardı burada paylaştık ,pazartesi QNB karar verecek oyuna ,
%20-30 düşüş bekleyenler sallıyor daha doğrusu kuş sitesinden okuduklarını burada atıp tutuyorlar , 1 hafta önce enflasyon rallisi diyenler , paranın gideceği yer yok diyenler şimdi bu düşüşleri yazıyor :kahkah:
bırakan bıraksın oynayan oynasın. maden bıraktınız bin tane topik var yazın oralarda buraya da yorum,bilgi, paylaşım için girenlerin gözlerini boş yere meşgul etmeyin...
bu arada viop yapan, sistem kuran, disiplinli oynayan, stop kullanan, trendi takip eden, rüzgara karşı i....yen neden bıraksın abi. hata yapan bunların tersini yapan bir de hatasını anlamayıp paçal yapan silinir silinsin de zaten...
yok sensiz olmaz
dayanamam yokluğuna
yok sensiz olmaz
hiç zorlama beni buna
çok denedik bunu biz başaramadık
ayrı ayrı yerlerde yaşayamadık
yok sensiz olmaz
nefes almadan yaşanmaz
yok sensiz olmaz
bunu başkası anlamaz
ne güneşler doğar seni görmeyince
ne de şarkılar söylenir gönlümüzce
.....
yok sensiz olmaz
na naaa naaaa- na naaa na na na naaa
dayanamam yokluğuna
na naaa naaaa - na naaaa na naa naaa
yok sensiz olmaaaaaaaaazzzzz
bu gece hiç konuşmadan
söndür ışığı da uyu yanımda
yarın güneş doğmadan
gitmiş olacağım belki buradan
ağlar sesin kulağımda
sıcaklığınsa hala avucumda
sabah olmadan daha
sokulsam yanına
yağmur öncesi gibi
yaşla doldu gözlerim
kalbimden en son geçen
yolcu sensin.
Bugün yazdığım onca boş yazı boş muhabbet
Buldum sözün anlamlısını bugün için nihayet
29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun :)
Nasrettin Hoca'nın eşeğine ters bindiği koca bir YALAN. özel arşivimde fotoğraflı kanıtı mevcut , düz biniyor çocukluğundan beri.
asoşeytıd pressden değil Hamza Sütbıyık özel arşivinden. Rahmetli Nasrettin Hoca'nın ( ıngaaa 1208 - mortingen ştrase 1284 ) çocukluk mazisinden bir souvenir.
https://i.hizliresim.com/8tsxhr9.png
Ana başlık altındaki detay da önemli. Bankalar TL kredi verip döviz kredisinin erken kapanmasına aracılık ediyormuş.
Normal zamanda gayet norma bir durum, ancak döviz kredisini kapatınca döviz mevduatını veya dış borçlanmayı azaltmak durumunda kalıyorlar bence. Bu durumda uygulanan politikaya zarar veriyor.
Ana başlıkta ise geceleri yabancı banalar ile döviz alım satımı yapmayın denmiş anladığım kadarı ile.
>>>>>>>>
https://www.patronlardunyasi.com/hab...uyarisi/270879
,...
Bankalar TL krediyle YP kredi kapatılmasından kaçınmalı
TCMB bu hafta bankalara TCMB 25 Ekim tarihli ayrı bir yazısında ise son dönemde firmaların TL cinsi kredi ile yabancı para cinsi kredilerini erken kapatıldığına dikkat çekti ve konuda da tedbir alınması gerektiği konusunda uyardı.
En kötü ses eşek sesi deniyor.
Kişisel olarak çok katılamıyorum, sevdiğim bir hayvan. Belki sevdiğin şeyde çirkinlik görülmüyor. Nasreddin Hoca da eşeği ile anılır.
Geçenlerde bir gece film seyrettim, Hz.İsa Kudüs'e eşek sırtında giriyordu sanki.
Bir arkadaşım en güzel göz eşek gözüdür demişti bu arada.
Ariston kardeş bu MB nin yp ve TL kredi kapama uyarısı neyin işareti ne gibi sonuçları var da böyle uyarıyor
Normalde döviz kıtlığı imajı veriliyor.
Öte yandan döviz kredisi büyük firmalara ve ihracatçılara veriliyor. Bunlar her zaman dışarıdan döviz bulabilecek firmalar. Bunların yurt içinde TL kredi alıp eski döviz kredisi kapaması son TL leşme ve selektif kredi stratejindesi cezalardan kaçınma yolu olmasın diye uyarmışlardır.
Yeni kredileri somut ekonomik aktivite için verin diye ısrar ile düzenleme yapılıyor, anlamayan bankanın ayağını ibret olsun diye kaydırırılar ise şaşırmam.
Benim kişisel görüşüm seçim öncesi yada sonrası USD de devalüasyon. Enaga göre 45 TÜİK e göre 30tl arası. İktidar değişimi olursa yastık altında ki USD altınin ekonomiye kazandırılması için devalüasyon yapabilir sonra kredileri bir müddet kısıp ekonomiyi sogutabilir. Zaten bol para dönemindeyiz bu devalüasyonu engeller mi bunu bilmiyorum
Geçen TV'de dondurma ile ilgili yeni standartlar çıkmış haber vardı.
Dondurma içindeki hava %100 ü geçemeyecek veya ona benzer bir şey duydum.
Hiç aklıma gelmemişti bazı dondurmalar hafif oluyor.
Bir uzman yerken içinden dilinize buz gelirse derhal iade edin dedi, ayrıca dondurmayı litre ile değil kilo ile satın alın diye uyardı.
Şimdi X marka ayran içiyorum, acaba bardağa koymadan önce içinde su mu vardı diye düşündüm, tekrar bir bardak doldurdum, malesef fazla sulu. Oysa geçen hafta Migros marka ayran almıştım fazla koyu diye ialve su koyup karıştırmıştım.
20 yıl öncesinde ABD faizleri %4,5 gibi hatırlıyorum. Borsa 20 bin. Yine tarih tekerrür eder mi. Çok sert inişler hatta tombik parmak olayı vardı günlerce dow ve avaneleri %9 gibi düştü. Dow 7000 gibi dax 3500
Ariston kardeş süt ürünlerinde yağ oranı ve protein değeri vardır. Şuan mevcut süt ürünleri pahalı olduğu için fiyat artışı kısıtlı baskılı o yüzden sulu olması normal ürün üreticisi eğer baskı altında ise kaliteden ödün verir öbürü fiyatı yükseltir
Sütün yağını aldığında geriye kalan yağsız yada minimum yağlı süt den pastörize süt peynir yoğurt lor peyniri süt tozu yapabilirsiniz. Tereyağı ile kaşar imkansız süt yağı olmadan. Kaliteli tereyağında %70 en az kaşar peynirinde %45 en az yağ vardır.
Tost peyniri diye bir peynir var kaşar peyniri gibi görünüyor ama kaliteli kaşar peyniri dediğinde %45 en az süt yağı olmalı üzerindeki yağ oranına dikkat ediniz
Her ne alıyorsan marketten kimin ürettiğine ve oranına bak. Üç harfli marketlerde de çok kaliteli markalar fason üretim yapıyor. Banvit Tukaş gibi.
Yakın zamanda şok marketlerde piliç Banvitti. Bazılarında salça Tukaşti. Aklımda kalan bunlar gibi.
İlk çıktığında yağsız sütleri daha pahalıya satıyorlardı. Şimdi yağsız süt daha ucuz satılıyor.
Komşum sende stokda süt vardır bana 1 litre ver dedi geçenlerde, sonra yağ oranını sordu baktım %3.
Yağ oranına göre bir renkli bant olmalı. Kaynak sularında soda veya maden suyu olmasına göre kapak rengi farklı oluyor diye aklımda kalmış. Bu arada CocaCola siyah, kırmızı ve beyaz kapak ile kendi standartını koymuş, diğerleri de benzer uygulama yapıyor. Cocacola/süt paritesi çok geride kaldı, cola her zaman sütten pahalı idi.
Migros'da ikinci süt %50 indirimli denip bir sürü süt konmuş 20 TL olan da vardı litrelik 14 TL ye de vardı.
Sütlerde yağlı az yağlı ifadesi var. Yağlı olan %3 ve üzeri. Yağsız olan %1,5 ve altı oranına dikkat ediniz çok farklı
sn ariston dün dediğiniz 3 budala filminin ilk 30 dk sını izledim merakdan bu gece kısmetse bitireceğim.
Köyde 6 tane mandamız vardı salih abi.
Yağ oranını değilde süt oranı düşükdü bizde.yağdan dolayı süt görünmezdi:)
Gıda ve ürünler benim ilgi alanım. Salça da briks oranı var ne kadar yüksek ise o kadar yoğun ve dayanır. Bizde stok yüksek olur kaliteli olmak kaydıyla süt ürünlerini miadından 3-5 ay fazla tüketebiliyoruz. Salça da bu bir yıl. Malum engelli olduğum için markete zamani en az miktarda kullanmak zorundayız. Sebzenin meyvenin miyadi yıllık olsa bayram ederim
Pisyedili kardeş aslında doğal ahşap evler sağlık açısından faydalı çeşitli zararlı gaz üretmiyor beton evlerde bir sürü zararlı gaz var her daim üretiyor üstelik
Üç harfli marketlerde ki fason ürünler ile kaliteli markanın ürünlerini mukayese ederken içerik % oranı vs hepsini inceleye inceleye uzman oldum bu konuda.