Garanti bankası ne veriyor şu sıralar?
TL mevduat ve TL kur korumalıda Mart Sonu gibi en yüksek oranları veriyordu?
Son durum ne merak ettim doğrusu.
Erdoğan: Şu anda enflasyon sıkıntımız var ama faizi 8,5'a düşürdük. Daha da düşecek. Geçmişte yaptık. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaptık yarın da yapacağız. Ekonomideki sıkıntıları da unutmuyoruz
Vakıfbank klasik mevduat piyasasında hiç bir zaman en önde olmamıştır hatırladığım kadarıyla.
Diğer bankalar da 32-33-34 diye sıralanmaya başlar bu hafta diye düşünüyorum.
Onb normal faiz 31.50.. kkm 27..
En düşük kur 20.01 ile nkolay da suan fiziki çekmek istersen vermiyorlarmiş .
Yapı kredi kkm 1000k 24
Fiziki vermemek diye bir şey olamaz. Savcılığa gidin ve paramı vermiyorlar deyin, şikayet edin. Bakın hemen nasıl veriyorlar :-)
Bugün tl nizi dolara çevirip hemen para çekeceğim derseniz, o durum farklı. Ellerinde Yeteri kadar fiziki yoksa 1 gün sonra ödeme yaparız diyebilirler .
gösterge kur 19,41 reel piyasa 20,43 pekala kkm dönüşü herhalde 19,41 den oluyor...
bu 19,41 ile dolar alabiliyorlar mı?
girişi tl dolar yatırmak farkediyor mu?
Alış satış aradaki farkı epey açacaklar amaç kimse dolar almasın.Kkm dönüşü diyelim merkez bankası kuru 20 tl olarak açıkladı piyasa satış fiyatı ise 21,50 olsa kkm vade dönüşleri külliyen zarar.19.40 lardan yapılan tl kkm için vade dönüşünde merkez kuru 20 açıklasa bile dolar alayım dersen gidip 21.50-22.00 den alacaksın makas aralıkları böyle devam ederse.
Şu an en uygun dolar alış (kapalı çarşı) serbest piyasa oldu.
Ancak 1 milyon TL için dolar alsan 8000 bin adet 200 TL banknot götürmen lazım. Bu ise 5000 adet 500 lük deste eder.
500 adet deste bir çuval içinde bir taksiye sığar mı? Kamyonet tutmak lazım.
ET kuyrukları, kiralarda ve ev fiyatlarında ULAŞILAMAZLIK tan sonra şimdi de KAPALIÇARŞI ya mahkum olma...
90 lar tam versiyon geri gelmiş....
ddkkm için mb kurunun pek önemi yok.. her türlü yatırdığınız doları geri alırsınız..
tl kkm dolara dönmek isterse banka satış kurunda makas çok açıldığı için..
girerkenki tl miktarının dolar karşlığı çıkarkenki dolar miktarından az olur..
yada kkm den devam edecek..
link verince okunmuyor...en vurucu cümle....merkez bunumu yapıyor......Dövizi salacaklar mı?
Beklenen şu ki salmasalar dahi tutamayacaklar. Zira doların önündeki barajlar artık ne KKM ne de Merkez’in piyasadan 19,90’a alıp, 19,10’dan satışıyla tutulacak gibi değil.
dolar bulamayan napıyor fonunamı saldırıyor...
https://i.hizliresim.com/fot06u7.png
iktidar kazanırsa zaten dediğin gibi tekrar kkm yapar yoluna devam eder muhalefet kazanırsa da dedikleri gibi ortodoks olacaksak kurlar arasında böyle makas olmaz faizler artar dileğen faize geçer dileğen dolarını alır ama ben muhalefetin yerinde olsam çıkar kkm ile ilgili net açıklamalar yapardım hala çevremde duyuyorum muhalefet kazanırsa kkm farkını ödemezler lafını ayrıca kkm ye son verilirse millet panikle dolar alırsa nasıl strateji uygulayacaklar? faizler belediye seçimleri öncesi ve popülizm tavan yapmışken nasıl insanları tatmin edici şekilde yükselecek? çok soru işaretleri var ben hala net bir şey duymadım biz gelirsek güven gelecek dolar yağacak uçacağızdan başka bir şey yok
Kkm farkını ödememe gibi birşey olmaz devlette devamlılık esastır.Belki çok çok büyük miktarlarda krediler kullanıp kkm yapan oturduğu yerden milyarlar kar eden büyük para sahipleri için söylenmiş olabilir kkm farkını ödememe.Yoksa bizim gibi mevduatçıların kkm farkını ödememe gibi birşey olmaz kafa karıştırmak için bilerek ortaya atılıyor bu laflar.
kkm farkını bugün alsak ne olacak bu makasla gidip aynı miktarda dolarda alamıyorsun.
200 TL en buyuk baknot ise bir deste yani 100 Tanesi 20.000 TLyapar, bunlardan 10 tanesi bir balya bir tugla kadardir ve 200.000 TL olur.
5 adet tugla kadar yer kaplar ki bu da cok rahat bir sirt veya okul cantasina sigar.
Yakinda 500 TL lik banknotlar da basilinca isimiz cok daha kolaylasir.
Syg,
Tanıdığım hiç bir ev sahibi bu kurala uymadığı için onlar için çok da fifi durumları. Heleki geçen yıl zoraki uyan olduysa bile 2. kez üst üste enayi yerine konulmayı bu sefer kesinlikle kabul etmeyeceklerdir. Benim çevremdeki çoğu, piyasa şartlarına göre bir oran belirlerken daha insaflı olanlar devletin açıkladığı son 1 yıllık enflasyon oranına göre artış yapıyorlar.
Aslında ilginç bir şekilde hükümet ilk kez popülist olmayan bir icraata imza attı. Zira istatistiklere göre kabaca nüfusun %65 civarı ev sahibi, kalanı ise kiracı durumunda. Bu durumda çoğunluk olan ev sahiplerinin öfkesini göğüslemek uğruna azınlık olan kiracıların yanında duruyormuş görüntüsü vermeyi tercih ettiler.
bu forumda apartman görevlisi düşmanı çok buldukları yerde dövecekler:whistling::whistling:
Soru:
Dolar yatırarak KKM hesap açan vatandaşa verilen $ bazlı pirimi,bankamı yoksa TCMB mi karşılıyor...
Doviz merkeze park ettigine göre bankamız,bu oranda(%15ler)$ yükü ve TL faizi niçin üstlensin...
TCMB karşılyorsa....O daha vahim...Bilgisi olan cevaplarsa ögreniriz....
Bir sıfırı yanlış hesaplamışım.
Ancak 50 adet deste de az bir yer kaplamıyor.
Bugün 2+1 bir ev istanbul da 5 milyon TL olsa 250 adet deste edecek.
1 milyon 10 kilo ediyorsa 5 milyon 50 kilo eder ki bir çimento torba ağırlığıdır. Çok insan değil bunu kaldırmak yerinden kıpırdatamaz.
Bu miktar nereye sığacak?
Asıl konu ise 1 milyonu bankadan almak ile serbest piyasadan almak arasında en az 20 bin TL lik bir fark oluşuyor.
Özeller nerdeyse döviz satmazken kamular çok yüksek kurla satıyor.
Denemek için küçük bir kentteki döviz bürosuna aynı miktarı sordum. O kadar döviz satmıyoruz dediler. Belki vardı ancak satmak istemiyorlar anlaşılan.
Ancak bankadan nakit çekeyim dedin, size bu günlerde bu miktarları döviz olarak verebilen banka var mı?
Çeken varsa yazarsa sevinirim.
döviz kkm de faiz üstü kur farkını mb karşılar.. faizi banka.. opsiyon prim vs.. onuda banka karşılar..
tl kkm tarafı ise hazine..
kkm gibi gayet basit bir yatırım aracını çözemedi bir forum.. çok ilginç..
hem faiz her kur farkını alınacağını zannedenler bile vardı burada..
Vakıfbank kkm faizini 32 yapmış
Soru başka siz başka cevap vermişsiniz. Ddkm lerdeki doları vatandaş MB ye satıyor...buna karşılık faizi banka veriyor ...bu işten banka ne kazanıyor diyor......benim bildiğim kadarıyla MB dolar kadar TL miktarı kullanması için bankaya politika faiizi ile fonluyor. ..bankanın kazancı bu parayı daha yüksek faizle kazanarak satıyor..yanlışimda olabilir cunku bankacilik işlemleri ilgili teknik bir konu ....