Şimşek ekonomik yönetiminde muhtemelen değil. Yumuşak iniş olarak ekonomik başdanışmanı olarak görev yapacak.
Printable View
Şimşek ekonomik yönetiminde muhtemelen değil. Yumuşak iniş olarak ekonomik başdanışmanı olarak görev yapacak.
Mehmet Şimşek değil Kara Simsek gelse birşey farketmez. Şu anda tek amaç var. Yerel seçime kadar bir şekilde götürebilmek. Borç.harc, özelleştirme yeni sürprizler vs farketmez. Başkanlığı kazandiginin ilk konuşmasında İstanbul dedi İreis. Takmış kafaya. Tek plan bu şu anda. 10 aylık bir plan. Gelecek ekonomi yönetiminin sadece 10 ayı var. Başarılı olup olamayacağı ise muamma.
Hocam piyasa bol ucuz krediye alıştı ekonomistin zatın yüksek faiz allerjisi var. O bir yılda yapılacak evler için bol ucuz para lazım Şimşek gelirse enflasyonu düşürmek için el mecbur parayı kısacak faizi yükseltecek kamuya istediği parayı vermeyecek o yüzden bu gelmez. Bugün haberlerde danışman formülü vardı.
İthal tüketimi kısmak dışında herhangi bir çözümü yok şu anki sorunun. Tüketimi kısacaklar ve tasarruf edecekler. Yabancı bakacak ki bunlar parayı artık kontrollü harcıyor, ona göre taze yeni borç verecek. Ödeyebilme kabiliyetini göstermen için borcunu azaltman lazım. Yani ithal tüketimi azaltmak.
Akbabalar beş yıl daha ülkeyi talan etmeyi beklerken Şimşeği getirip açlık orucuna sokamazlar
Danıştıkları kişinin dediklerini yapmayacaklarsa ne işe yararki danışman olması. En başta berat yerine şimşek olsaydı bu durumda olmazdık. Geçti borun pazarı.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaten getirirlerse de şimdiye kadar yaptıklarının yanlışlığını kabul etmiş olurlar. Ama farketmez bize onuda alkışlarız. Allah affetsin kandırdılar dedikmi iş biter.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç Tuik ithalat ihracat ürün/ülke dağılımına bakıldı mı ?
İthalat yasağı ile hiçbir şey olmaz..
Ne de deval ile..
Ayhan başkanın keyfî yerinde nebatiyi görünce kendini amerigali dev basketbolcu gibi görüyor. Nebatinin boyu kadın çizmesi boyu kadar olunca.
Aynen online ofis araç olarak Google ve Zoho ücretsiz halleri işimi görüyor. Bunların offline kullanımı da varmış. Onu bilmiyordum. Web browserdan çalışıyor.
Bana offline ücretsiz bir ofis lazımdı. Bilgisayara kurulabilen FreeOffice, WPSOffice, OnlyOffice, ve LibreOffice varmış. Bunları inceliyorum. Kurdum deniyorum teker teker.
Kurulabilenleri beğenmezsem Google veya Zoho nun offline editing ile devam edeceğim.
Teşekkürler.
Benim babamın dayısının oğlu askerde tır şoförü olmuş. Yalnız dayısının oğlunun boyu nebati kadar. Tabi tır sürerken eğer altına yastık koyduysa sadece kep gözüküyor. Kep koymazsa o da gözükmüyor
Aynen öyle abi. Seçim öncesi verilen sözler el mecbur tutulacak. Zira 10 ay sonra bir seçim daha var. Reis özellikle İstanbul ve Ankarayı istiyor. Tabi Antalya da es geçilemez. Üzerine deprem harcamaları yine el mecbur. Tahmini 1.5 trilyon lira bütçe açığı oluşur bu yıl. Parasal genişlemeye son hız devam. Bu esnada doları frenlemek için yeni döviz girdisi lazım. Ruskiden artık birşey gelmez. Tek seçenek Körfez. Gelirse ne ala belki yerele kadar götürür, MB net rezervi -100 milyar USD görürüz. Ama 10 ay çok uzun. İşler zor.
Dolar tl yola cikti 30 hedef.1-2 aya gideriZ.napalim kader boyle deyip geceriz.[emoji39]
Tek hedef yerel seçime kadar minimum hasarla, kazasız, belasız gitmek. Ama dediğim gibi işler çok zor. Tencerenin sıyrılacak tek dibi kalmış, süre çok uzun ve bunun sonbahar kış ayları var. Enerji giderlerinin tavan, turizm gelirlerinin taban yaptığı aylar. Başarabilirler mi bilmiyorum. Ama velevki başardılar. Yerel seçim sonrası nasılsa 4 yıl seçim yok, çok çok pis patlarız.
dün 20.40
bugün 20.70 sınır
belki qkşama doğru bi tık gevşetip 20.80 sınır olabilir.
günlük 40 kuruş
10 gündür sürekli alışveriş yapıyorum ne bulursam alıyorum kredi kartına 12 taksit.
Perihan Tantuğ @perihantantug
REUTERS ÖZEL HABERİ (Reuters'a Konuşan Türk Yetkili)
TBMM'de yemin töreni sonrası kabinenin en geç Cumartesi gününe kadar açıklanması bekleniyor.
Mehmet Şimşek, İbrahim Kalın ve MIT Başkanı Hakan Fidan kabinede yer alması neredeyse kesin kişiler.
Şimşek Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Hazine ve Maliye Bakanı olabilir.
Şimşek'in gelmesiyle ekonomide yeni bir dönem başlayacak.Karma bir ekonomi politikasının uygulanması planlanıyor.
Reis seçim konuşmalarında LGBT ye sürekli laf ediyordu. AKP başkan vekili Özlem Zengin in favori filmi Bohemian Rapshody imiş. Bu ne perhiz bu ne laha turşusu. :-) Filmin nasıl olduğunu söylemeye gerek yok.
https://twitter.com/Aktivist1111/sta...729651200?s=20
İbrahim Kalın ve MIT Başkanı Hakan Fidan banko garanti diğerleri şimdilik sadece senaryodan ibaret olmaz demiyorum ama şu aşamada senaryo :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Musluğu kimseye vermezler...Yeşil soğanı biraz salar Haziran ihracat verilerine bakarlar, olmamışsa biraz daha salarlar...Bu şekilde ihracat verileri düzelene kadar devam ederler...
şimşek gelecek dertler bitecek
.
Şimşek havucunu bence piyasa seçim sonrası panik yapıp dolara saldırmasın diye astılar.Doları alması gerekenler almalı diye.
Şimşek in gelmesini ben düşük olasılık görüyorum.
Sistemden çıkış yok.
Bazen havuç bazen sopa.
Kapılar kapandı.
Şimşek Ekonomi Bakanı değil ama Başkan Yardımcısı olarak gelecek gibi Ekonomi Bakanlığına başkası düşünülüyor.
Bu raundu dolarcılar kazandı. Aq böyle borsanın.
Hazine Mayıs-Temmuz iç borçlanma stratejisini açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mayıs-Temmuz döneminde 284,4 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 194 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek.
https://www.bloomberght.com/hazine-m...ikladi-2330578
Yılanoğlu sssss
ytd
En az 20 senedir LibreOffice (2011'den önce OpenOffice adı altında piyasaydı) kullanıyorum. MS, MacOS, Linux işletim sistemlerinde kullandım/kullanıyorum. Genelde başka Office kullanmaya gerek yok. Makro falan bile Excel'e benzer şekilde yazılabiliyor. Ancak başkaları ile (MS Office kullanıcıları vs.) dosya paylaşıyorsanız bazen sıkıntılı olabilir.