2. temettüyü acaba o zaman mı açaklar diye düşündüm...
Printable View
Arkadaş yazdı onu , gormedin herhalde.
2023'ün karını dağıtacak , hepsini martta ödemek yerine parayı faize yatırıp iki taksitte ödüyor uyanık fort. Daha fazla temettü dağıtmış oluyor.
Tüpraş da dagitacak yakinda. Onun tarihlerini de kontrol et belki fikir verir
Sayın Siesta,
Verilecek 2. temettünün 2023 yılının karından verielceğini biliyorum. Ancak eğer takip ediyorsanız normalinde 1. taksit 2. taksitten fazla olurken bunu geçen sene bozdu ve muhtemelen bu sene de böyle olacak. Sebebini de "önümüzü görmemiz lazım" şeklinde açıklıyorlar. Bu sebeple 3ç sonuçları "önlerini görme" konusunda kendilerine bir fikir veriyor olabilir.
Syg.
Temettü vermese şu borcluluğu biraz azaltsa daha iyi olmaz mı? Alacağın temettüden çok fiyat gitse? Zira temettü verme noktasında sıkıntı yaşıyor zorlanıyor temel verilerine baktığımızda...
Elbette en iyisi o olurdu, ancak fiyatın artması için bir neden olması gerekiyor ve şu an öyle bir neden yok! O nedenin oluşabilmesi için bazı gelişmeler olması gerekiyor. Mesela yüksek temettü, mesela bedelsiz sermaye artışı (bence) vs. vs. O sebeple temettü vermesin, bedelsiz vermesin diyenleri şaşkınlıkla izliyorum, o zaman nasıl gidecek bu hisse?
Burası amerika değil temettü verenler de ky nin kara kaşına gözüne vermiyor ana ortaklar sağıyor şirketi bence... Dolayısıyla temettü en azından belli bir süre vermese ya da daha az oranlarda verse borcluluğu azaltsa ve kabul edilebilir seviyeye getirse zaten temel iyleştiğinden şirketin degerlemesi de artar
byd'nin fabrika işi patlamış diyolar
byd geliyeeeaahh
geldim geldim gelemedim dur.
ytd
kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=xb2Zb7uboNA
Haberler asılsız kısa süre önce 5000 işçialınacağı konuşuluyordu zaten, gayetkaraarında ilerliyor süreç
https://www.ticarihayat.com/cinli-ot...an-vazgecti-mi
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...ani_ID1481973/
Süreç daha taze, VW Avrupa'da fena dayak yedi, Avrupa fabrikalarını kapatacaklarını konuşuyorlar. Polo modeli artık Avrupa'da (İspanya) değil Afrika'da üretilecekmiş. Yanlış hatırlamıyorsam...
Kâr marjını artırmak için yapılan bi girişim ancak beklenen hedefleri yakalayamamışlar.
O Manisa'daki araziyi alacaktın Hans efendi!
Şimdi ye dayağını bakalım.
BYD ve Çinliler, ben kendilerine güvenmiyorum, çünkü görmem lazım :)
Memlekette Hyundai ve Kia kendini kanıtlayamadı henüz, Çinlileri bilemiyorum.
Ama ticari olarak çok saldırgan ilerliyorlar, fabrika yatırımı bizim için olumlu ve önemli. Son durum ne olur bilinmez. Ben Avrupa ve amarigadan kopmayacağımızı, son anda bi Geri dönüş olacağını düşünüyorum.
Kısmet bakalım.
Ali yedirmez şirketlerini çan çin çonlara. Bir gün sihirli bir el devreye girer arkalarına bakmadan topuklarlar. Ab göze alamaz o fabrikayı bence. Alırlarsa da kendileri bilir. Bize 1 dokunursa onlara 5. Videodaki vatandaşın kaynağı sağlamdır umarım
Merkel düşünsün :d ne bileyim roberto baggio düşünsün
Alide var 1 trilyar lot, onlarda kökü
Tek hisse candır
Yek hisse rikstir
Çok hissesi olanın yıldızı düşük olur, çabuk nazar değer, çok esner, esne esne gözü yaşarır. Mesela şu anda senin esnediğin gibi.
Vw , bmw ve basf avrupadaki fabrikaları kapatıp çin'de çok daha büyük yatırım yapacak deniliyor
Çinli.firmalar çin dışında montaj fabrikası kursa bile bir fabrika yatirimi olacak, yerel personel bulacak, eğitecek. çindeki sıfır enflasyon ortamından, lojistikten, yan sanayiden, hızdan faydalanamayacak...
Videoda bu konulara deginilmis
https://youtu.be/YohIbefVO1g?feature=shared
Bütün üretimleri Afrika ya kaydırsınlar bir Çin de orada oluştursunlar. Belli ki hala akıllanmadılar. Çin in durumu 30-40 sene önce bugünkü Afrika dan halliceydi.
Ya arkadaş ne kadar çok ağladınız... Gidin mevduata girin, ne işiniz var borsada... Size göre değilmiş işte..
[QUOTE=Dudu;6894305]Gecen gun TNZTP basliginda kari gibi aglayip sizlamayin, yatirimci olun uleeeyn yazdim diye ceza verdiler modlar :)[/QUOT
:oleyo::oleyo::oleyo: ..... Kısmet.... başa gelen çekilir... :)
Küresel Krizin Yeni Kurbanı: Alman Otomotiv Devi İflas Bayrağını Çekti!
Dünya çapında birçok otomobil markasına parça tedarik eden Federnfabrik Erwin Lutz, iflas ettiğini açıkladı.
Uzun yıllardır sektörde öncü konumda olan Alman otomotiv devi, pandemi sonrası ekonomik durgunluk, tedarik zinciri sıkıntıları, artan enerji maliyetleri ve enflasyonun etkisiyle büyük bir darbe aldı. Şirket, mali yapısını toparlayamadan iflas başvurusunda bulundu. Uzmanlar, bu iflasın otomotiv sektörü için sarsıcı bir örnek teşkil edeceğini belirtiyor.
bizdeki koşullar FAZİ-ENFLASYOIN VB almanlarda olsa acaba şirketleri ne yapar düşünmeden edemiyorum :D olaya iyi yanından bakıyorum bu bakımdan şerbetliyiz bu koşullara daha dirençliyiz alışık olduğumuzdan :D
adamalr hem iflasa sebep oluyor hem satın alıp içini boşaltarak yok ediyor
21 Haz 2023 HABERİ
Alman otomotiv tedarikçisi Allgaier, Çinli bir yatırımcıya satıldıktan bir yıl sonra iflas başvurusunda bulundu.
AB DE İŞLER İYİ DEĞİL, birleşik karallık rsmi olarak ab dışında gayri resmi olarak ab içinde :D garip bir durumda ve durumu ekonomik olarak da pek parlak görünmüyor...
bu koşullarda avrupda EĞER YAPABİLİRSE GÜCÜ YETERSE ÇİNLİ FİRMALARA trump gibi gümrük duvarı çekerse hiç şaşırmam, byd bunu öngerek gelmiş bile olabilir...maliyet etkin çinli firmalarla ab firmalarının sürdürülebilirlik kartıyla rekabet etmeleri bu aşamda söz konusu değil Fordun arkasında ABD var yedirmez çinlilere diye düşünüyorum :D
belki kısa vade heycan yaşamak istemiştir :D Temeli sağlam, ama temel değerleme yapmak için veriler sınırlı bistteki geçmişi de sınırlı huyu suyu bilinmez :D gerçi bi,linse ne olacak hekts örneği önümüzde :D Yeni olanlar için UZUN VADELİ KİMİN NE TASARLANDIĞINI KY kestiremez, bu noktada ne yapacak hzılı ahreket eden şirketler gibi bas topla yükselt dağıt döngüsnü mü yapacak, yoksa başka bazı uzun avdeli şirketler gibi önce iyice güven kazanıp tokatı sonra mı basacak, yoksa gerçekten çalışacak kaznacak büyüyecek mi? bu aşamada bilinmez... gönül isterk, 3. yolu seçip devam etsin... ancak bu aşamada geçmişi sınırlı bilinmezliği yüksek
bir ara yazlık bir tatil yöeresine gitmiştim söylemesi ayıp aynı yöreye bir kaç kez gittim ilk gidişim 5 yıldızlı için di sonrasında 4 yıldızlı 3 yıldızlı yıldızsız sonrasında apart derken pansiyona kadar düştük :D tasarruf namına :D NEYSE yıllar önce dikaktimi çeken bir şey oldu hani restarantların önünde restranlra müşteri çekmeye çalışan kişiler olur ya aynı o tarz bazı otelLERde de bir takım kişiler taksi durağı gibi özel servis bekletiyordu otel civaralrında otel önünde tetikte bekliyorlardı zaten yabancı turist sigortalıdır bir sağlık saorunu yaşadığında hemen otelde civarında bekleyen kişiler otelden haber alıyor ve bu kişilerde özel servisle bu turitleri sağlık kıuruşuşuna götürüyordu muhtemelen de belli özel sağlık kuruluşlarına şimdi sağlık şirketleri uristik yerlerde bu otel-hastane olayları döngüsünü bağlayabilse çok daha karlı olur illa oteli olacak diye kural yok, turistik yerlere yakın yerlerde otelelrden gelebilecek yabancı müştüeri potansiyelini sağlıklı değernledirmekten bahsediyorum... ki sektörde olanalr zaten bunu biliyordur mesala bir sağlık kıuruluşu basit tedavş için otelin olduğu ilçede bir tıp merkezi gibi bi şey vardı küçük ama daha koplike tedaviler için daha merkezi bir noktada ana sağlık kuruluşu yer alıyor oraya yönlendirme yapıyordu... bu olayda büyük potansiyel var zira her yabancı turist muhakak sağlık sigortasıyla geliyor ülkemize bir sağlık sorunu yaşadığında da sigorta ödeme yapıyor... yani illa sağlık turizmi değil, turizminde sağlığı olabilir :D TURİSTİK BÖLGELERE YAKIN LOKASYONLARDAKİ SAĞLIK KURULUŞLARI EĞER POTANSİYELİ İYİ DEĞELENDİREBİLİRLERSE BU TARZ AVANTAJALRI OLABİLİR... tabi prosürleri bilmiyorum anlaşmalı sağlık kuruluşu mu yoksa otel içerden haber alıp karadüzen yönlendirme yapıyorlardı olaylara vakıf değilim sadece yıllar önce gözlemlediğim bir olayı anlatmaık istedim
2 trilyon dolarlık bir cirosu var globalde sağlık harcamalarının.
Koç ların vakıf harici hastaneleri var.
Yeni aldılar.
Kök hücre alanında çalışan şirket de aldılar.
Başkaca saglık şirketleri de var.
Yurt dısına da açılırlar tahminim.
Yabancı ortak da bulurlar.
Keşke sağlık şirketlerini tek çatı altında açsalar halka arza da ky da nasiplensek.
Sanayi portföyünden biraz da hizmet sektörüne yelpaze yapmaya çalışacaklar gibime geliyor önümüzdeki senelerde.
Ytd
geçen bir arkadaşla bir ortamda bist muhabbeti yapıyoruz ortamda tanıdığım arkadaşlar olduğu gibi diğer arkadaşların yanında gelen tanımadığım arkadaşlarda var...neyse hektş muhabbeti açıldı millet .... düz gidiyor biri dedi benim maliyet 20 kuruş ( belki 40 da demiş olabilir geçmiş zaman hatırlamıyorum) ,
birden kendimi tutamadım çıkar göster diye bağırdım malum videoadaki gibi :D
https://www.youtube.com/shorts/uotHIavg9d4
videonun akisine :D çıkarrtıp gösterdi :D Muhtemel geçmiş tEmettüler düşülmemiş hali direkt uygulamdan maliyet kısmını gösterdi diyeceğim o ki hektşta herkes ağlamıyor...
videoyla ilgili kısa not: bu videoda en ilgimi çeken kısım dönek alçak p...t vs tabirler havada uçuşuyor adam hiç oralı değil lakin menderesi savundun, abdulhamidi savundun deyince sanki çok ağır bir küfür yemiş gibi tepki gösteriyor ne zaman izlesem koparım :D
Ticaret Bakanlığı, bu yılın başında yürürlüğe giren “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğâ€in kapsamını genişletti. Tebliğle, AB ile serbest ticaret anlaşması bulunmayan ülkelerden ithal edilen elektrikli araçlar için “7 bölgede 20 yetkili servis†bulundurma zorunluluğu kapsamına, şarj edilebilir hibrit ve eşya taşımaya mahsus ticari araçlar da dahil edildi.
Adam gibi satın şu hisseyi yükseltmeyin.
6 ay sonra froto 500tl
Dudu: ben zaten satmıştım, geçmiş olsun inananlar kalacak inanmayanlar gidecek.
DUDU SATMADIKÇA FORDDAN ÜMİDİ KESİN FORD ÇIKMAZ :D Benden söylemesi, dudunun malını alacaklar ondan sonra göTürecekler bence :D YOKSA sittin(altmış) sene çıkmaz...
zorunlu not : Şaka ( neden şaka yazdım geçen bir şaka yapayım dedim baktım arkadaşar ciddi ciddi mesleyi enine boyna analiz etmeye başladılar şaka yaptım demesem meseleyi ciddiye alıp gayet bana hak vermişlerdi ümit etmek kötü bir şey olamayacak şeye dahi kafa yorduuyor :D TÜRLÜ TÜRLÜ İNSAN VAR BURDA YOKTUR ELBET AMA CİDDİYE FALAN ALAN OLUR NOLUR NOLMAZ İNSAN ÇOK DEĞİŞİK BİR VARLIK :D)
Hayatta satmam...
Olsem yine satmam....
Hiic kimse yok cinli geliyor yok elektrikli arac geliyor yok dovis kuru dusuk yok evropa resesyonda demesin...
Bende satilik FROTO yok, olmadi hic bir zaman da olmayacak.
4-5 sene once de TUPRS'i batirdilar, elektrikli arac geliyor, gunes enerjisi geliyor, su geliyor bu geliyor dediler...
Durum ortada..