Başlangıçta ve sonrasında plan dahilinde size sunulan fonlarda istediğiniz oranda dağılım yapabilirsiniz. Diğer sorunuz olan fon dağılım değişikliğinde ise sadece 1 hakkınız gider. Umarım faydalı olur , sağlıcakla..
Printable View
Teşekkürler, cevabınız için. faydalı oldu benim için artık gönüllü bese girmeme çok az kaldı, kafamda birkaç şirket var, onlarla görüşmeye bilgili bir şekilde gitmek istiyorumki aralarında karar vermem daha kolay olsun.
Değerli BES vs emeklilik yatırımcıları
Benim bir gönüllü bir otomatik besim var.
Gönüllü bes 3 yıl doldu 2 ay da geçti. Artık devlet katkısının %15 i ekranda görünüyor.
Zorunlu olan Nisan'da 3 yıl olacak.
Şimdi ben bir hesap yapmıştım.
Onu yazacam
Sisteme ilk aydan itibaren yatırdığım paraları
eğer her ay USD alsaydım
Eğer mevduat yapsaydım
Eğer gram gram altın alsaydım
Hesabı karşılaştırmalı sonucu şu şekilde.
BES %44(devlet katkısı dahil değildir)
USD %28
Gram altın %49
Mevduat %21
Şeklinde olacaktı.
Ben bu %44 den oldukça memnunum. Son 4 ayda endeks sayesinde geldim buraya.
Şuan gönüklü
Şuan gönüllü olan %50 altın fon %50 değişken fon( içinde %50 hisse var diyor)
Otomatik olan standart yaptım. Endeks toparlayınca atak katılım yapacam tekrardan.
Ziraat emeklilik
Benim sıkıntım şu. Otomatik olanda altın fon yok. Bu kötü
Ziraat emeklilik telefon açtım. Dedim ki siz hisse fon içinde hangi endeks baz alıyorsunuz. BIST 100 mü KAT50 mi dedim. Bi cevap veremedi.
Araştırmalarıma göre KAT50 endeksinde çalışıyorlar.
son durum bende bu sekilde.
https://eksiup.com/p/ik335017dhj9
Selam bes yatırımcıları,
Kısa süre önce sgk emekliliği hakettim.
Ancak 56 yaşına kadar, bes yatırımına devam edeceğim.
Ve bunu kısmen emekli ikramiyesi ile yapacağım.
Çünkü bana göre küçük birikimler için en uygun yatırım aracı.:)
Ziraat Bes hisse endeksi olarak
ZPYKAT Endeks kullanıyor
Güncel değer 171.897,42
bankadan allince yasam fon alım emri verdim hesaba ne zaman geçiyor bilgisi olan var mı? 2 gündür para hesapta görülüyor
altın ve dolar fonu almıştım ?
Alış işlemi (öğleden sonra emir verdiyseniz) en geç bir sonraki gün gerçekleşir üstadım. Muhtemelen Saat:14.00 dan sonra hesapta göreceksiniz.
50 aylık %100 altın fonu yatırımı var bes'te. Çocuk için kenarda dursun diyerekten 150 TL ile girmiştim 6 ayda bir yüzde 10 kadar arttiriyorum ödemeyi, şu anda 500 ödüyorum. Kâr oranı %66 bugün itibariyle. Allah sağlık ömür verirse 21 sene daha ödemeyi düşündüğüm için uzun vadeli en mantıklı yatırım aracı olarak altın fonunu düşünüyorum
Arkadaslar iyi bir emeklilik planim var gibi. Her ay odedigim paradan kesinti yapilmadan hesaba geciyor. Sadece yillik fon gideri aliniyor. Oda nasil alniyir ankanadim halen. Eksilen visey olmuyor. Ama fonlarin performansi beni cok uzuyor. En ii fon performansi sergileyen sirketleri yazabilirmiiz. Gecis yapabilirim ayni sartlari saglarlarsa
HSBC bankrupt and on the brink of collapse?
https://www.pinoymoneytalk.com/hsbc-...pt-bank-crash/
Endeksi takipteyim, 115 bin seviyelerinden % 25 hisse fona geçiş planım var. Bir sonraki kademem 110 bin.
sizler bu işleri bilen abilere benziyorsunuz.
110'da ben de bir %25 atlayayım bakayım. gelin ata binmiş "ya nasip" demiş.
% 25 lik oran ve 5 bin puan aralıklarla alış kademeleri yapacağım. Böylece 4 fon değişim hakkım gidecek. Sonrasında tek satışta kar alma yapıp PP Fonuna geçeceğim. Kalan 1 hakkım için stratejimi o zaman yazacağım.
An itibariyle Altın fon kazancım % 15 seviyesinde ve bu (bu kadar kısa bir sürede) hiç beklemediğim kadar iyi bir sonuç. :)
Gayet ballı bir BES başlangıcı oldu benim için. Acemi şansı bu olsa gerek.:)
Eğer doğru şekilde verdiyseniz talimatı dediğiniz gibi olması gerekecektir üstadım. 3 adet değişim seçeneği çıkıyor ki bazı BES şirketlerinde karmakarışık bir fon değişimi seçimi ifadesi oluyor o yüzden istediğiniz şekilde gerçekleşmiyor verdiğiniz talimat :)
Piyasa herhangi bir kademedeki alıştan sonra yukarı yönde hareket yaparsa Hisse fon alışına devam etmem. Ve yukarı yöndeki her 5 bin puanda kar alışı yapar -muhtemelen- son olarak Altın fonda kalırim. 6 değişiklik hakkında yıllık bazda % 25-30 kazanç benim için gayet makul olacak dostlarım. Zaten an itibariyle bu orana oldukça yaklaşmış vaziyetteyim.
Bir sonraki yılda da stratejim benzer olacak; temel fonumuz Altın fon bunu unutmayalım.
Bol kazançlar umarım böyle devam eder kazancınız üstadım :) Kademeli değişim yapmak her durumda daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Tersten düşünürsek dün hisse fon satışıyla değişim yapan birisi durumda da olsaydınız %3 lük değer kaybıyla bir değişim olacaktı. Bunları da düşünmek lazım ileriki değişimlerde.
BES hesabını NN Hayatta açtım, işlemi de mobil şubeden yaptım. Gayet basit bir arayüzü var üstadım. Bu manada sizin daha önceki bilgilendirmenizin de çok faydası oldu. Hassaten teşekkür ederim.:)
Salı günü gerçekleşmeleri görmeyi umuyorum. Gelişmeleri yazacağım.
Kullandıklarım NN Hayat, Anadolu Hayat ve Avivasa. Anadolu Hayatı fon çeşidi ve otomatik dengeleme gibi özelliklerinden dolayı beğendiğimi söyleyebilirim. Ama şu an Avivasa ile devam ediyorum o da şirket katkılı olduğu için. Diğerlerini kapattım bir tanesi eşimindi, diğeri de iki hesap olmasın tek bir hesap üzerinden yürüteyim diye düşündüğüm için kapattım.