Sn. İnvestment ilandaki dairenin fotoğraflarına baktım, 100m2 olması mümkün görünmüyor. Eğer benzerini almayı düşünüyorsanız bizzat ölçerek m2 sini kontrol ediniz derim.
Printable View
375 TL AİDATI VAR ....
kİMSE KUSURA BAKMASIN söylediğimi yanlışta anlamasın lütfen AMA BEN AİDATA VERİLEN PARAYA ACIMIYORUM ...
En azından kapıda güvenliğin var ve komşun kravat takıyor ...
Aracının yeri belli , Spor salonu , yürüyüş parkuru , yüzme havuzun var ve site dışında kimse bunları kullanamıyor ...(bunların ortalama maliyeti dışardan almaya kalksanız en az aylık 175 tl )
Kendin oturacaksan aynı fikirdeyim. Araban için kapalı sana ait numaralı otopark, Geniş bir kiler, 24 saat Jeneratör, kapıda güvenlik.
Ama bütün bunlar bu daireyi yatırım amaçlı kiraya vermek istediğinde yanıltıcı kira çarpanı oluşturuyor. Zira kiracılardaki alım gücü belirli dönemlerde ciddi erezyona uğrayabiliyor. 2500 TL ye kiraya vermeyi planladığın bir sitede üstüne 500TL aidat binince dairenin boş kalma / yeniden kiracı bulunabilme aralığı genişliyor. Buda efektif kira getirisini düşürüyor.
2. önemli konuda aidatlar daireler satıldıktan sonra ve/veya 3. yıl sonunda ciddi oranda arttırılıyor. Asgari ücretteki artışlarda aidatlara birebir yansıyor.
Yüksek aidatlı dairelerin kiralanmasını uzun vadede riskli buluyorum.
Aidat konusu iyi hesap edilmeli.
500 aidat + 2500 kira 3000 tl kiracı için. bence bu para ile kirada oturacağına kendi evini rahatlıkla alabilir.
Forumdaki Konu ile çok alakalı değil ama
Benden başka düşünen var mı onuda bilmiyorum ama ;
Milyon milyon diyorduk milyonunda hükmü kalmadı !
Orta sınıf bir araç almaya kalsan 155.000 liradan başlıyor (passat 1,6 tdı comf)
Oturulacak Daire fiyatları mahalle arası yerlerde 350 - 450 bandından başlıyor ....
Site konseptine girince 600 - 700 arası gözden çıkacak .....
iSTANBULDA ne kadar kısarsam kısayım bekar halimle harcadığım para her ay 6.000 tl'nin az üzerinde . (590 euro sadece her ay araç kiram var )
Senede 72.000 ile 100 bin arası bir para gidiyor ve dönmüyor ....
Yaş 36 çoluk yok çocuk yok yatıyorum kalkıyorum düşünüyorum bu böyle olmayacak ....
Küçük Bir yere gidip yerleşmek lazım .....
Çalışıp didinip birilerini zengin edip sağlımızı bozuyoruz ....
Hocam +1
Resmen hislerime tercüman olmuşsunuz. Yaşam koşulları günden güne zorlaşıyor.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.