Originally Posted by
emekli2
Degerli dostum, ben bu yazıyı yazarken özellikle kullandıgım "parsel" kelimesi ile sadece topragı kast etmiyorum. Az bulunur dogru lokasyonda gelir getirici gayrimekul, pazar payına sahip herhangi bir ürün vb. herşeyi kastediyorum. Yazdıklarımdan önce biraz da kendimi tanıtayım ki, akıllara başka bir düşünce düşmesin. Benim, hem izmirde hem malatyada hatırı sayılır miktarda hem konut hem ticari garimenkul yatırımlarım var. Borsada bluechip şirketlerde yatırımlarım var. İTÜ elektrik mühendisliği 1987 mezunuyum. titremden de anlaşılacagı gibi iş piyasasından çekilmiş biriyim. Özellikle sizin de yazdığınız,"piyasada müthiş dengesizlikler var" cümlesi, işte benim de tam kast ettiğim budur. İnsanoglu sürü misali, biri bir şeyler yapıp da iyi bir yaşam sürdürmeyi başardı ise, hurra herkes o yöne dogru yürüyor. Bizim dönemde Anadolunun her yerinde neredyse her aileden yüksekögrenim egitimi yoluyla insanlar yaşamlarını kurdular. Ancak günümüzde bu öyle bir furyaya dönüştü ki, üniversite mezunu olmayan kalmadı. artık nereyi bitirirseniz bitiriniz alacagınız maaş asgari ücretin bir tık üstüdür. Benim çocuk, İstanbul özyegin ünv. ingilizce hazırlıktan sonra 1 yıl londrada kalarak ingiziceyi türkçe konuşur gibi konuşuyor. ardından 5 yıl arapça mütercim tercumanlık okudu. yani türkçe dahil 3 dilde okur-yazar-konuşur. ancak teklif edilen aylık ücret 3200tl net. Şu an piyasada mühendisler 3000-4000tl maaşlarla çalışıyorlar. Ben ne mi yaptım Tabiki o maaşlara gidip ona buna hizmet edecegine o maaşı ben ödüyorum, ve kendisine sadece kendisine ait özel ürünler tasarlattırıyorum, bu ürünleri test ettiriyorum piyasaya. Şu an 3 adet kendimize ait ürünümüz oldu. bunlardan en az birini piyasa ile önce butik olarak buluşturacagız.
Kısaca demek istiyorum ki, Kendinize ait parsel edinin ve gelecek nesile bunu bırakın. Çocuklarımızın 15-20 yılını gereksiz bilgiler veren okullarda harcatmayın. Bu cümlem çocukları okutmayın demek degildir. Okullara fazlaca bir anlam yüklemeyin demektir.