Devlette devamlılık esastır
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Devlette devamlılık esastır
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu 1 milyar dolar çok mide bulandırıcı inanasım gelmiyor.kasasında 48 milyon doları var biliyorum siz dolar cinsi borcu nereden çıkardınız kafanız mı karıştı? ne zaman bu borçlanma oldu kapa neden düşmedi?sosyal medyada bunlarla ilgili hiç bir haber geçmiyor sen pravakatörmüsün brader iddanı ispat et?
http://www.ttyatirimciiliskileri.com..._3C'21.pdf
11. Sayfa. Bir tarafımızdan atmıyoruz elbet.. borç ve borç vade dağılımı. Son çeyrek yatırımcı sunumu.
3. Çeyrek 2021 net döviz pozisyonu + 58m dolar.
milyar dememiş arkadaş milyon demiş..ayrıca iyi incelersen döviz borçlarının hedge edildiğini de görürsün.isterse telekom bir yılda kapatır tüm borçları.8,5 milyar yatırım yaptı sadece geçen yıl...fiberleşme oranı %95 e çıktı.yatırımlar bitti..işin kaymağının yenilceği vakitteyiz..biraz şirketi derinlikle inceleyip yorum yapın.insanları yanıltmayın...
48 milyar/ milyon onu sildim. Ben yanlış okumuşum. !!
Çok borçlu mu dedim ben ? + 58m usd net döviz pozisyonu olduğunu yazmışım. Ayrıca net borç/ favök 0.96 lara kadar gerilemiş. Bu da olumlu.
TVF , bankalar ile anlaşır ve hisseleri devralırsa, bu 2024-2025 vade borç önemli. Ha o yıllara geliri, operasyonel taraf daha iyi olur, bu borç TTKOM için çok büyük para değil
aslında şirket altın yumurtlayan tavuk.ama daha öncede çok konuştuk.hükümet enflasyonu düşük göstermek için elinde olan bazı şeylere zam yaptırmıyor.telekomda bunlardan biri.hülle yaparak enflasyon düşük gösteriliyor...
hisselerin bankalardan alınması şirket için uzun vadede çok olumlu olacak.hülle işi telekom için bitecek.karını katlayacak.ya devlet direk kendi kasasına indirecek temettüleri.yada 20 yıllık temettüsünü yabancı bir şirkete peşin yarı fiyatına satacak.iki senaryodada yatırımcı karlı çıkacak...
Şu an belki %10-12 temettü verimi bir şey ifade etmeyebilir ( yüksek enflasyon) ama söyledikleri gibi tek hane enflasyona düşersek, bu tarz şirketler göz bebeği olur… Yeter ki doğru yönetilsin, biz hareket etmeden beklemeye razıyız.
Hisse başı dağıtılan temettü oranınıda her yıl arttırırsa, bal kaymak