Cem Küçük
@cemkucuk55
·
2s
Sevgili arkadaşlar işimin başındayım. Yazılanların hepsi yalan.
Printable View
Cem Küçük
@cemkucuk55
·
2s
Sevgili arkadaşlar işimin başındayım. Yazılanların hepsi yalan.
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
3s
Son dakika kulisi veriyorum; Cem Küçük’ün TGRT ve Türkiye Gazetesi ile bağları kesildi. İstifa ettirildi.
Alıntı:
yürügagarin
@kurulukopera
Menderes zamanında İnönü'yü Kayseri'ye sokmamak için emir alan askerler demiryolunu kapatır. Paşa'nın treni durur. İnönü (Sadece Osmanlı'daki vazifesinden 24 madalyası vardır) trenden iner, ağır ağır askerlere yanaşır. Gözlerine bakar. Askerler teftiş düzenine geçerler. ++
Alıntı:
Paşa birliğin başındaki Binbaşı Selahattin Çetiner'e yaklaşır. Gözlerine bakar. Karşısında İstiklal kahramanı, top sesinden sağır olmuş İsmet Paşa... Binbaşı "İntihar etmeyi tercih ederim" der. İnönü ise bir şey demez. Yoluna devam eder. Kayseri'ye böyle girilir.
Alıntı:
2 Nisan 1960'ta oldu bu olay. 5 mayıs 1960'ta öğrenciler Ankara'da Kızılay'da devasa bir miting yaptılar. Parola 555K. 5'inci ayın 5. günü saat 5'te Kızılay'da yani.Cemal Süreya o günlerde askerde. 29 Nisan'da Menderes emriyle Mülkiyelilere ateş açılmış,ardından bu Kayseri olayı
Dizinin altına ilginç şeyler yazılmış.Alıntı:
Bir bakışıyla askeri birlikleri teftişe çeken bi mareşal, yol kesme emri alıp kesemeyen askerler. Ve yeni teğmen olan Cemal. İnönü "Böyle giderseniz sizi ben bile kurtaramam" demiştir. Cemal Süreya 555K şiirini şöyle bitirir bu nedenle "İşte o gün sizi tanrılar bile kurtaramaz"
Şu kadarını yazayım. İçinde bulunduğumuz dönemin İsmet Paşa'sı kim? Menderes'i kim?
Menderes öncesi Atatürk ve İsmet Paşa vardı.
Menderes, Atatürk'ün vefatı sonrası ortaya çikmadı mı?
Erdoğan Menderes değildir.
https://i.hizliresim.com/7pn8r5i.jpeg
Rusya, Litvanya üzerinden transit geçiş hakkından vazgeçmez.. koridordaki hakları herkes tarafından anlaşmayla imzalandı..
O bölgede kontrolün Litvanya'da olmadığını gösteren maddeler var. Rusya buna dayanarak zorla giriş kararı verebilir.
"Arjantin ve İran'ın BRICS'e girişi konusundaki karar oy birliği ile alınacak, onlar değerli adaylar" - Lavrov
75 barodan ortak çağrı: Erzincan İliç’teki altın madeni derhal kapatılmalıdır.
Haber Report
@HaberReport
·
9d
Şanlıurfa'da öldüresiye dövülen doktor: “Serbest bırakıldılar. Diplomamı adliyenin önünde yırtıp mesleği bırakmış bulunuyorum.”