Köprüden önce ön ön gidip sonra geri geri gelsen acaba gene tek yönlü mü alırlar.
Printable View
Crash çıların yeni yılı kutlu olsun.!!
Yeni yılda çok eğleneceğiz.!!
Crash tüm hızıyla otobanda.!!:oleyo:
Hiperenflasyon tüm hızıyla Venezuela otobanında.!!
Stagflasyon tüm hızıyla otobanda.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Sağlık sistemi hakkında çok dertliyim. Aslında üzülmemek, sinirlerimi zıplatmamak için çok zorda kalmadıkça sağlık ocağı dahil hiç bir sağlık kurumunun yakınından geçmiyorum. Bu ülkede her dönem vatandaş birbirini düdükledi. 2 eylül öncesi sağ- sol çatışması bile ne kadar eğitimsiz bir toplum olduğumuzun göstergesiydi.
Vatan, bayrak vb. ortak değerleri birileri çıkıp kendi siyasi görüşünün sembolü yapıyor. Karşı taraf ise kızgınlıkla sırf o siyasi görüşe vurmak uğruna bayrakla görünmemeye çalışıyor. Tam da tuzağa düşülmüş oluyor.
Doktor meselesi de ; zamanında tıp fakülteleri çok az iken ülkenin en zeki çocukları buralara girebiliyor ve mezun olduğunda toplumdan çok saygı görüyordu. gerçekten de gerek maddi gerek manevi doygunluğa ulaşan tabipler, topluma önderlik dahi ediyorlardı. Sonra fakülte sayıları artırıldı, malum fetö sınav yolsuzluklarıyla hak etmeyen çok tabip çıktı. Bununla da yetinilmedi. Azerisi, türkmeni, suriyelisi dolduruldu. Özverili eski doktorlar ile bunlar arasında örtülü de olsa sürtüşme çıktı. Eskiler mobing uygulandı. Ne oldu, sırf halkın gözünden düşürmek için özellikle kışkırtılarak darp ettirilen mesleklere kendi yandaşları yerleştiği halde halkta oluşan bu saldırı kültürünü değiştiremiyorlar.
Bazı genç hemşire ve doktorlar çok saygısız, üst perdeden azarlayarak konuşuyorlar. ( muhtemelen birilerine güveniyorlar ) Haliyle vatandaş eski vatandaş değil. kendisine saldırı kültürü aşılanmış bir kez... Oysa meslek etiği ve insan sevgisi olsa ; şartlar ne olursa olsun hasta veya yakınıyla onların içinde bulunduğu psikolojiyi bilerek konuşmak gerek. Kimse kimseyi laf olsun diye darp etmez.
Şiddet çok kötü bir şey. Çaresiz kalan insanlar, hukuk bilse bile bazen kendini tutamıyor. Öyle çok anlarım olmuştur ve her defasında kendimi ortamdan uzaklaştırmayı başarmışımdır. Bir, iki değil ki, hemen hemen tüm meslek grupları dejenere olmuş durumda. O kadar ki; marmaray istasyonunda kart bastığım halde turnike açmadığında , güvenlik görevlisine durumu anlatmak istediğimde el- kol hareketi yaparak tekrar basmamı işaret edebiliyor. Adam konuşmaya tenezzül etmiyor. Yahu tekrar basınca kartı 30 dk. kilitliyor sistem. O sinirle neler yapılmaz ki....
Mesleğini sevmeyen, özveri göstermeyi eziklik sanan insanlar her daim ortamı gerer ve sürekli mağdurum diye sızlanırlar.
Sağolsun dostlar biri güzergahı belirtti jul Verne zamanından, diğeri de güzergahı çizmiş. ,makul buldum veya kış iyice bastırıp boğazın donmasını bekleyecez.
Bu arada doğru geçen geçmeyen oradan buradan kaktirmaca , yeni paket bunu gerektirir.
Zamları insan olanlar yapmaz , Tanrı da yapmaz , zamları hep ama hep üç harfliler yapar . :).
1999 yılında Sinop merkez aile sağlığı binasına çocuğu aşıya götürmüştüm. Saat 09:45 idi. Koridorda 3 vatandaş idik. Kimseler yoktu. Odaların kapısını tek tek açarak görevli aradığımda ; Toplantı odası yazan büyük odada uzun bir masada 8 çalışan ( 3 bayan dr. ) kahvaltı ediyorlardı. Afiyet olsun dedim ve kapıyı çekerek çıktım. 5 dk. sonra bayan dr. odasına geçti. Ayağında birbirinden farklı eski ayakkabısı olan köylü kadının kucağındaki 2 yaşlarındaki çocuk sürekli ağlıyordu. Ateşi varmış ve çok öksürüyordu. Doktorun odasına giderek köylü kadına yardımcı olmalarını yarım saattir beklediğini söylediğimde bana türlü türlü hakaretlerle karşılık verdi. Köylü kadınla aramda ilişki bile kurmaya kalktı. Neyse ki eşim yanımdaydı.
Hiç cevap vermedim. Köylü kadını aracıma alarak , sağlık müdürüne götürdüm. Orada şikayet dilekçesini de yazdım. Sonra hastanede çocuğunun tedavisini yaptırdık. 2 gün sonra valilikte bir toplantı da bir proje tartışılırken sağlık müdürü sivri sivri konuşmaya başladığında durumu vali beye insanların içinde aktardım. 1 ay içinde sağlık müdürü ve bayan doktor sürgün edildi. Bazen olayları yerel yaşayanlardan dinlemek lazım. Halk yaşadığına inanır.
Bosporos da gelmiş ise yarından itibaren işler sarpa sarmaya başlar sanki.
Köprü parası vermemek için bir diğer alternatif yüzmek. Kuruçeşme den gir Kanlıca dan çık , 1 saat falan çeker