https://www.oyakmadenmetalurji.com.t...essed-5078.pdf
ereğli 2022/9 aylık yatırımcı sunumu
Printable View
https://www.oyakmadenmetalurji.com.t...essed-5078.pdf
ereğli 2022/9 aylık yatırımcı sunumu
Ben de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutluyor, Tüm Cumhuriyet Düşmanlarına inat nice, nice 100 yıllar diliyorum.
Bize özgürlüğümüzü veren, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah arkadaşlarıni, şehitlerimizi saygı, minnet, şükran ile anıyorum.
Ruhları Şad olsun!
29 Ekim Cumhuriyet İLANININ nın 99. SENESİ de geride kalmak üzere, 100 . KIVANÇ yıldönümüne girmek üzereyiz.
29 Ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Allah onlardan razı olsun.
FELSEFİ BAKIYORUM. Atatürk devrimlerinde yol yöntem de her zaman her daim tartışılabilir, karşıt olmamak kaydıyla olabilir.
Tüm Cumhuriyet Karşıtları, ATATÜRKÜN harf ,kıyafet ve medeni haklar ve kimlik devrimlerinden fena halde rahatsız olmaya devam ediyorlar , bu hastalıklı düşünce tarzı maalesef sürüyor.
Ulus olma bilincini anlayamamış ŞAHLARIN , EMİRLERİN kulları olmaya sevdalı kalmış insanlar değiliz bizler , biz kul veya köle değiliz skolastik düşünce kalıplarına biat etmiş de değiliz, olmamalıyız, bu devrimleri küçümsemeye ve basitçe buna kültür devrimi demeye devam etsinler, ben de istemezdim arapça %100 tümden devre dışı bırakılsın ,kaldırılsın yerine %100 latin alfabesi konulsun ve geçiş sonrası ara formüller de üretilsin isterdim ve bölgesel kültürel kanallar aktif kalmalıydı, etkileşimi artırıcı bağlar da güçlü kalmalıydı , buna ben de karşıyım ama dikkat usule yol ve yönteme karşı olmak başka öze ve amaca karşıt olmak başkadır , cidden devrimlerin gücünü ESASTAN VARLIĞINI reddetmek, onları değersizleştirmek ve küçümsemek, devrimleri anlamamak inatla karşı çıkmak başka şey, yöntemlerini yollarını eleştirmek bambaşka şeydir.
Latin alfabesi kabulünün 20 senesinde DP iktidarı ancak ezanı arapça okuttu ,gücü buna yetti diyorlar , acaba başka emeller mi engelledi başka gizli baskılar mı bilemem ama neden siyaset o dönem taşları yerine koymadı ,başka güzel olayları istemedi ? ARAPÇA ALFABE ve DİL öğrenimi kısmen bile olsa eğitimde rol dahi almadı , SİYASETEN ESKİYLE BÖLGE ülkeleri ile BÜTÜNLEŞME onlara laik demokratik bir önder olma POLİTİKASI ARZU EDİLMEDİ SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULMADI BİLE çoğu kurumda arapça ve eğitim oldukça sahipsiz kalmıştı o yıllarda , en azından 2 alfabeli ( belki hafif seviyede Quebec kanada tarzı öğretim sistemi tevhidi tedrisat mantına uygun diye düşünün ) kültürel yapı kurulabilirdi bu inanılmaz sinerji ve laik ,ilerici ve demokratik potansiyeli hep barındıran ÖZGÜRLÜKÇÜ Arap toplumları ile dayanışma da ortaya çıkartırdı VE MİLLİ BİR GÜÇ olmanın çok daha ötesine de geçebilirdik, ortadoğu halkları ile kültürel anlamda bütünleşme onlara rehberlik etme gücüne de kavuşacak nesiller yetiştirilebilirdi. özellikle kasten o nesiller yetiştirilmedi , açılan imam hatipler o anlamda işleve sahip de değildi ....
BU YAPILABİLİRDİ , suçu CUMHURİYET devrimlerine atmak ne kadar da basit ve kolay bir yol... , BİZ suriyelinin konuştuğu dili anlamıyoruz , AYIP BİZE .... Osmanlı olsa anlardı , geçmişten kopmuşluğu yücelten asla da olamaz. o insanların okuduğu arapça gazeteyi ve dergiyi okuyamıyoruz bu üzücü hatta utanç verici BU kopukluğun siyasi insani ve kültürel manada DÜZELTİLMESİ gerekmekteydi DP yapmadı,yapamadı diye Atatürkü KİMSE suçlamasın ayıptır.
29 Ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.. Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Allah onlardan razı olsun.
Son dakkalarda bayram şekeri ikramı başladı, kırmızı şekerlemeler... Piyasaya bunu yapan, bize ne yapmaz!