O yüzden hacimli bir gün bekliyorum sayın ecyat 😁
Printable View
O yüzden hacimli bir gün bekliyorum sayın ecyat 😁
Ocak hacmine dönmek Şubat ayının ilk yarısında pek mümkün değil çünkü endeksin yön tayini için insanlar hâlâ endişeli.. Cepte brüt %19 faiz var, alım için uygun seviyelere gelen döviz ve emtialar var.. Geçen günde söyledim info son 15-20 gündür hep satıcı.. Her gün 5-10 milyon lira en az satış yapılıyor ve bu paranın nereye gittiği önemli.. Gerçi nereye giderse gitsin dönüp dolaşıp geri bu aracı kuruma gelecektir.. Buradaki yatırımcı 50-100k portföyü olup 200k yapınca araba alacak pek insan yok hep yatırım peşinde olan insanlar, daha az komisyon ödeyeyim diye geçen insanlar.. Bunların çoğunu %19 faizle kandıramazsın.. Neyse hacimler konusunda da Şubat 2. yarısı vade sonu etkisiyle de viop tarafı güzel geçer, bist tarafında da volatil hareketler görürüz o yüzden önümüzdeki 20-25 günde hacim tarafında bence sorun yok ama Marttan ötesini şimdilik hacim ve fiyatlama olarak göremiyorum :) Mart-Nisan gibi olurda yine borsada 15-30 bin puanlık bir düşüş görürsek bu potansiyel getiriyi arttıracağı için yine borsa cazip olacaktır.. Aracı kurumlarda hâlâ potansiyel var özellikle de diğerlerinin pastasından pay alan şirketimiz info.. Sektör küçülse bile en az info etkilenecektir bundan..
Senin gibi 160 milyon lirayı çok olası buluyorum ilave olarak 2-3 büyük arz yapabilse belki de 200-250 milyon liraya ulaşır kim bilir :) Prospektif kâr olarak bu potansiyeli olan kağıdın 12 ay ilerisini düşünürsek Özsermaye 300-350 milyon bandında olacak, özsermaye kârlılığı %50 civarında olacak.. Normal şartlarda o zaman DD'nin 5 misli ile fiyatlanması lazım.. Yani 1 sene için potansiyeli %100'ün üzerinde.. Tabi biz böyle hesaplar yapıyoruz ama ben 1 haftada %15-20 görsem kaçarım benim derdim portföy büyütmek uzun süre taşımayı sevmiyorum.. Bu hesapların tutarlı mı tutarsız mı olduğunu bilanço gösterecek onu da hafta başında göndereceklermiş o şekilde maile cevap verilmiş..
Mal alıp/satma konusunda da haklısın.. Volatil günleri beklemek lazım satış için onun fırsatını da belki bu hafta verir, haftaya bilanço ile başlayacağız.. Bu kadar sıkışmayı aşağı patlatması için bir sebep yok gibi.. Yani inşallah yoktur :)
34.0 - sunal01
31.5 - hasboy
30.1 - RLC44
29.0 - 2Ekmek1Samsun
28.3 - Tarila
28.0 - epikur
28.0 - orhunpinar1095
27.5 - Qie
27.5 - Rapmatic
27.3 - rovolver
27.0 - Odikaya
27.0 - ukc
26.5 - conqueror19
26.5 - monaroza
26.5 - yakupakgul
26.0 - White Walter
25.7 - chemistryteacher
25.5 - gurhanc
25.0 - Börsianer
25.0 - Keremece
24.7 - Observe
24.0 - askanbey
24.0 - hsynbzkrt92
23.7 - korayozbek1903
23.0 - Gueno_33
22.5 - ecyat
22.5 - pinkpanter
20.5 - nosfecagri
20.0 - Berkshire Hathaway
19.9 - koyay
30 katılımcı, ortalama beklenti 25,89 milyon lira.. Tahminler kapanmıştır, bilançoya sayılı günler kaldı.. Hepimiz için hayırlısı olsun :)
Konuya birazda düz bakarsak :)
nnf nin elinde eğer oran değişmediyse yüzde 7,5 info var, nnf hisse seçiminde yaşar beyin dışında yunus beyinde payıda var, yunus ayrıca info içinden biri... tabiki herkesin yanılma ihtimali var ama yinede hatırlayalım dedim..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...153e7fb8d7.jpg
Tam tamına 4.563.691 lot mevcut İSMEN miktarından bile daha fazla yer ayrılmış. Önümüzdeki hafta içinde NNFnin portföy dağılım raporu açıklandığında tekrar kontrol edilir. Burada pek dile getirilmedi ama ben de hocama katılıyorum, bu önemli bir detay. Hedef çatısı altındaki şirketlerden bahsediyoruz, elbette Yunus Bey ve Yaşar Bey şirket çalışanları olarak bu yatırımı yaptıklarına göre içsel bilgiye sahiplerdir diye düşünüyorum.[emoji848] Fonun başlangıcından itibaren de ellerinde İNFO tuttuklarını düşünüyorum çünkü lot miktarı küsüratlı.
Tacirlerde almıştı; acaba noldu onlardaki? Arttı mı azaldı mı?
Daha önce defalarca dediğim gibi, ocak ayı hacimleri geri dönsün ve yıl boyunca hiç artmasa bile 150-160 yıllık yazacak ve bu şirketin sermayesi 100 mio ayrıca ayda 15 mio civarı nakit akışı oluyor, buna kartopu etkisi diyoruz.
Hergün kazandığı nakit direkt kasada ve bunu kullanıyorlar.
Açıkçası gelecek fk sı cari fiyatla 3,5 -4 şuan.
Geçen tacirler portföyü açıkladığında hisse yükselmişti.
Bu yatırım bankası hikayesini vs hikayelerle tahta canlı tutulabilir; ancak bunu şuan istemiyorlar gibi.
Yakın takibe ve faliyet gelirlerini takibe devam.
Saygılar.
TCD fonda İnfo mevcut, Aralık ayında eklemişlerdi. Lot miktarı değişmemiş, paylarını tutuyorlar. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9a23555118.jpg
#IDH (İŞ PORTFÖY BİST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) dağılım raporu biraz önce geldi. %2.25 oranında #info bulunuyor.
https://twitter.com/okansc/status/13...690778629?s=20