dolarda az önce yeni tarihi zirve görüldü...7,2187...daah önceki zirve ağustos 2018 de görülen 7,2168 di...
Printable View
dolarda az önce yeni tarihi zirve görüldü...7,2187...daah önceki zirve ağustos 2018 de görülen 7,2168 di...
Hadi o zaman rahipti krizin odak noktası , peki ya şimdi ne ? Ben söyleyeyim : Gerçeklerle yüz yüze kalmak. Bu kadar borcun içinde döviz girdin yoksa yapacak birşey yok. Finans matematiği bir gün gelir seni yakalar. Döviz girdin neden yok ? Çünkü ; bir miktar üretimin var ama , yüksek katma değerli üretimin hiç yok. Döviz sağlayamıyorsun. Böyle marjinal dönemlerde , üstüne bir de turizm beklentisi olmayınca , ortada kalırsın. Çırpınıp durursun denizde , kurtarıcıları da beğenmiyorsun.Sonrada Londra saldırdı new york atak yaptı dersin. Saldırı hep olacak gücün ne onu söyle ...yazacak çok şey var da ...
Teknik...
Dün kapanışa doğru dow 24 bin 50 ema üstüne dönemeyeceği anlaşılınca tam macd kırılma noktasında sert satışa geçti.
Dax 50 ema yı geçemedi macd aynı kırılma noktasında,
Bist100 50 ema yı geçemedi macd aynı kırılma noktasında.
Şimdiye kadar macd al yönünde olduğundan düşüşler bi şekilde dönüyordu.
Teknik olarak macd ve bollinger orta hat kırılınca yani 98 bin, bollinger alt bandı görmek gerekir. O da 94 bini gösteriyor. Y.t.d.
selamun aleyküm
çok okuyunca alternatif düşüş ve yükseliş'lerden de haberdar olup gereğini yapabilmeli ..
misal az sesli düşünüp düşünceleri sizlerle paylaşalım ne gibi bir tepki yada görüş gelir ...
Bu kadar felaket senaryosu yapıyorlar ya ekonomi daralacak vs. zart zurt buradan ola ki 140.000 gidersek o felaketciler ne der acaba?
Ha şunu da belirteyim dünya da üretim müretim döngü ticaret vs her şey alt üst oldu okey bunun herkes farkında.. Fakat şimdi en kötüsü geçti deyip yukarı ivme yapar biz arkasından bakarsak?