Originally Posted by
Hasan.
Fiziken Genel Kurula katılan pay sahiplerinden Necip MERCAN tarafından söz alınarak “ASELSAN’ın başarılı çalışmaları borsada kendini gösterememekte. 2022 yılı için ASELSAN çalışanlarını tebrik ederim. Bağımsız bir ülke için vazgeçilmez olan, başarılı bir savunma sanayiidir. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bazı rakamlar sunmak istiyorum. ASELSAN kâr ederken küçük yatırımcıların yatırımlarının da büyümesi gerekiyor. ASELSAN’a yatırımım sonucunda zarar ettim. ASELSAN ikinci özelleştirmesi 4 Haziran 2018’de yapıldı. 21 TL 35 kuruştan özelleştirilerek yatırımcıya satıldı. 2018’de 4 dolar 57 cente ASELSAN hissesi satılmış, şu anda ise hisse fiyatı 49 TL 90 kuruş, 2 dolar 62 cent. Yarı yarıya zarar ettik. Ancak kâr etmemiz gerekirdi. ASELSAN zararda mı? Hayır ASELSAN son dört beş yıldır kârını 4’e katladı. Bilanço büyüklüğünü 2’ye 3’e katladı. Ancak küçük yatırımcı bunu borsada göremiyor. Küçük yatırımcının korunması gerekiyor. ASELSAN hisse senedinin borsada en çok alım satımını yapan şirket City Bank, ABD şirketi. Yabancı yatırımcılar hisse senedinin değerini düşürmekte. 250 bin yatırımcı zarar ediyor. Deprem felaketi sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız borsayı korumamızı istedi. Diğer büyük şirketler yatırımcıyı korumak için bilançolarını hızla açıkladılar ve bedelsiz hisse dağıtımı yaptılar. THY hisse senedi bu çalışmalar sonucu 2 katına 3 katına çıktı. Ayrıca depremden sonra yönetim kuruluna hisse senedi geri alım yetkisi verdi. ASELSAN böyle bir karar alıp bunu medyaya yansıtsaydı küçük yatırımcı korunduğunu hissedecekti. Kâr dağıtımı neden seçimden önce hemen yapılmıyor? Borsa ASELSAN yönetiminin kendisini koruduğunu hissetmelidir. Defence Top News 51. şirketin hisse senedi fiyatı 1865 TL, 95 Dolar, 55. Sıradaki şirketin 408 TL, 21 Dolar. 58. sıradaki Alman şirketinin hisse fiyatı 756 TL, 38,90 Dolar. Benim tavsiyem, yönetim kurulu değişse de küçük yatırımcıyı koruyun†şeklinde açıklamalarda bulundu