benim hesaplarıma göre 1.418 pay değeri. ama ben biraz kıt tutarım notumu :).
Printable View
yazından anladığım yüzde 5 lık kısım kendinde kalsa demek istiyorsun heralde .satılması gereken lotlar kendinde kalırsa onlara temettü işlemez diye biliyorum ,o bakımdan dışardaki hisse oranına göre kar bölünür ve dağıtılır şirket kendine temettü veremez ancak o lotları şahsi kişi hesabında toplamadıysa.yani yabancı sattı şirket adına şahsi biri aldı ozaman yüzde 5 lık kısımda temettüye tabi olur değişen bişey olmaz ama işyatta bu olurmu bilmiyorum.işin içine üç kağıt girmez ise şuan itibai ile yabancıdan yüzde 7 lık bir oran var.kar az gelse dahi bu oran satılmadığı için karın hepsinin dağıtıldığını düşünerek kâğıtta olan pay sahiplerine enjekte edilecektir bunuda temettü oranını yüksek tutarak yapabilir mantıklı olan budur
Evet anlatmak istedigim tamda anladığınız gibiydi o konuda da bilgilendim teşekkur ederim
Arkadaşlar temettünün miktarından daha önemlisi karlılık.Şirket kazanmadığı parayı dağıtsa ne dağıtmasa ne 25 marttda 215 milyon temettü sonrası değer,18 temmuz 220 milyon nerdeyse 4 ay geçmiş banka faizinde en az 10 milyon faiz alacak para burda para kazanmamış sorun burda.Eurobondun yediği darbeden kaynaklansa bu değer düşüşünü hiç umursamam, satmadığı müddetçe ucuza eurobond aldım der geçerim.Ama bu bir arkadaşın dediği gibi viop da terste yakalandıkları için olduysa ve o kazığın devamı gelecekse bizim fon yöneticilerine yapılması gerekeni benim burda yazmaya terbiyem müsade etmez.Bırakın kardeşim beceremiyorsanız gidin adam gibi bir ekip gelsin yönetsin.Gelecek yıl dolar da artacak faizde,rüzgara karşı işemeyi falan bırakın ,vıop yerine eurobondun faiz gelirleri yeter bize.Bir de herkes para para diye inliyor sağlam şirketlere piyasa faizinin 3 4 puan üstü borç verin bankaların yerine siz para satın bence bize yeter.Ama işte ne desek boş.