BayTutumluya bende vergi sorusu sordum, dedim vergisini veriyor musunuz :yahoo:
Printable View
a usta bunlar şov yapıp takipçi topluyo kanmayın ben yazsam 100 milyon oldu inanacakmısınız yalan dolan
*dövizle ödeme yasağı*
19.04.2022 tarih ve 31814 sayılı resmi gazetede yayınlanarak aynı tarihte yürürlüğe giren düzenlemeye göre, taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde sözleşme bedelleri türk lirası olarak ödenecektir.
hazine ve maliye bakanlığından yayınlanan ve resmi gazete de yayınlanan; türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı karara ilişkin tebliğ (tebliğ no: 2008-32/34)’de değişiklik yapılmasına dair tebliğ (tebliğ no: 2022-32/66) de düzenleme yapılmıştır. düzenleme ve ilgili maddenin yeni şekli aşağıdaki gibidir;
“türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında akdedecekleri; taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırmaları mümkündür. (ek cümle: rg-19/4/2022-31814) ancak sözleşme konusu ödeme yükümlülüklerinin türk parası cinsinden yerine getirilmesi ve kabul edilmesi zorunludur.â€
Gittikçe daha beter sıkışıyorlar gibi.
yeşil kıpraşmaya başladı ,yabancı fon yerine direk yeşillenebilinir .ytd
BIST 100
2.472,50
% -3,30
BIST 30
2.765,33
% -3,40
BIST BANKA
2.108,29
% -3,65
USD/ZAR 15,6118
(+1,42%)
USD/BRL 4,7867
(+3,56%)
USD/GBP 0,7790
(+1,50%)
DXY 101,26
(+0,67%)
Not duselim. Yesil canavar piyasalari yavas yavas sallamaya basladi gibi gozukuyor.
Tüm dünyada konut fiyatları yükselmiş.
Millet getiri bulamayınca taşa toprağa sardı demekki.
İlk sırada biz varız.
https://www.bloomberght.com/hangi-ul...icradi-2304773
Kendimi '' uyanık '' sanarak , tüm fonlarıma cuma sabah satış verdim. İçimden bir ses - bayram tatili uzun, kimse bu kadar riski almaz. Herkes pazartesi- salı satışa geçer , sen erken davran '' demişti. Gün içinde ABD vadelilere rağmen saat 17 ye kadar idare eden BIST , aniden ortamı mahvetti.
Normalde %1 düşüşe göre bile 10 günde anaparaya % 6 kazanmıştım. 10 günlük emeği 1 saatte gömdük. Bayramdan sonra bende BIST ' i gömenlere sürpriz yapmayı düşünüyorum. :kahkah: