RSI tüm vadelerde magmaya indi. Daha nereye düşecen aq kağıdı...
Printable View
RSI tüm vadelerde magmaya indi. Daha nereye düşecen aq kağıdı...
Cam üretimi gibi sermaye yoğun sanayilerde yıllık kârlılık oranları genellikle %5 ile %25 arasında değişir. Ancak bu oran, firmanın pazardaki konumu, üretim verimliliği, enerji maliyetleri ve hammadde fiyatları gibi birçok faktöre bağlıdır.
Ortalama Kârlılık Oranları:
• Düşük kârlı senaryo (%5-10): Rekabetin yoğun olduğu, maliyetlerin yüksek olduğu bir piyasa.
• Orta seviye kârlılık (%10-20): Sağlam yönetilen, verimli üretim yapan firmalar.
• Yüksek kârlı senaryo (%20-25+): Yenilikçi ürünleri olan, katma değerli üretim yapan veya piyasa lideri konumundaki firmalar.
176 Milyar TL Ciro İçin Tahmini Net Kâr:
• %5 kâr: 8,8 milyar TL
• %10 kâr: 17,6 milyar TL
• %15 kâr: 26,4 milyar TL
• %20 kâr: 35,2 milyar TL
• %25 kâr: 44 milyar TL
Eğer spesifik bir firma için değerlendirme yapılıyorsa, sektör raporları, rakip analizleri ve firmanın finansal geçmişi gibi veriler incelenerek daha kesin bir tahmin yapılabilir.
Yapay zeka degerlendirmesi ustelik rakipsiz diyoruz bu firmaya dusunun artik , 40 milyar kar etmesi beklenir normal sartlarda iyi yonetimi
Gectik durust yonetim lazim
2023 2022
Satış 206.499.595.895 170.655.164.000
Kar. 23.261.147.512 22.738.790.000
Dolar açılış 18 13
Kapanış 29 18
Kur farkı Yüzde 61 38
2024 9 aylık ise
136.312.112.000
6.163.464.000
Dolar A 29
K 35
Kur farkı Yüzde 20
ytd
İstediğim gibi aktaramadim. Kusura bakmayın.
Birleşme sonrasını aktarmaya çalıştım. 2022 kar marjı, kur farkı Yüzde 38 olmasına rağmen oldukça iyi görünürken 2023 de kur farkı Yüzde 61 artışa rağmen aynı sekilde satışta TL değeri olarak yansitamamis. Ve sonrasında karlardaki oran yuzdesel olarak epeycede düşmüş.
2024 hem kur farkı düşük görünürken hemde görünen ciro karşılığı gelen kar oldukça erimiş.
Yani bir muhasebeci değilim ama 2022 de kur 13 den açılıp 2023 sonunda 29 liradan kapanırken yüzde 100 üzeri artış olmasına rağmen 2022 deki satış sonrası dolar bazlı satışlar bırak iki misli artmayi erimeye başlamış haliyle bu durumda düşen dolar bazlı satışlar, piyasada bahsettiğimiz sorunlar sebepli (kriz savaş cart cırt ) karları da eritmis.
Satış Tonajlari artmalı,
Emtiasi artmalı,
Talep artmalı ki arz artsın.. kur sonra belirleyici olur elbette.. bla bla bla.. ytd
Birleşmesi konsolide olmaya başlayacak derken, akabinde enflasyon muhasebesi yapıldı. Önümüzdeki süreç neler göreceğiz bakalım hakkımızda hayırlısı, ytd
tabi ki yeni girecekler için yeni stopajlar geçerli.
sasaniler hektaşiler diplerde ama illaki açgözlü olmayanlara güzel kazandırdı.şişe maalesef bu grupta değil.
tskb 10 milyar kar yazdı bugün tabana yapıştırıyorlardı.imamoğlu davası falan düşecek bir bahane her zaman bulunuyor.o olmazsa gazzelileri yerinden süreceğiz diyen trump olur o olmazsa egedeki depremler olur.
g.t kıspetten çıkınca malafat bağdattan gelirmiş:)
işler boka sardı yaza kadar bu işler düzelmez yukarıdan maliyeti olana geçmiş olsun.1 milyon lirayı faize yatıran 1.5 milyon yaptı şişeye yatıranın elde 750 bini kaldı .zarara bak hey maşallah.önümüzdeki sene şişe 100 lira olursa zarar anca kapanır.maliyet düşürmek için ekleme yapmayan ya da al-sat yapmayan adam için mucize lazım allah sonumuzu hayra çıkarsın zira işimiz allaha kaldı.
bilançosu iyi geleni de öttürüyolar kötü geleni de pek temel işlemiyor bu aralar
Moza hc sasanileri haftalıkta 100 günlüğü söyleyen noname hc için alıntı yaptım. Aman yanlış anlaşılmasın. Onlar zamanında atı alan Üsküdar’ı geçmişti! Yani öyle haftalıkta 100-200 günlük falanda işlemiyor demek istediydim. Amerikan borsaları Trump ı hissetmiyor bile, biz ise hiçbirşey olmazsa sürekli birşeyier hissettiriyorlar. Yazık gerçekten insanların Umutlarını geleceklerini eritiyorlar sebebi her kimse misli ile çıkar umarım. Ytd