Birileri birşeyler peşinde sanki.
Degerli Yatirimcimiz
Piyasa kosullari geregi 09.05.2023 Sali gunu itibari ile
- Gun ici islem limitleri 1 er kat dusurulecek
- VIOP teminatlari 1 kat arttirilacaktir. B002
Printable View
Birileri birşeyler peşinde sanki.
Degerli Yatirimcimiz
Piyasa kosullari geregi 09.05.2023 Sali gunu itibari ile
- Gun ici islem limitleri 1 er kat dusurulecek
- VIOP teminatlari 1 kat arttirilacaktir. B002
Sanko diyorki bulunması gereken teminatın 100 kullanıla bilirin -90 bunlar beni mcye de sokarlar para atmazsam.
anlattığın Hikayenin özündeki ters manyel olasılığını ben de düşünmedim değil , öte yandan batılıların sanıldığı kadar zeki olmadığını hatırladığımda şüpheye düşüyorum .bu kişisel görüşüm . tabi böyle değerlendirme yapabilmek için ''Avrupalı/Amerikalı yapmış be kardeşim ''mottosundan önyargısından hayranlığından kurtulmak lazım . herifler futursuz kurnaz sömürgeci o tamam onda bir beis yok..sanıldığı zekiler mi kafamda soru işaretleri var.
İranla ilgili bir diğer mesajın vardı diye gördüm ona yazmıştım ama bu mesaja alıntı olmuş :) mesajda secbulun muş :)geride kalınca yanlış alıntı olmuş.
İran gibi uzun süredir tek otoriter rejim ile yönetildiğiniz zaman muhalefet edecek parti, kurum, sivil örgütü vb kalmaz. Zamanla hepsini öldürerek, hapse atarak, yasaklayarak yokederler. Ortalık tek bir siyasi görüşe kalır, devlet partileşir. O nedenle o tür rejimleri halk eylemleri ile yıksanız bile yerine alternatif muhalefet ve sivil toplum örgütleri kalmadığı için başka bir dikta gelir.Bkz. Hüsnü Mübarek sonrası darbe ile Sisi nin gelmesi.
Tek adam veya partiye bağlı devletlerde o kişinin ölmesi, partinin zayıflaması durumunda ise Fail State durumu oluşur.Bkz. Saddam sonrası Irak, Kaddafi sonrası Libya vb.
O nedenle ülkelerin fail state olmaması için demokrasi, her görüşten siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, iyi işleyen katılımcı anayasa, güçler ayrılığına ihtiyacı vardır.
Yoksa en iyi lideri bulmuş olsanız bile ondan sonrası kaos olabilir.
https://twitter.com/unsluls1881/stat...91971849285632
karakemal ( ozan )
geçen burada seçmen üzerinden yorumun vardı chp ve ak seçmei arasındaki farkı oturdukları yere göre yorumluyordun arka sayfada .
sana yukardaki örnekle cvp vereyimki daha iyi anla insanları oturdukları yere göre siyasi durumu belli olmaz , zenginlik fakirliklede olmaz , bak yukardaki bayana kapalı olması muhafazakar olması anlamına gelmediği gibi yoksa bu edepsizliği yapıp çekmezdi ,
Viop için zor bir gün olacak.....terste kalmadan günü geçirmeye bakmalı....
vadeli-spot farkını daraltabilir..
bugün aşağıdaki gibi bir mesaj geldi, biz buna göre yarı yarıya işlem açabileceğimize göre sizlerden de bizden bu ayki kestiğiniz veri ücretinide yarı yarıya düşürmeniz için gereğini rica ederim..
aracı kurumlara böyle yazalım bakalım ne cevap verecekler, haksız mıyım, tepkimizi koyalım bence