Hacim biraz daha artarsa hareket daha agresif hale gelecek,tahta yapıcı ciddi baskı kuruyor,limitlerini zorluyor,alımlar artarsa baraj kapaklarını açmak zorunda kalır...
Printable View
Hacim biraz daha artarsa hareket daha agresif hale gelecek,tahta yapıcı ciddi baskı kuruyor,limitlerini zorluyor,alımlar artarsa baraj kapaklarını açmak zorunda kalır...
Günlükçüleri silkelemeye çalışıyor,adamlar üç,dört kurumdan çok sakin gidiyorlar,zamanı,sabrı olan kazanacak,vaziyet bu...
Safraları attı,iyi bir yerden haftayı kapatırsak,şahane olacak...
KAP *** PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. *** PETUN *** Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
Olağan Genel Kurul Toplantısı Tescili
Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim - PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? : Hayır
Genel Kurul Tipi : Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi : 2020-01-01
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi : 2020-12-31
Karar Tarihi : 2021-03-01
Konunun Gündemde Yer Aldığı Genel Kurul Tarihi : 2021-03-25
Ülke : Türkiye
İlçe : BORNOVA
Alınan Kararlar Arasında Şirket Merkezine İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? : Hayır
Alınan Kararlar Arasında Ticari Ünvana İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? : Hayır
Alınan Kararlar Arasında Faaliyet Konusuna İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? : Hayır
Türkçe Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığı’nın seçilmesi
2 - Genel Kurul Toplantı Tutanağı’nın imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı’na yetki verilmesi
3 - Şirket Yönetim Kurulu’nca hazırlanan 2020 yılı Faaliyet Raporu’nun okunması, müzakeresi ve onaylanması
4 - 2020 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporunun okunması ve müzakeresi
5 - 2020 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması
6 - Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2020 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi
7 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetim Kuruluşu seçiminin genel kurulun onayına sunulması
8 - Yönetim Kurulu üye sayısının ve görev sürelerinin belirlenmesi, belirlenen üye sayısına göre seçim yapılması, bağımsız yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi
9 - Türk Ticaret Kanunu’nun 408 inci maddesi uyarınca, Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi haklarının belirlenmesi
10 - Şirket Esas Sözleşmesi’nin “Kayıtlı Sermaye” başlıklı 6. Maddesinin tadili hususunda müzakere ve karar
11 - Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 12. maddesi uyarınca' Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilmiş gelir ve menfaatler hususunda pay sahiplerine bilgi sunulması
12 - Yıl içinde yapılan bağışlara ilişkin pay sahiplerine bilgi sunulması ve Sermaye Piyasası Mevzuatı kapsamında belirlenen bağış sınırının genel kurulun onayına sunulması
13 - Yıl karı konusunda müzakere ve karar
14 - Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Türk Ticaret Kanunu’nun 395’inci ve 396’ıncı maddelerine göre işlem yapmalarına izin verilmesi
15 - Dilek ve görüşler, kapanış.
Genel Kurul Yapıldı mı? : Evet
Genel Kurul Kararları Tescil Edildi mi? : Evet
Tescil Tarihi : 2021-04-02
Genel Kurul Sonuçları PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİŞirketimizin 25 Mart 2021 tarihinde yapılan 2020
yılıOlağan Genel Kurul Toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır.1. Türk Ticaret Kanunu gereğince, Yönetim Kurulunun
önerileride dikkate alınarak Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak PWC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali
MüşavirlikA.Ş.’nin 1 yıl süreyle, 2021 yılına ilişkin hesap dönemini kapsamak ve Şirketimizin Finansal Tablo ve
Raporlarınıdenetlemek üzere seçilmesinin onaylanmasına, karar edildi.2. Şirket Ana Sözleşmesinin 7. Maddesi uyarınca,
YönetimKurulu üye adedi, 3 bağımsız üye ile birlikte toplam 7 üye olarak tesbit edildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine,
Sn.Emine Feyhan YAŞAR, Sn. Mustafa Selim YAŞAR, Sn. İdil YİĞİTBAŞI, Sn. Yılmaz GÖKOĞLU ve Bağımsız Yönetim Kurulu
Üyeleriolarak Sn. Kemal SEMERCİLER Sn.Sezai BEKGÖZ ve Sn. Fatma Dilek YARDIM, 1 yıl süreyle 2021 yılı hesaplarını
incelemekamacıyla toplanacak Olağan Genel Kurul’a kadar görev yapmak üzere, seçildiler.Yönetim Kurulu Üyelerinin,
GenelKurul toplantısından önce şirket internet sitesinde ilan edilen özgeçmişleri hakkında bilgi verildi.3. Sermaye
PiyasasıKurulu’nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesinin 6.
maddesindebelirtilen 100.000.000,00 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanına ilişkin 5 yıllık geçerlilik süresi 2021
yılısonunda dolacağından, Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yıllarını kapsayacak
şekildeuzatılmasını teminen, Şirket Esas Sözleşmesi’nin “Kayıtlı Sermaye” başlıklı 6. Maddesinin tadili konusunda,
T.C.Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığı’nın 09.02.2021 tarih ve
E-29833736-110.04.04-1553sayılı ön izin yazısı ve T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nden alınan
17.02.2021tarih, E-50035491-431.02-E-00061555135 sayılı ön izin ve maddenin eski ve yeni şekli okundu, müzakere
edildi.Maddenin Sermaye Piyasası Kurulu onayı ve Bakanlık izni ekindeki şekline uygun olarak aynen ve ekteki şekilde
tadili,aynen kabul edildi.4. Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-17-1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 12. Maddesi
uyarınca' Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ile bu kapsamda elde edilmiş
olangelir ve menfaatler hakkında genel kurula bilgi verildi.5. Şirketin 2020 yılı içinde çeşitli kurum ve kuruluşlara
yaptığıbağış ve yardımlara ilişkin ortaklara bilgi sunuldu ve 2021 yılı içersinde yapılacak bağışların üst sınırının
Şirket’inSermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kamuya açıklanan son yıllık bilançoda yer alan Aktif Toplamının binde
5’inekadar olmasına, karar verildi.6. 2020 yılı net dağıtılabilir kârının hesaplanmasında' Türk Ticaret Kanunu,
SermayePiyasası Mevzuatı, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diğer yasal mevzuat hükümleri, esas sözleşmemizin kâr
dağıtımınailişkin maddeleri ve Kâr Dağıtım Politikamız dikkate alınarak' Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu’nun
II-14.1Tebliği’ne uygun olarak ve Türkiye Muhasebe Standartları esas alınarak hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş
finansaltablolarına göre, 2020 yılı net dönem kârı olan 95.319.330 TL’den, yasal sınırına ulaşması nedeniyle Genel
KanuniYedek Akçe ayrılmayarak, net dağıtılabilir dönem kârı 95.319.330 TL olarak hesaplanmıştır.Hesaplanan
dağıtılabilirkâr üzerinden' SPK düzenlemeleri paralelinde yıl içinde yapılan 3.670.611 TL tutarındaki bağışlar da
dikkatealınarak dağıtılabilir kârın %20’sine tekabül edecek şekilde 19.797.988 TL tutarında Ortaklara Birinci Kâr Payı
dağıtılmasına,kalan tutar üzerinden esas sözleşmedeki %5 oranını aşmamak üzere Yönetim Kurulu Tahsisatı ayrılmasına,
kalantutardan çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara %3 oranını aşmamak üzere kâr payı dağıtılmasına ve kalan tutar
üzerindende Birinci Kâr Payı tutarı ile birlikte toplam net tutarı nominal çıkarılmış sermayemizin (43.335.000 TL)
%129,20’sinibulacak şekilde 46.071.212 TL tutarında Ortaklara İkinci Kâr Payı dağıtılmasına (Birinci ve İkinci Kâr
Payı’nıntoplam net tutarı 55.988.820 TL), 6.960.559 TL tutarında Genel Kanuni Yedek Akçe ayrılmasına ve geriye kalan
tutarıntamamının Olağanüstü Yedek Akçe olarak ayrılmasına, kar payı ödemelerinin 30 Nisan 2021 tarihinde
gerçekleştirilmesine, karar verildi.Söz konusu karar uyarınca'1 TL’lik nominal tutarlı borsada işlem gören her bir pay
içinnet 1,2920 TL tutarında nakit kâr payı ödemesi yapılacaktır.Bilgilerinize arz ederiz.Saygılarımızla,PINAR ENTEGRE
ETVE UN SANAYİİ A.Ş.EK:Olağan Genel Kurul Toplantı TutanağıOlağan Genel Kurul Hazır Bulunanlar CetveliTadil
tasarısıKarDağıtım Tablosu
Gündem Maddesi - Kar Payı Ödemesi : Evet
Gündem Maddesi - Kayıtlı Sermaye Tavanı : Evet
Kayıtlı Sermaye Tavanı Sonucu : Kabul edildi
Kay Payı Ödemesi Sonucu : Görüşüldü
Ek Açıklamalar
Şirketimiz 25 Mart 2021 tarihinde yapılan 2020 Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları, İzmir Ticaret
SicilMüdürlüğü tarafından 2 Nisan 2021 tarihinde tescil edilmiştir. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla,
PINARENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.
-KAP-
Piyasada gerçek yatırımcı kalmadı;keşke temettü yerine yüksek bedelsiz açıklasaydı şuan tavan serisi başlardı...
Çok enteresan yerde kapattılar dün. Yani özellikle 23,50 kapatsın diye uğraştılar sanki.
23.50 52 günlük ortalamanın geçtiği yer ve düşen kanalın kırılıp , yükselen kanalın başlangıcının teyid edildiği yer.
1-2 gün 23,50 üstünde kapanış yapması halinde önce 24,80 sonra da 26 üstünü deneyecektir.
Temettü ve bilanço tarihinin yaklaşması da bu yükselişin olmasına yardımcı olacaktır ama tabii ki endekste büyük bir düşüş olmaması şartı ile.
Endeks yatay bile gitse temettü ve bilanço beklentisi önümüzdeki 3-4 haftanın alıcılı olmasını sağlayacaktır.
1.ceyrek bilancosu hakkinda beklenti nedir acaba...arastiran var mi...