şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2
Alıntı:
Originally Posted by
samreit
Dogu Almanya'ya bayagi bir hucum oldu da, kazanan da cok oldu, batan da.
Son yillarda özellikle Dresden, Leipzig gibi sehirlerde yatirim yapmis olanlar kazancli cikti.
Ancak bir cok yerde öyle olmadi.
GER'de eksik konut sorunu yok. Bir cok üretim tesislerinin yurt disina cikmasi ve yeni tesislerin "Just in Time" üretimine gectiklerinden dolayi belirli merkezi nokta ve yakinlarina kurulmasi, sehirlere göcü arttirdi. Sehirlerinde yeterince arazisi olmadigindan konut darligi olustu.
Kisaca tüm Dünya'daki sehirlesmenin yarattigi sorunlari yasiyoruz. Bu enerji fiyatlarinin artmasiyla daha da derinlesecek. Cünkü ulasim cok pahalanacak. Herkes küresel isinma falan diyor da, toplu tasimaya dogru dürüst yatirim yapan yok. Iyi, yaygin, uygun fiyatli toplu tasima yapilmaz sa, ya insanlar bireysel tasit almaya devam edecek, ya da sehirlere yakin yerlere tasinacak.
Yani aslinda kimsenin bir konsepti yok ama, cenesi cok var.
Katılıyorum. Bizzat örneğini gözleme fırsatım oldu. Şehir merkezi ile banliyöyü raylı sistemle birleştirip, kısmı uzaktan çalışmayı desteklerseniz. Yükü büyük ölçüde alabilirsiniz. Tabiki bunun için banliyöde internet altyapısını iyileştirmeniz şart.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi