bryat bilançosuna baktım birbirine çok benzer artış ve azalışlar var genel bir benzerlik var hepsinde...
Printable View
bryat bilançosuna baktım birbirine çok benzer artış ve azalışlar var genel bir benzerlik var hepsinde...
hala hedef 40 diyorlar emenuke..
bi 50 olamadı gitti.
köpüğü yokmu bu şirketin :)
Evet gerçekten enteresan.
Şirketin yıl sonu olası karı 600 milyon üzeri bekleniyor. Sermayesi 75 milyon.
Yani sermayenin 8 katı kar demek.
F/K 30/8 = 3,8
Ayıptır 3,8 FK nedir demiyor kimse. Kısa vadede 5 F/K hedef gösterenler var. Yani 40 TL
Kimse bu şirketin hakkı 10 F/K dır demiyor.
10 Yılın 9 unda Temettü dağıttı.
Sektör F/K ortalaması 11,57, En yakın şirket QUAGR nin 9,8 F/K
Hayr yani, diğerlerinin b.kunda boncuk mu var. EGSER de neden hedef F/K 5 olsun.
1 Yıl geriye dönelim.
2021/6 Kârı da 93,6 Milyon ve EGSER hisse fiyatı 14,1 imiş. O gün kü FK bile 5,6 civarında imiş.
Sanki bütün mesele; tahtanın bir götüreni yok. Yani tahtacısı.
Bakıyorsunuz bazı tahtalara, 20-30 FK ları bile kimse garipsemiyor nedense. Demek ki birilerinin hisseyi toplayıp götürmesi gerekiyor. Kendi halinde bu kadar oluyor.
Bende kendi adıma her ay fiyattan bağımsız biriktiriyorum. Düşük değerleme daha çok hisse almama sebep oluyor. Ytd.
2022 yılının ilk yarısında doğalgaz fiyatlarına gelen artışlarının etkisi ile üretim maliyetleri olumsuz yönde etkilenmiştir. Bu durum Şirketimizi enerji verimliliğinin arttırılması ve yeni kaynakların araştırmasına yönlendirmiştir. Şirketimiz ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini, bünyesinde bulunan doğalgaz enerji santralleri ile temin etmektedir. Doğalgaza gelen zamlar bu yönü ile de elektrik maliyetlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Söz konusu maliyetlerin azaltılmasına yönelik olarak güneş enerjisi santrali (G.E.S.) fizibilite çalışmalarına başlanmıştır.
Faaliyet raporundan….. Ytd….