evet Connecticut'taki merkezde.
---
bu önemli bir mesaj. CRS 'i imzalamamışlar. Bu da demek oluyor ki offshore durumdayız IB hesaplarında. Teşekkürler.
Printable View
IB US hesapları CRS'ten yırtıyor. Ancak yaptırımlar hala geçerli ve minimum 3 ay biz o listedeyiz. IB US, bugün yarın Türklere kapıyı gösterir. IB UK'ye hesabı taşımak kaçınılmaz. UK vergi kurumu ise CRS'i ne kadar çalıştırır bilemem. Bizimkilerle iyi anlaşıyorlarsa aldığımız nefesi bile paylaşırlar. Aynısı Swissquote için de geçerli, CH'de CRS'i imzalamış durumda.
Sistem diyor ki Türk isen Buy & Hold yapacaksın. Trade senin neyine.
Hisseyi yeni gördüm.
Özellikle UK'de hisse almak isteyenler icin incelenebilir bayagi ilginc bir hisse.
Trust olarak hisse tutuyor ve tutulan hisseler bir dünya ETF''i gibi.
Özellikle teknoloji tarafi riskli ama getirisi yüksek olabilecek secimler yapmislar.
Benzer tek bir ETF bulmak bayagi zor.
SCOTTISH MORTGAGE INVESTMENT TRUST PLC (GB00BLDYK618).
https://www.bailliegifford.com/en/uk...ust/#Documents
Vergi dolayisiyla UK hisseleriyle ilgilenen arkadaslar var.
Portföyüm genel olarak son seklini aldigi icin ilgilenmiyorum aslinda ama takip ettigim bir blog da gördüm ve biraz icerigine baktim.
Belki incelemek isteyenler olabilir diye yazdim buraya.
Ancak icinde uzun vadede bayagi ucabilecek hisseler var, risk yüksek tabii.
Paylasirim. neden olmasin.
Temettü icin UK hisseleri ve Eurobond:
BAT, Diageo, Shell, Unilever, TR 2034
Büyüme icin:
Apple, Berkshire Hathaway B, Xtrackers MSCI USA Information Technology UCITS ETF
Büyüme ve temettü icin:
Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF
Hisseler portföyümün %36'ini, ETF'ler %56'sini ve Eurobond %8'ini kapsiyor.
Yukaridaki 2 hisse ve Vanguard ETF'ine yapacagim bir miktar eklemeden sonra hisseler %30,a ETF'ler %65'e Eurobond %5'e gelecek.
Geri kalanini varisim planlasin diye düsünüyorum da, dünyanin (benim) nereye gidecegi belli olmaz.