Selamlar. @Dandanakan hocam çizmiş ama... Ben de alternatif bir bakış açısı getireyim.
İdeal' de veriler güncellenince yeniden bakarız kendi habitatımızda. Şimdilik görüntü şöyle:
#DGKLB, KO, Gün.
@Dandanakan hocamdan farklı olarak ben biri birine paralel iki kanaldan ziyade, genişleyen bir üçgen içinde hareket edeceğini öngörüyorum bu kağıdın.
Nedeni de şu;
Gerilerde de yazmıştım. Kanal bandı dediğimiz şeyleri oluşturanın bir gösterge desteği veya direnci olduğunu düşünüyorum.
Aksini görmediğim sürece de bu senedin günlükte IM Kijunsen' e paralel bir alt bant oluşturduğu/oluşturacağı şeklinde kanaatim.
Hal böyle olunca... "Kanal alt bandı diye işaretlediğim şey şimdilik hayali.
Gelelim olası senaryomuza...:
1 ve 2 diye işaretlediğim oklar... Birincisi IM Chikou span, ikincisi de fiyat için yaklaşık aynı seviyede direnç...
1.58-1.59 TL diyebiliriz sanırım.
3 numaralı ok ise zaman içerisinde her ikisinin fiyatı aşağı yönlü sıkıştıracağı eğimi gösteriyor.
Daha anlaşılır dille: Hafta sonun dek sert bir tepki verebilirse 1.65 TL,
zamana kalırsa işi, kanal alt bandına doğru sıkıştıran bir aşağı yönlü eğim olacak(Şimdiki değeri 1.37 gibi).
Yani 7 güne kadar 28 kr lik bir aralıkta hareket bekleyebiliriz.
Peki sonra? Fiyat Kumo bulutuna girer, IM Chikou span da Kijunsen' i kırmış olursa...
1.81 e doğru bir atak görürüz. Değilse kanal alt bandı kırılır 1.2x lere doğru bir gevşeme görürüz.
"Sadede gel!" diyorsan. 1.37 üzerinde kaldığı sürece sıkıntı yok, "oyna devam"!
Diye düşünüyorum ben...
https://i.ibb.co/5r1VjZK/DGKL.png