[emoji3][emoji3]
Printable View
[emoji3][emoji3]
Merhaba arkadaşlar. Biraz gözde girişimin geleceğinden bahsedelim. Öncelikle şuanda gözde nin piyasa değeri 1 milyar 900 milyon tl. Bildiğiniz gibi %39 pay sahibi olduğu şok market halka arz ediliyor. Şok market 2,5 milyar dolar üzerinden yapılması planlanıyor. Bir başka deyişle 9 milyar 800 milyon tl yapıyor. Gözde nin pay değeride 3 milyar 800 milyon tl yapıyor. Çok kabaca sadece kendi tahminim üzerinden diğer iştiraklerini değerlendirelim rakamsal değer olarak payları oranında. Kümaş manyezit 1 milyar tl , türkiye finas 600 milyon tl, makina takım 350 milyon tl, polinas ( propak) 200 milyon tl, penta 400 milyon tl, flo ayakkabı 350 milyon tl , derby tokai 150 milyon tl . Şok dahil iştirak pay değeri 6 milyar 850 milyon tl yapıyor. Yani gözde girişimin hisse fiyatı 17 tl yapması gerekiyor. Bu olması gereken piyasa değeri şuanki duruma göre. Bunlar gözde nin bildiğimiz yatırımları. Yine bildiğiniz gibi gözde girişim dünyanın en büyük fonlarından templetonla ortaklık yaptı. ( templeton 780 milyar dolar büyüklüğünde bir fon ) bu ortaklık yapıldığında yempleton türkiye sorumlusu ne demişti biz gözdeyle beraber şirket alımlarını , satınlarını ve bölgesel fırsatları değerlendirerek gözde yi bölgesel şirket yapıcaz vede bu sayede borsada en çok tercih edilen şirketler içerisine sokucaz demişti. Bu bağlamda tahminim; özellikle şok un halka arzından gelecek parayla ve gözde nin açıkladığı gibi olası şirket satışından gelecek nakitle templetonla birlikte çok büyük sansasyon yaratacak şirket alımları yapacağını düşünüyorum. Gözde de bu sayede beklenti ve hikayeler hiç bitmeyecek. Ben yakın zamanda böyle bir hamle bekliyorum. Doğru ve marka şirket seçimleri gözde nin değerini hiç ummadığımız yerlere çıkaracaktır. Bu hamleleri ardı ardına yapabilirse yani alış ve satışları çok büyük değer katar.templetonla ortaklık boşuna yapılmadı ve gözde nin şok un halka arzından sonra çok sayıda şirkete ortak olacağını yada satın alacağını düşünüyorum. Piyasada konuşulan bir kaç şirket var şimdide n! Bunları zamanı geldikçe yazarız. Ayrıca şok un halka arzından sonra şok un hisse fiyatıda gözde ye önemli katalizör olacağını düşünüyorum. Elinde mutlaka şok hisse payı kalacaktır. Gözde bundan sonra borsamızın en güzide şirketlerinden birisi olacaktır. Günlük hareketler kısa vadeli fiyat dalgalanmalarının hiçbir önemi yok. Elimizde bir değer var bu değer açığa çıkıyor. Şok un halka arzı milat olur inşallah. Gözde nin her yaptığı hamle her yaptığı yeni satın alma şirketin piyasa değerine yansıyacaktır.
Sn eroll geçen Akşam yazdığım paylaşımda var diğer şirketler ve makina takımın değeri. Tahmini.
Sayın Hitit bu ıssız topiğimize kattığınız sinerji için teşekkürler,sizce bu geçenlerde çıkan manyezit ile maktakm birleşme dedikodusu için ne diyorsunuz ?[emoji846]
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir..!
Bulamadım teşekkürler maktk satilsa hisse değeri tahminen kac gibi olabilir .daha önceki yorumlarda su an pahalı diyenler de vardı.ytd
SM-J100FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn sancaktar kümaş ve makina takım çok farklı şirketler . Hiç bir benzer durumları yok. Yani birleşmenin hiçbir katalizörü olmaz. Daha öncede dediğim gibi satış üzerinde duruyorum daha çok. Birleşme haberini çıkaranın amacını hiç anlamadım. Haberi çıkaranı biliyorum kasıtlı kendi pozisyonu için yaptı o sürede. Satılmış bir kalemdir.
Eyvallah üstad bende ilk duyduğumda kel alaka demiştim birbirleriyle alakası olmayan sektörler tek ilintileri maktkm halka açık manyezit değil acaba bu şekilde manyeziti halka açık hale getirme düşüncesi mi dedim sadece [emoji846]
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir..!