şenol güneş hamlesi hisse çöküşünü engelleyecek tek hamledir.
umarım bu hamle gelir .
aksi halde stres sürer.
Printable View
En iyisi biz yağmur duasına çıkalım.
artık bedava diye almaya mı başladılar bir gurup birileri mi geldi yine bakalım 5 gol yiyen biz değilmiydik lo
hükümet vergi kıyağı geçti
Sabah : Kulüplerin vergi borçlarının faizleri silinecek ve anapara ödemesi yapılandırılacak.
uzun almak isteyenler atlamasın diyebilirmiyiz bugun için ama vergi affı olayını kullanmak isteyen ve çıkış yapmak isteyen birileri bu haberi kullanmak isteyebilirlermi benim beklentim tüm sportifler de toplu hareketin başlması ve bunu gsray şampiyonluğu kesinleştiği zaman bir hareket olacağı yönünde fener bile ikici oldu bu ligte herşey gebe idi lig üç dört hafta daha uzasa idi fenerin ağa babaları şampiyon bile yaparlar onu yine her türtlü ayak oyunları oynanmaya başladı bak şimdi fenere laf çaktım ya beni bloklarlar burada moderasyon kesin kes fanatik fenerli çünki her neyse bugun bu vergi olayı gerçekten ne kadar acınacak halde ülkede bazı şeyler vergi indirimi olacaksa futbol kuluplerinden değil güreşçilerden olması asgari ücretlerden olmalı bırakınbu takımlar batarsa batsın satsınlar takımı sahiplik durumu olunca derneklerde sırtından kambur gibi olmaktan kurtulur
İnanamıyorum 1’4xx
Birkaç ay önce 2.70 ‘in altına düşmez diyorduk
İflah olmaz bu, olsa olsa İFLAS olur. Bindik bir alametee gediyoz kıyamete amaneeyyy. Allah sonumuzu hayır eyleye.
Yanıyorsun Fuat abi.!
https://m.youtube.com/watch?v=roq4cgowuSs
3.50 den beri döndü dönüyor, yönetime yakın birinden 2 sağlam duyumum var ama söyleyemem, puzzle birleştirin, ordan düşmez, burdan zıplar, uçacak kaçacak, az kaldı ha gayret diyip, 10 mesajın birinin cümle arasına ama şöyle de olabilir dikkat yazıp, 1.40 a gelen hisse de hala ahkam kesebiliyor olmak büyük adanmışlık. Dollars ı hiçbir şekilde dinlemeyin dikkate almayın. Ne zaman pohpoha başlasa bilin ki dip daha gelmemiştir.
Uefa başka bahara kaldı.
Lig bitti....
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bundan sonra ziplarsa sasirmamak lazım
Avrupa da gitti... Hadi bakalım hayırlısı
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugüne kadar akılları neredeymiş Trabzonspor yöneticilerinin. Gelir gideri karşılayamıyorsa kapıya kilit vurup gitsin bütün futbol kulüpleri.
#TSPOR sevdiğim taraf ne zaman sportif başarısızlık olsa borsada şampiyon oluyor geçen yıl es geçti fakat 2016 da nerdeyse küme düşecekti ama borsada o sene en çok getiri sağlayan şirketler arasında yerini aldı bu fiyatlardan başlamıştı yine #gsray değil tspor şampiyon olcakmış
Ok zaman onlarca beklentisi vardı
Stat
Kombine
Sponsorluk
Kartal
May
Loca
HES
Vs vs vs
Şimdi ne var
Her gün katlanan Zarar
Artı hiç bir beklenti yok
Avrupa'da gitti
Eğer şirket satılmazsa yandı gülüm keten helva...
Harikasın sen... koskoca yılı
Takım gibi ettin. Hayırlı işler
Taban vs bir şey yap da hareket olsun.
iyi de o saydıkların bir çoğu gerşekleşmedi ve yine de hareket oldu ve stad gerçekleşti sponsorluk eline yüzüne bulaştırdı ki loca kombine bunlar dan bile adam gibi rağbet olmadı ama hisseler o konjöktör de çıkış yapmıştı usta yönetimi resmen geldi kendilerinin hisseden olan zararını çıkardı gitti onların arasında borsacı olanlar vardı dolaylı olarak hisseye girmişlerdi taaa 2011 den beri bekliyorlardı sadi şener kazık attı onlara sonra benim gibi çıkamadılar topladıkça topladılar kendileri iş başına geldi popoşlarını kurtardılar çıkıp gittiler hem takımın başından hemde hisseden yeni birileri gelir mutlaka benim beklentim var şu genel kurul olsun ve yetkiler alınsın yeni başkan satabilir ortak bulabilir bu da bizi etkiler 5,ve 6bile bitirmesi çok iyi oldu bu sene çünki onca problem var şimdi bana göre kartal arazisi yeniden canlansa konut piyasası tırt orda kartalda bir petrol istasyonu vardı ne durumda bilmem orasını işetseler adam gibi kiralasalar üç futbolcu parası ordan gelir sonra stad devri hala havada kaldı vemiyorlar spor bakanlığı bekletiyor onca bakanı bukanı var bu şehrin statad devri neden gecikiyorsa anlamış değilim belkide eski stad yeri ve mehmet ali tesisleri ile ilgili bir haber şar oda askıda kaldı daha eski beklentilerin gerçekleşmeyen bir dünya olayı var en büyük olay hisseye ortak bulmak şart
Borsaya kote olan sportif a.ş.lerin en temel rasyoları aşağıdadır. Girişim Değerinin (GD) son 12 aylık ciroya olan oranına (çarpan) dikkatinizi çekerim.
FENER kapanış 34.38 tl, PD=972M tl, özkaynaklar=eksi 669M tl, son 12 aylık ciro=551M tl
FENER girişim değeri=972+669=1 milyar 641 milyon tl, FENER GD/Ciro çarpanı=1641 : 551=3.0
BJKAS kapanış 2.33 tl, PD=559M tl, özkaynaklar=eksi 475M tl, son 12 aylık ciro=858M tl
BJKAS girişim değeri=559+475=1 milyar 34 milyon tl, BJKAS GD/Ciro çarpanı=1034 : 858=1.20
TSPOR kapanış 1.40 tl, PD=140M tl, özkaynaklar=eksi 463M tl, son 12 aylık ciro=187M tl
TSPOR girişim değeri=140+463=603 milyon tl, TSPOR GD/Ciro çarpanı=603 : 187=3.22
GSRAY kapanış 2.28 tl, PD=1 milyar 231 milyon tl, özkaynaklar=eksi 218M tl, son 12 aylık ciro=528M tl
GSRAY girişim değeri=1231+218=1 milyar 449 milyon tl, GSRAY GD/Ciro çarpanı=1449 : 528=2.75 (cari oran)
GSRAY için revizyon: 2018-2019 mali yılında ciro %50 ye yakın (252M tl) artarak 780M tl ye çıkacak, böylece revize "beklenti" çarpan=1449 : 780=1.86 olmaktadır. Öte yandan BJKAS'ın cirosu ciddi oranda değişime uğramayacak olup kabaca 1.35 e çıkacaktır.
KPMG ile Deloitte gibi dünya çapında kurumlar ile futbol kulübü değerleme işinde dünya çapında ün yapmış olan Loughborough Üniversitesine göre GD/Yıllık ciro çarpanının aralığı 2 ila 3 arasıdır. Bu çarpan ne kadar yüksek olursa o sportifin hissesi o kadar pahalı, ne kadar düşük olursa da o kadar ucuz oluyor.
Futbol hissesi değerlemesi şöyle yapılır:
Borsa değeri=(Çarpan x yıllık ciro) + özkaynaklar
(eğer özkaynaklar eksi ise düşülür, artı ise eklenir)
Hisse ederi=Borsa değeri : toplam hisse adedi
Çarpan aralığı 2 ila 3 arası dedim, peki bu nasıl tahmin edilir?
Manchester United, Bayern Münich, Jüventus, Real Madrid, Barcelona, Tottenham, Chelsea, PSG vb gibi isim yapmış çok yüksek cirolu kulüpler için 3 dür.
Yukarıdakiler kadar yüksek ciro elde etmeyen ama yine de ülke çapında kulüpler için 2.5 dur.
Bu iki gruptan daha ufak çaplı kulüpler için de 2.
GSRAY FENER BJKAS TSPOR'un hangi kategoriye koyulması gerektiği size kalmış.
TSPOR cari mali yılın ilk 9 ayında (1.6.2017-28.2.2018 dönemi) 165 milyon tl zarar yazmış yani piyasa değerinden fazla bir zarar açıklamış. Bu döneme ait 9 aylık cirosu ise 135 milyon tl. Adamlar hem 9 aylık cirodan hem de piyasa değerinden fazla bir zarar yazmayı başarmışlar.
Futbol hissesi değerleme işinin esası ve ilmi yukarıda yazdığım şekildedir kabaca. Aslında diğer bazı faktörler de var ama bu kadarı yeterlidir standart yatırımcı tipi için. Ancak unutmayın, borsa bir ilim değildir bir sanattır, borsanın %80 i psikolojidir, %10 u temel analiz, %10 u ise teknik analiz oluyor. Bu yüzden hesaba kitaba pek bakmaz borsa, bu tür hesaplara fazla takılmayın derim. İşin bilimsel yönü ayrı, psikolojik yönü ise apayrıdır. Borsada bilimsel yaklaşımdan ziyade algısal yaklaşım çalışır, onun temelinde de psikoloji vardır.
Rıza Çalımbay sezon sonunda Trabzonspor'dan ayrılacağını açıkladı.
Samet Aybaba gelecekmiş yazılanlara göre :D
Öyle bir salaklık olursa, gelecek seneyi de şimdiden silelim.
Samet i alacaksan
Rıza yı niye gönderiyon... Al birini vur birini...
Samet ne yapar tspor da... Yönetim sadece
Zaman geçiriyor. Hepsi yolumu nasıl
Bulurum derdinde... bide başkanlık duygularını
Tatmin etmeye çalışıyorlar. Hepsi trış hepsi boş.
Tspor da boş... seneye de küme düşer
Bu gidişle...
İyiki ümit Özatı getirmiyorlar
Bunlara bellimi olur....
Şükretmek lazım.
Samsunspor kayyum heyeti, son 10 yıllık geçmiş yönetimler hakkında suç duyurusunda bulundu
https://www.cnnturk.com/yurttan-habe...usunda-bulundu
Geçmiş hataların ve kabaran borçların hesabını birileri vermeli bence.
Borsa olmuş bataklık çamuru gibi.Kıpırdadıkça batıyorsun.
"Ağaoğlu ;San Lorenzo kulübünün Mastan dolayı bir dosyası vardı. Onun parasını da ödedik aslında. Belgenin gecikmesi nedeniyle lisans alınamadı. UEFA lisansı çıksa ne olur çıkmasa ne olur, UEFAya gitmeyeceğiz zaten bu sezon. Çok önemli bir durum olsa gider çözerdik onu. En kötüsü Arjantine gider alır belgeyi kendimiz verirdik, saatinde yetiştirirdik. UEFA lisansı dediğimiz şey zaten Avrupada oynamak için. Onun için üzerinde çok fazla durmadık bunun. UEFA lisansını bırakın bu kulüp az daha TFF lisansı alamıyordu. Lisansa engel bütün borçları da ödedik İfadelerini kullandı".
MAS İÇİN ÖDEME YAPILMAMIŞ!
"İyi niyetle tüm problemleri çözmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Ağaoğlu yine de ısrarla bazı kesimlerin algı operasyonu yaptıklarını söyledi. Ağaoğlu herkesle görüşmelerin devam ettiğini belirterek San Lorenzo kulübüyle yaşananları da Haber61 le paylaştı. Başkan şöyle konuştu; San Lorenzo kulübünü ikna etmek öyle kolay olmadı. San Lorenzo kulübü diyor ki Ması aldınız. 1 Milyon 250 Bin Euro bonservis ücreti vardı bunu ödemediniz. Ması dönüp Boca Juniorsa sattınız, oradan da 2 Milyon Euro bonservis ücreti aldınız. Bizim paramızı yine ödemediniz, yazdığımız hiçbir yazıya cevap vermediniz, telefonlarımıza çıkmadınız. Bizimle neyi hangi yüzle konuşuyorsunuz şuanda Böyle bir durumla karşılaştık. Uğraştık, konuştuk, bir şekilde bağladık durumu, UEFAdan da dosyayı kaldırdık. Burada yaşanacak en büyük sorun yeniden transfer yasağıydı, bunu da çözüme kavuşturup transfer yasağı riskini ortadan kaldırdık".
muharrem usta denen hain ,fenerin haşhaşı si. kulübü resmen batırmış.
yolunda giden şirketi batağa sürmüş.
umarım iyi manevralarla yeni dipler yapmadan döndürür şirketi yeni yönetim
Hayret ediyorum... 4.60 a sevinir hale geldik...
Algıyı psikolojiyi böyle yıkıyorlar.
Kabullendiriyorlar... Buna sevinir
Hale geliyoruz. Demekki diğer
Dalgalanmalarda 5.80 yapıp
Tedbir alınıp 5.40 a inse yine
Sevineceğiz. Bunun böyle devam
Edip gittiğini düşünün.
Allah muhafaza... gazamız
Mübarek olur inşaallah...
Sonuç: bir canımız kaldı, onuda
Alındı bu iş bitsin artık...