Daha cuma gunu usak aldim %14 kar var sen 3.03 gecicem diye debelen dur borsa olmus 101 000 hep yayansin yayan borsada bosa yer kaplayan çop hisse .yatirim tavsiyesi degildir
Printable View
Daha cuma gunu usak aldim %14 kar var sen 3.03 gecicem diye debelen dur borsa olmus 101 000 hep yayansin yayan borsada bosa yer kaplayan çop hisse .yatirim tavsiyesi degildir
Bu yilki tavani na 3.05 olarak yapmissin artik 2.40 a suzulursun cok bile senin gibi cop hisse ye borsanin en 1. çöp hissesi zarar edenler tavanlar siralar bunun gibi kar eden hala boyle 84000 endeks fiyatinda debelenir çop .yatirim tavsiyesi degildir
Kimse yorum bile yapmiyo yoruma degecek kadar degerin yok demek ki çop hisse endeks 84000 ken 2.90 din endeks 102000 oldu nerdeyse %21 yapar sen anca %3 yukseldin tum gyolar cimentolar camlar plastikler en az zaten endeks kadar %20 yukseldiler hatta %50-60 yukselen var sen hangi sektordesin de faiz indirimi birtek sana yaramiyor borsada bosa yer kapladigini 3 yildir soyluyorum yine bunu yukselmeyerek gosterdin cok ciktinya 2.seanstan itibaren dusmeye baslarsin yarin faiz indirimin den sonra borsa ya satis gelince 4 nala dusersin hep ayni terane .yatirim tavsiyesi olmayip sahsi goruslerdir
Bakmışsın bu hafta 3.25 görür....
Ahhh gidi ege seramik...zamanında aracı kurum çökertmiş adamsın...kimleri dşze getirmedin...sana bulaşana hep dersini vermişsindir....
Yazık...kendine gel artık..ederini sen bilirsin...yakışmaz sana....bu fiyatlar..
Çok güzel kapattı hadi artık yukarı trend başlasın
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hani derler ya, düşmanım olsa tavsiye edeceğim bir hisse senedi değil.
Yıllardır dönem dönem girip çoğunlukla kazandığım bazen de sinirlenerek zararına sattığım hisse.
Bu fiyatları hak etmiyor. Ancak bu fiyatlarda tutanın da kim olduğunu herkes biliyor.
Ancak ben de naçizane fikrimi söylemek isterim. Her ne kadar patrona sıfır güvenim olsa da....
Hisse tekrar takibimde. 3,68 e kadar yükselebilecek bir potansiyel görüyorum. Bu seviyelere gelebilirse, 2017 yazından beri devam eden uzun vadeli düşüş trendi sonlanıp kendine yeni bir sayfa açabilir.
Bu düşüncem gerçekleşmez ve düşüş trendi devam ederse de , en az 2.20 ye kadar düşmesi beklenebilir.
Netice itibarı ile henüz küresel riskler devam ettiğinden alım için aceleci davranmıyorum. Kimseye de al yahut sat demiyorum.
Bazen sabretmek gerekir diye düşünmekteyim. İnsanın sabrını zorlayan bir bekleme durumunda EGSER ama inşallah yatırımcının yüzünü güldüreceği günleri de göreceğiz diye umut ediyorum.
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'de açıkladığı güvenli bölge planına göre, Suriyelilere konut ve tarla verilecek. Planın 23.5 milyar Euro'ya mal olması bekleniyor.Suriye sınırında oluşturulması planlanan güvenli bölgenin detayları ortaya çıktı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de muhataplarıyla paylaştığı planda güvenli bölgede köy ve ilçeler oluşturulması ve Suriyelilerin bu alana yerleşmeleri öngörülüyor.MALİYET 23.5 MİLYAR EUROPlana göre Suriye'de yabancı fonlarla yeni yerleşim alanları oluşturulacak. Maliyeti 23,5 milyar euroyu bulacak bu alanlarda 200 bin konut yapılması ve 1 milyon kişinin yaşaması planlanıyor. Güvenli bölgede 5 bin nüfuslu 140 köy olacak. Bu köylerin her birinde 350 metrekare alan içinde 100 metrakarelik evler olacak. "
Haberler.
İnşaat malzemelerinin gidişi bu yüzden,,,egsere yansır mı bakacağız
önce çimento,sonra demirçelik gitti,,alt sektörler kaldı,,bakalım bunlar da gidecek mi görürüz.
benden söylemesi bu kağıtgidecek diye daha çok beklersinizbu kağıt diyorum zira bu hakikaten senet değil tam bir kağıt hatta kağıt par Bçası daha öncede yazdım bukağıdın %30 A ve B nama yazılı imtiyazlı hissesi var kağıdı inceleyin her yıl düzenli kâr ediyor düzenli temettü veriyor lakin kağıt gitmiyor neden hiç araştırdınızmı KAP 'a girin kağıdın sermaye ve ortaklık yapısından bakın örneğin 100 tl tümettü veriyorsa 70 tl sini %30 luk imtiyazlı hisseye yani kendi cebine atıyor patron geriye kalan 30 tl yi ise %70 lik piyasada dolaşan hisselere veriyor eğer piyasada dolaşan hisselerden kendinde var ise birde ordan alıyor temettü birde yönetim giderlerinden aile fert başına 25- 30 mlyar maaş alıyor yani hep cebe hüp cebe bir bakıyorsun kağıt yıllarca 3-5 tl arasında gidip geliyor ne fonlar giriyor hisseye nede yabancılar bir insanlık görevi olarak yazdım bu yazıyı karar sizin araştırın öyle yatırım yapın ben borsadan morsdan anlamam ben bir çobanım çok iyi davar güderim.....
İlginç bir şekilde 8% yukarıda gözüküyor şu an. Hayırlısı...
bir haber de bulamadım....
Yıllar sonra bu tahtaya geri döndüm döndüğümden beri de iflah olmadı :) Bende bir cenabetlik mi var acaba...
Matriks'den alıntıdır:
Egser:
https://i.hizliresim.com/Rgv8Pj.png
Hasılat düşüşünü aynen kar düşüşüne yansıtmış haysiyetsiz dadaş...hatta hasılat 46 milyon düşmüş,kar 47 milyon...
Ne düşüneceğimi bilemedim açıkçası. Bir taraftan bel bükücü yurt içi talep daralması ve artan girdi fiyatları karşısında karlılık konusunda su üstünde kalabilmiş olabilmesini takdir ediyorum. Öte yandan mamül stoklardaki artış ve yerinde sayan yurt dışı satışlar rahatsız etmekte.
Tamam inşaat faaliyetleri azaldı,hasılat daraldı,maliyetler artı...kabul ama hadi %25 düşer,%50 düşer...kar rakamı direk 1/5 e düşmez ki...apaçık hırsızlık.
Ege Seramik patronlarının Türkiye'de ve ABD'de pazarlama şirketleri var,geçen yıl satışlarının %38 ini bu şirketlere yapmış ve karı onlarla bölüşmüşüz,kar rakamının düşük gelmesinin bir etmeni de bu durum.Hoş kar açıklasa da düşük bir 1. temettü belirliyor,kalan karın %13'ünü imtiyazlı pay olarak alıyor,sonra da yine az bir miktar 2. temettü verip kalanı olağanüstü yedek ayırıyor.
Türkiye'de halkın borsaya ilgi göstermemesinin nedeni, bu hep patronlar lehine işleyen hukuki yapı...hep arkadan dolanma kapıları yaratılıyor.
Kaldır imtiyazlı payı en azından temettüde! 1. temettüyü %50 den az olamaz de! karı tırtıklayacak ihracat şirketi vb. şeylere izin verme!
Geçmiş yıllarda bunları SPK'ya,TBMM'ye,Başbakana,Cumhurbaşkanına,bazı millet vekillerine yazarak talepte bulundum,ama hava- civa.
Türkiye'de küçük yatırımcıya ortak değil finansman kaynağı olarak bakılıyor,şirket sahipleri de,hükümet de bizleri sağılacak koyun olarak görüyor.
İnşaat, gayrimenkul, çimento, sermamil şirketleri zorlu zamanlar yaşıyor. İhracat potansiyeli yüksek olanlar ancak iyi yerlerde tutunur.
http://flashresim.com/upload/MTVkYzUyNTQ5NzE0MGE.png
aylık..
ilginç şekilde aylık tirendi kırmamak için direniyor..
ilginç diyorum çünki inşaat sektörü zayıf,enerji giderleri sürekli artıyor,bilanço sürekli düşüyor
buna rağmen hisse düşmemek için direniyor..
belkide (tamamen tahmin) borca karşılık teminat gösterilen hisse vardır..
düşmesin diye tutuyorlardır..
tabi bence..
http://flashresim.com/upload/MTVkYzUyNmVhMmJlNzU.png
haftalık..
düşeni kırmak istiyor görünüyor..
aslına bakılırsa gayet güzel görünüyor..tabi düşen tirend üzerinde tutunabilirse..
taş, toprak çimento uçuyor...sen niye uyuyorsun...uyan uyan. yorum yazan bile kalmamış.
YTD
ne oldu ki teknik bir hareket mi ? haber mi var?
Hissenin geri döneceği bariz olmasına rağmen zarar o kadar büyük ki tamamen satıp geri alamıyoruz
Bende 2000 lot satabildim, 1000 tanesini 3.85 den yerine koydum kalanı bekliyorum çünkü hissenin sahibine hiç mi hiç guvenmiyorumONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
********in kağıdı neredeyse dünün altında kapayacaktı...artık sürünür 6 ay...
Dünkü 6,547 milyon adet hisselik harekete ne oldu ? 4,22 ye gelip devre kestirip bugün sotaya yattı her zamanki gibi !
Neymiş % 10 eşik değer aşılmış o yüzden devre kesici devreye girmiş, yatırımcıyı korumak için.
% 20 tavan nasıl olacak peki ? Anlayan varsa bana lütfen anlatsın.
En dandik hisseler bile uçtu en az 1 tavan yaptı...bizim gebeş 2 dk 4.20 gördü sonra çakıldı...
Endeks tavan yapmış,rekor kırmış..hiç umurunda değil adi kağıdın..3.60-3.80 arası git gel....ha düşüş başlarsa da en önde koşar bu kez.
10 yılı aşkınsa iyi yine. 2015 yılına kadar kağıdın performansı gayet iyi. 2015 ten sonra durum vahim.
14 ocak 2015 kapanış : 3,11
13 ocak 2020 kapanış : 3,79
5 yıllık getiri % 22
Dolar bazında bakarsak
Hisse fiyatı 5 yılda 1,364 $ dan 0,645 $ a gerilemiş. Kayıp % -53