KUTPO Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 28813829 Yıllık Değ%:-21
Printable View
KUTPO Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 28813829 Yıllık Değ%:-21
Vay be 1 senede bana tek yara veren kağıt. Geçen sene 9 aylıkla kötü gelen bilanço ile aşağılara sert hareket çekmişti.
Bu 9 aylıkta çok güzel kar gelmiş. Geçen sene 9 aylıkta 9 milyon civarı gelmişti bu dönem 15.5 milyon , 2 katına yakın. 6 aylık kar ından fazlasını tek çeyrekte yakalamış. Satışlar esas faliyet hepsi artmış. Kurdan artı yazmış. Vay be ağa demek ki istenince oluyormuş.
Bilanço çok iyi ; beklenti ve hisse fiyatlaması tam tersi idi. Ağa ve yatırımcı ne yapar fiyat ne olur bilemem lakin umarım 1 yıldır işkence çeken yatırımcının yüzünü güldürür. Genel de peşine güzel haberler de gelir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Umarım alkım gibi yapmaz ...Bizim borsa da herşey oluyor kağıt ne güzel kar açıkladı sabah yüzde 3 eksi açtı şaka gibi borsa bizim BIST ...
Bilançomuz tüm ortaklara hayırlı ve bereketli olsun inşallah.. Umarım yarın ve sonrası için yüzlerimizi güldürür....
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oyle bi yaraladi ki bizi.. sevinsek mi sevinmesek mi bilemiyorum. Bu kadar bekledik, gelecek gunleri de sabirla bekleyip izliycez bakalim, duzelme olacak mi.. hepimize hayirli olsun ortaklar...
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alkim bilmiyorum lakin fiyat misal 3 tl den 6 tl ye çıkınca iyi bilanço ile aaaa bu fiyatlar zaten bilançonun içindeydi şekli. Ya da kar kurdan artmış ya da beklenti bitti şekli.
Bunda hisse kötü bilanço ile 9.8 lerden 5 lere geldi. Bu çeyreğe kadar da kar hep düştü. İlk defa Bu çeyrek Ebitda 2 kat artmış. İşler iyi gitmiş. Hisse fiyatı düşmüş. Yüzde 3 eksi açarsa takılırım burda sıkıntı yok)))
28 .milyon kâr
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse üzerindeki bilanço baskısıda bitti,bilançoda geçen seneye göre %21 kar azalışı var ama bu 3 aylıktaki nerdeyse sıfır kara yakın bilançodan sonra 6 aylık vede özellikle 9 aylıkta bu durumu toparladı ve karda geçen seneyi yakalamak üzere hatta 12 aylık bilançoda muhtemelen geçecektir. Satışlarını geçen seneye göre arttırdı ve performans yıl sonuna kadar devam ederse sermayesinden fazla kar kütahya porselen için bizleri bekliyor,citibank takasında 625 bin lottan 10 günde yabancı fon iş yatırım üzerinden sata sata yaklaşık 150 bin-180 bin lot malı kaldı ama bu satışları birileri güzelce aldı (fon,şahıs v.b.) Şimdi yabancı fon bu güzel 9 aylık bilanço atağından sonra ne yapar bilemem çünkü geçen sene 6 aylıktan sonra fiyatlar 4 lerden 9,5 lara gelmişti VE YABANCI FON KÜTAHYADA 2 milyon lota yakın mal almıştı bilançodan sonraki hareketlerde.Şimdi arkaya yaslanıp yabancı ve yerli fonlar ile şahısların KÜTAHYA PORSELENDEKİ alım savaşlarını seyretme zamanı,artık diplerden yukarı yükselme zamanı,bol kazançlar...
inşallah bu sefer umduğumuz başımıza gelir. Ama aklımda hep 6 aylık bilanço da kötü olmamasına rağmen nasıl buralara geldik, sorusu. Yükselme KUTPO için bilanço ile doğru orantılı değil sanki. Ama inşallah yanıltır beni bu sefer :)
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
inşallah bundan sonra kutpo zararları kapatır.bu kutpoda 4. bilanço dönemim .ilk ikisini hatırlamak bile istemiyorum.
Yavv arkadaşlar bilançoyu piyasa beğenir mi diye ne düşünüyorsunuz. Eli mahkum beğenecek beğenmezse biz beğeniriz ne yapalım. Mendereste bunun gibi endexe ayak uydurmadı, son çeyrekte 34 milyon kar yazmış faliyetlerinden. Ben her iki bilançoyu da çok beğendim. Kutpo küllerinden doğacaktır diyorum bu bilançoya göre.
arkadaşlar bende yarın yukarı yönlü bir tepki vereceğini bekliyorum. ama hepimizin zararı büyük olduğu için önemli olan bu tepkinin hangi seviyeye kadar olacağı. görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir.
Piyasa beklentisi diye bisey var. Piyasa 100 beklerken 28 gelmis olabilir. Dereyi görmeden paçayı sıvamayın. Ytd
Bu hisse bilanço odaklı gider. 3. Çeyrek çok güzel. Geçen sene ki 3. Çeyreğe göre ebitda 2 kar artmış.
Borsanın borçsuz ve kuru artı olan nadir şirketlerinden. Geçen sene bunu milyon kez yazmıştım. Lakin sonra ne oldu 2016 9 aylık kötü ve sonra 12. Zarar 1. Çeyrek nerdeyse zarar 2. Çeyrek hafif kıpraştı. Bu arada fiyat 9.8 lerden 5 lere kadar geldi.
Şirketlerin bilançoda uğraştığı en güzel 3 kalem))) pazarlama ve satış giderleri, yönetim giderleri, finansman giderleri.
Geçen sene yok ya bu da olmaz dediğim nasıl kar düşer dediğim çoğu kalem burdan gol oldu. Bu 9 aylıkta da pazarlama giderleri bir önceki döneme göre 9 milyon yönetim giderleri yaklaşık 3 milyon tl artmış. Hele yönetim gideri 16.9 milyon Tl. Nasıl bir gider ))) hafif tasarruf yapsa bu 9 aylıkta 35 m. Bile gelebilirmiş. Buna rağmen artan satışlar ciro brüt kar ı arttırmış.
Özetle artan kar marjı ivmesi var. Ben açıkçası yine törpülenir diye bekliyordum, nasıl olmuş sa ağa vicdana gelmiş. En kötü bilançolar ve gelmeyen iyi haberler ile fiyat diplenir. Gelen güzel haberler ve bilançolar ile ortam şenlenir. Bakalım borsanın bu kuralı işleyecek mi.
Alım satım yerini bilmeden hisseye aşık olmadan hayal kurmadan takılmak lazım, bu hisse bana bunu çok iyi öğretti.
Eğer bu kural çalışırsa 12 aylık ta güzel gelir arada çok iyi haberler de ta ki diğer döngüye kadar.
Asıl en önemli beklenti sermaye artırması 10. Yıla giriyor vu aralık-2017 son gün o zamana kadar 210 milyon tl. Geçmiş yılı kârlar ve .. şu an bile 40 milyon sermayesi görünüyor. Kiraz daki aldığı elektrik fiyatı..
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın tavan olsa maliyetimi dünya gözüyle görsem "
1 .şükür namazı kılacam..
2.Cumadan çıkınca ( en az 20 tane ) çocuğu sevindirecem.
3.Patrona ettiğim laflardan dolayı tevbe istiğfar edecem.
4.cigarayı %50 azaltacam...
5.Bir tane keyif cağarası içecem
6.Kimsenin olmadığı zmn evde erük dalı oynayacam
7.Elimdeki tüm hisseleri "1" lot hariç satacam
8.Marmara dan Ege ye giderkene mümkünse Kütahya üzerinden gitmeyecem.
9.Borsadan pılımı pırtımı toplayım uzunca bir süre kafayı dinleyem
10.Allah a böyle bir gün yaşattığı için şükredecem
Tekrar sahalara donuyor
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mükemmel bir bilanço ğeldi...
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KUTPO DEĞERLEMEM YTD..
https://twitter.com/abdanisman/statu...346050/photo/1
Kutpo Net Kar;
2016/ 9 Aylık 36.697.751
2017/ 9 Aylık 28.813.829
Geçen sene aynı döneme göre azalma yok mu arkadaşlar?
Nasıl yorumlarsınız?
Çeyrek bazlı mı bakılmalı?
nasıl kacırdım bu hisseyi mukemmel karı var inceledim %500 bedelsiz potansiyeli var burdan alınırmı ? dun bakmıstım 5.71 den alınıyodu halbuki
güzel açılış oldu umarım devamı gelir
Maliyete gelmesi için herhalde bi beş ay daha bekletir bu kağıt. Ömrümüzü yedi bu sene. İyi kar açıklasa ne olacak zararın 5 te 1 i anca kapanır
Arkadaşlar dikkat edin ele verme operasyonu olabilir yine hareketler cok sert..
Yatırım finans, Gedik ve ünlü alışta.
Yabancılar el avuşturuyor sanki.
Yabancı yanıyor şimdi sattığına.
Al bakalım buralardan şimdi.
Peki bilançoyu görmezden gel. 5.70 hakediliyor muydu? Bu hissede hak hukuk teknik işlemez. Made by ng. Hayirli günler. Ytd
Tavan kaç beyler?
6.12 aldık 6.48 verdik