Ihhh ıhhhh
İttirin azıcık
Printable View
Ihhh ıhhhh
İttirin azıcık
Şimdilik buralar zirve olacak gibi duruyor. Biraz silkeleme lazım. 60'lardan buralara geldik.
10 Ekim den bugüne
https://i.hizliresim.com/9aAgV5.jpg
Herkes satmış citi almış ikinciden uzak ara önde hemde
Şu ana kadarki düşüş hep tankla ilgiliydi büyük hayal kırıklığıydı, son yükseliş tank psikolojisinden çıkıp koca firmanın diğer siparişlerine ve gelen karlara bağlıydı yani düşmesi için bir neden yok, herşey olumlu. Bıkmış ky kaçıyor babalar alıyor bunlar silkeleme operasyonları daha yolu uzun, ky den malı alan babalar asıl bundan sonra kar edecek diye yorumluyorum..
Ağustos dibinden itibaren neredeyse %100 artış gösterdi. Kısa vadede dinlenme/düzeltme olabilir diye düşünsem de orta-uzun vadede fikriniza katılıyorum. Artık tank psikolojisi bitti. Ne beklentisi kaldı, ne hayal kırıklığı.... Şimdi önümüze bakacağız, inşallah yeni haberler, gelişmeler, siparişlerle hisseye de yeni heyecan gelir. Eski tarihi zirvelerin üzerinde yeni rakamlar konuşuruz burada.
nisanda net lot başına 2.6 temettüde az bir rakam değil .. Portföydeki maliyetten de 2.6 oranında düşüş olacağı için hisseye extra olumlu bir etkisi olabilir...dediğiniz düzeltme ve geri gelmesi
için .. Endeksde de eksi olsa bile sağlam durması .. Daha da ağır ağır yukarı tırmanmaya devam edebilir gibi bir hava veriyor...neticede hissenin adı .. - OTOKAR -
An itibarı ile Citibankın elindeki lot sayısı 1.246.444 adet olarak görünüyor.Sessiz ve derinden ele geçirme hareketi devam ediyor.Çok profesyonelce hareketler bunlar.Gıdım gıdım yürütme ,emekletme.Hacimsiz cılız alışlarla acele etmeden zamana yayılarak günün birinde söz sahibi olma ve sahip olunandan kazanma refleksi sanki.Buralar her ne kadar kısa sürede iki katı pirim yapma yeri gibi gösterilse de aslında sıtma razılığı gibi duruyor.Sen iki yıl önce 145' lerde ol,60' lara düşür 120'ye dayandım diye de sevindir.Hikayeli ve beklentili kağıtlar elbette dikkat çekecektir.Bu tahtada da atraksiyonlu janjanlı günler yaşanacaktır,lakin o vakit para kazanmak isteyen tahta sahipleri kendini gösterecektir.İnşallah bu süreç uzar ve böyle sessiz derin sakin ilerleyiş devam eder.Erişilen rakamlar en az iki ile başlayıp üç haneli olmalı ki bunca zamandır şirkete bel bağlayanların yüzünü güldürsün.
Anlatılan değil anlaşılan önemlidir,kesinlikle ama kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Citibank uzun süredir topluyor. Yılbaşından beri yaptığı alımların maliyeti 90 TL üzeri. Cari oran 120 TL olmasına rağmen toplamaya devam ediyor. Birçok ortağımız 110 TL üzerlerinden pozisyonlarını kapattılar. Bu pozisyonların büyük bir kısmı yabancıya geçti. Topicten de belli olacağı üzere birkaç tane yeni ortağımız oldu ama günde birkaç yorumdan fazla yazılmaması hissede küçük yatırımcı sayısının az olduğu imajı veriyor. En az bir yıl daha taşımaya devam edeceğim. Sizin yazdığınız gibi dağıtılacak ciddi miktardaki temettünün hisseye para girişi olarak yansıması halinde TL bazlı zirvesini yoklayacağını düşünüyorum. Dün; Kartonsan, Şişe ve birkaç hisse daha TL bazlı zirvesini yeniledi. Dolar bazlı zirvemize ise daha çok yol var.
O kadar üzülüyorum ki Otokar da . Ben 98 den aldım bir yıl önce 60 a düştüğünde ise sadece baktım . Alamadım . Keşke evi barkı arabayı satıp 60 dan full girseydim . İkiye katladı . Çok seviyorum bu hisseyi ve nerede vedalaşacağım bilemiyorum . Citibank ın yaptığı alımlar beni satmamaya teşvik ediyor ama kar da cebe yakışıyor . Çok cüzi lot sahibiyim ama keşke keşke daha çok alabilseydim
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Daha önce orta vadeli sürelerle 2 defa alıp satmıştım Otokar'ı. İkisinde de çok iyi kar (%60-70 arası) bırakmıştı bana. Asılnda uzun vadeli sürekli tutmayı planladığım bir hisse ama kesinlikle belirli dönemlerde alım-satım yapmak daha faydalı diye düşünüyorum. Bu sefer tahminimden iyi performans gösteriyor. Diger iki hissemi solladı bile şimdiye kadar. Maalesef başka bir hissede toplu beklediğim ve çıkamadığım için buradaki lotum çok az. Portföye etkisi yok gibi. Maliyetim 79 olsa da benim buradaki karım psikolojik mutluluk yani sadece :kahkah:
Bu sağlam duruşu, düzeltmelerin nispeten sığ kalması bana yolunun daha uzun olduğu hissini veriyor. Tüm ortaklara bol kazançlar dilerim. Saygılar. YTD
şöyle bir baktımda 124-128 noktaları önemli olabilir..
Tabi bence.
Biraz göstergeleri soğutsalar fena olmaz aslında. Ama yabancının iştahlı alımları hem de bu seviyelerden dikkat çekici. Bugün farklı bazı tahtalarda özellikle endekse göre çok geri kalmış tahtalarda alım yapıyor olabilirler. Otokar cari oranı uzun bir süre endeksin zaten çok gerisindeydi. Misal endeks 90000 iken Otokar 70 liraydı. Endeksin 100.000'lerinde dengelendiler ve Otokar'da 100'lere çıktı. Şimdi ise endekse 15-16 point fark attı.
Son anda biri mi sattı kapanış hoş olmadı
Garanti bastı
Finans aldı
Pastada en çok alan global
En çok yatırım finans mış
İkinci global
Satanlar garanti ve yapı kredi
Acı varmı??????
Her gün artsa sonumuz Aselsan gibi olurdu. Bu şekilde gel gitler iyidir.
[emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106]
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın mübarek cuma.ytd izlemeye devammmmm
Pasta @bilginy arkadaşa ait
https://i.hizliresim.com/zjLdAj.png
Evet arkadaşlar kademe analizini inceledim kademeleri birazdan yazacağım kademeler muhteşem çoğu kademelerde hiç satış yok Tamamen alış yazacağım not sayılarını Artık siz hesaplayın meblağlar olarak 119a düştüğünü Aldanmayın derim muhteşem bir alış var 119 dan topluyorlar arkadaşlar topluyorlar Ben size bugünkü kademeleri atıyorum resim atmak istedim Ancak atamadın dan tek tek yazacağım.
119 dan toplam 26.988 lot alım,satış 0
122 den toplam 7.872 lot Alım, st.119
122.70 den toplam 10.477 ,satış 50 lot
122.8. den toplam 8.699 lot,satış 0 lot
Yani ben şunu anlıyorum kendimce 119 dan toplayabilmek için ellerinden geleni yapmışlar 122 .80 ve 122 .70 full doldurmaya çalışıyor İnşallah iyi günler ya da güzel haberler bizi bekliyor gibi.ytd
Kimse buradan alınır mı diye sormuyor demek ki hala ilgi çekmiyor kağıt, biraz daha yukarı hareket lazım ....
122.80 den zaten satan yok.sadece alış var.galeriden resim atmak istedim ancak aramıyorum. Hata veriyor.neden bilmiyorum.ama inşallah güzel yoldyoz
Abi kendi malını yazıp aktiften almış benim gördüğüm
Piyasaya faydası yok o 18bin lotun
Son 3 aylık takası atabilecek hayırsever aranıyor
Tam bir yıldır 118 üzeri ilk haftalık kapanışı. Yabancının net alımı devam ediyor. Arada endeksinsıkıştığı günlerin bazılarında yabancı net satışı oluyor ancak son 35-40 gündür yabancının net satıcı olduğu gün sayıs 3-4 günü geçmez. Genelde alıcı. Alımların maliyeti ise 80-90'lardan başladı ve 110 üzeri topladığı onbinlerce lot var. Temettüye kadar TL bazlı zirvemizi test edeceğimizi düşünüyorum endekste 100'ün altına sarkma olmazsa. 28 Şubat ve 1 Mart'taki sert satış dalgasını ay kapnışına ve endeks düşüşüne bağlıyorum ki dün endeks bağıl daha olumlu bir hareket yaptı son anda ve son bir yılın en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Şubat aylık kapanışı da son bir yılın en yüksek aylık kapanışı. Dövizin küçük incrementlerle artması sağlıklı olmasına rağmen döviz ihtiyacı azaldıkça kısa vadeli gördüğü zirvelerden hep geri geliyor. Bu durum, sanki ekonomimizdeki keskin inişin sonlarına yaklaştığımızı ve varlıkların TL bazlı mevcut fiyatlarının yabancı için tam toplanma zamanı olduğunu düşündürüyor. En azından Otokar'da manzara bu şekilde. Herkese iyi hafta sonları.
https://i.hizliresim.com/WqRb92.png
Bendeki doğru o halde döşe listede yok 425 olduğu için
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bu yüzgünlük ortalama yardımcı olur mu
https://i.hizliresim.com/4jOG2J.png
Ortalama göstermiyor üstte arkadaş atmış benim de tahminim gibi 90-100 arası olmalı
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
https://i.hizliresim.com/dvEamQ.png
26 Ekim 2018
Eskileri karıştırırken buldum
Gözler yaşlı ...
İhale alması zor,artık BMC Sahnede,
Koç ektiğini biçiyor
YABANCI PAYI
31 OCAK 2019 ■■■ %21.2
28 ŞUBAT 2019[emoji829][emoji829][emoji829]%26.2
Değişim ise %5