Sirketin acilen yatirim fazla harcamalari kesip borcu azaltmasi lazim . Artik patron ne alir ne satar bedellimi yapar indir bindirmi yapar bilmem. Patronu taniyoruz hersey olabilir
Printable View
Sirketin acilen yatirim fazla harcamalari kesip borcu azaltmasi lazim . Artik patron ne alir ne satar bedellimi yapar indir bindirmi yapar bilmem. Patronu taniyoruz hersey olabilir
Bilanço öncesi hareket edebilir
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen yıl bilanço 6 Kasım'da gelmiş. Daha çok var. Şimdiden satmaya başladılarsa işimiz var demektir.
Klasik 0,7XX cok evvel 1 civarı iken de ifade etmeye çalışmıştım.
9 aylık rekor zarar gündemde, ağırlıklı iç piyasaya iş yapmakta. ARKAS bile ihracat ağırlıklı lojistikçi ve yapılandırma istedi.
Bunda aktifler çok hantal, hasılat zayıf , borç yükü çok fazla ve kısa olmakla birlikte maliyetli.
Kanımca borç yapılandırmalı ve likidite oluşturmalı ama bu yönde bir strateji emaresi şirkette yok. Böyle bir perspektifi olup olmadığına da emin değilim.
KAP geçmişini incelerseniz FİNANS ve benzer pozisyonlarda değişim frekansının Fenerbahçe'nin teknik direktör değiştirme frekansına yakın olduğunu görürsünüz.
Contract Logistics pazarında Türkiye’de %8 büyüme bekleniyor , kriz sebebiyle ithalat tarafından destek almayacaktır belki ama depolama dağıtım işi ihracat ve transit yüklerinden fayda görebilir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu socar anlaşması ile ilgili bilgisi olan varmı acaba.Ben araştırdım ama tam anlayamadım?
EML-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Klasik vur kaçını yapmışlar yine. Ulen tutun hisseyi be :)
Tongaya düşürdü milleti yine. Abv mesin.
0.72 yi tekrar görür mü sizce
Arkadaşlar..
0,72 görmesi veya 0,90 olmasının bir önemi yok.Borçlu olmasının da Durmuş Döven için önemi yok.Çünkü o borcun yapay olduğunu ve sadece bilanço ve hisseye olan ilginin azalması için borçlanıldığını en iyi patron biliyor.Yine tekrarlamakta fayda var, şirket büyüyor, patron tv de 1,5 milyar değerden bahsederken son derece rahat.Borçlu bir patron havası da yok özel uçağı ile gayet keyifli keşifler yapıyor körfez üzerinde.
Bakın son zamanlarda 25-30 milyonluk işlemler var.Sonra bir durağanlık.Haber varmı?.. yok, olağanüstü bir durum var mı? yok..Bu işlemlerin ky.tarafından yapılamayacağı da kesin.Durağan durumlarda hareket başladığında atlayan grupları zararına çıkarma gibi düşünüyorum.Yani bir nevi lifleme.
Şimdi beyin jimnastiği; Durmuş Döven bir şeylerin hazırlığında, ne olabilir sorusuna koskocaman bir "SOCAR" geliyor aklıma.
Bakın daha demiryolları hikayesi bekliyor, Suryapı bekliyor, norveç de reygolar bekliyor, arsaların değer artışları ( bilanço olarak değil) gerçek değeri bekliyor, hiltonlar vs...
Benim ilk anda aklıma gelenler, bu konuda yazıma katılmak isteyen, varsa ilave edilecekler ve eleştriler yazın arkadaşlar.. Evet sessizlik bazen iyi ama.. ara sıra yazalım..
herkese selamlar...
Durmuş Döven - Bloomberght
https://www.youtube.com/watch?v=e3VnqwtDixs
dolar kuruna dikkat 4tl.
buda 2016. Dolar kuru 2.22 vay be 2 senede çökmüşüz.
https://www.youtube.com/watch?v=WJ_BZHX_-vE
Reysaş teknik düzeltmesini diğerleri gibi borsanın düşmesini fırsat bilip hallediyor.. B sadece reysaş için değil çoğu şirket için bu böyle..nakti olana için biraz daha alınabilir ... Elinizde 1/4 paranızı hiç kullanmayın .. 1/4 ü ile aynı hissede sat al yapın .. 2/4 ü ise hiç satmayın... Derim ben ;)
Beni asıl endişelendiren nokta, kısa vadede ödemesi gereken çok yüksek borç yükü (30 Haziran 2018 mali tablosu verisine göre, 30 Haziran 2019 tarihine kadar yaklaşık 385 milyon TL ödemesi gerekiyor - kaldı ki, bu raporun hazırlandığı tarihten bu yana USD ve EUR kurundaki anormal artış bu rakamı çok daha yukarılara taşımış olmalı).
Mayıs ayında 'Belki de en potansiyelli hisse ,çöp hisseye dönüsebilir.Yazık!' demişiz.Patron %18 hissesiyle limitsiz yatırım yapıp,geleceğe dair en ufak bir öngörü göstermeden,zamansız ve boyunu aşan oranda(üstelik ciddi bir bölümü döviz bazında) şirketi borçlandırarak ve hormonlu büyüyebileceğini sanarak;bu arada tv ye çıkıp, şirket ederini 1.5 milyar dolar olarak belirten yanıltıcı beyanlarla (devasa borçları unutmuş sanırım!)kendisine ve şirketine güvenenleri yanıltmış ve hatta yamultmuştur.Şirketin cari piyasa değeri 16 milyon dolar seviyesindedir.Komedi mi dram mı olduğunu anlayamadığımız filmin sonunu'seyirci'sıfatıyla merakla beklemekteyiz.Hisse yatırımcıları için en kötünün geçmişte kaldığı sürpriz 'mutlu son' dileklerimle...
Yapay borç nedir?Şaka mı yapıyorsunuz?Ortaklık veya büyük meblağlı varlık satışı gündeme gelmezse yapay mı değil mi görürsünüz.
Bilanço öncesi ataklar beklemek normal mi ki, bilanço öncesi marj yapar mı dersiniz
Bu patronun nasıl bir taktik izleyeceğine bağlı. Normalde 6 aylık konsolideye göre bu çeyrekte RYSAS özkaynakları eksiye düşmeli. Şirketin SPK'dan uyarı alıp yakın izleme pazarına alınması lazım. (Patronun onuruna kalmış bir durum bu. Bunu umursar mı yoksa hiç umrunda olmaz mı bilemeyiz.) Sonrasında yapılacak 2 şey var. Birincisi daha önce de bahsettiğimiz iştiraklerde yeniden değerleme, ikincisi seçenek ise bedelli artırım. (En başından beri bu bedelli artırımın peşinde olduğunu düşünüyorum ama hisse fiyatını yeterince düşüremediği için bir türlü başlayamadı.)
Öte yandan maddi duran varlıklarda veya RYSAS özelinde sahip olunan gayrimenkullerde değerleme yaptırarak şirkete diğer gelirler kaleminde gelir de yazdırabilir. Böylelikle özkaynakların eksiye düşmesinin önüne geçebilir. Bu da artı özkaynak senaryosu. Bu durumda aynı tas aynı hamam devam eder.
İştiraklerde veya mülkiyetindeki gayrımenkullerde yapılacak degerleme artışları yalnızca bilançoyu parlatır.Borçları ödemez veya silmez.Kağıt üstünde kalır ve sorunları örtbas eder,günü kurtarır.Tahsisli sermaye artışı için 16 milyon dolar piyasa değerini yüksek buluyor ise patrona sormak lazım :1.5 milyar dolar rakamı nereden ve niçin çıktı?Şirkete biçtiğiniz değerin 50 de birinden dahi ucuz fiyatlarda bile(rygyo da dahil ediyorum) neden hisse alımı veya tahsisli sermaye artırımı yapmıyorsunuz?Tahsisli artırımın ne anlama geldiğini ve hangi amaca hizmet ettiğini herkesin bildiğini varsayıyorum!
Patron kafasındaki bir değere göre veya piyasada oluşan fiyata göre tahsisli artırım yapamaz. Özelllike RYSAS gibi özkaynakları itinayla gizlenmiş şirketlerde SPK'nın buna müsade etmesi mümkün değildir. Değerleme istenir. İşin kılıfa uygun yolu bedellidir, bunun için de fiyatın 1 liranın olabildiğince altında olması lazım. Özkaynakları eksiye düşmüş, batıyor gibi görünen şirketlerde piyasa değeri kimsenin umrunda değildir zaten.
Geçmişte bazı mevzuat ve kararlara dışarıdan/dolaylı katkıda bulunmuş birisiyim.Eğer kastettiğiniz patronun hisse oranını artırması isteği ise, ki ben öyle anladım, yazdıklarınızda çelişki var. Bedelli sermaye artışına diğer hissedarların katılmayacağını ve artırım sonrası patronun hisse oranını artırabileceğini nasıl garanti edebiliyor sunuz?.Yok eğer gerçek amacı doğrultusunda bedelli artırımını kastediyorsanız,patronun buradaki gizli ajandası ne olabilir? Not:son 6-7 yıldır piyasanın dışında sayılırım.Kaçırdığım bir gelişme/ değişiklik mi oldu?(Önceleri, biliyorsunuz nominalin altında bedelli sermaye artırımına gidilemezdi.Daha sonraları sermaye azaltımı/artırımı hikayesini çözüm!olarak icat ettiler.Daha sonraları nominalin altında tahsisli sermaye artırımını ve en son olarak -takip etmedim-nominalin altında cari fiyatlarla bedelli sermaye artırımını icat ettiler!)
Nominalin altında bedelli sermaye arıtırımdan bahsediyorum. Piyasada bunun örnekleri çok. Zarar eden, özkaynakları itibariyle batık durumda olan ve 60 kuruştan işlem gören bir şirkete kim 1 TL den sermaye koyar? Siz koyar mısınız?
Yeniden değerlemedeki vergi avantajı ile ilgili olarak müracatın bitiminde şirketten izahat istedim, başvuru yaptınız mı diye? Bana dedikleri “buna ihtiyacımız yok, özkaynaklarımız çok güçlü o yüzden başvurmadık”
Yalnız kafama takılan bir husus var, astronot son ropörtajında şirketin %80 benim diyor. Acaba dili mi sürçtü yoksa allah mı söyletti!!!
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğru diyor.Ben malı iyice toparladığını düşünüyorum.Operasyonu gedik,deniz bir başka kurumdan yapıyor.Aslında çevirdiği dalavereyle mal topluyor.Şeytan diyor şikayet et ama operasyon çekme hazırlığında diye beklediğim için yapmıyorum.Kağıdı 2,50 üstüne atmazda 70 i tekrar aşağı kırdırırsa zaten bir 10 sene daha geçmiş olsun kendi adıma.Ama sanki artık zamanı geliyor gibi inşallah.
Ortalık şenlenmiş. Sıkılıyordum kendim yazıp kendim okumaktan ! :)
Merhaba arkadaşlar..
Bu türk şirketlerde yani patron kontrolündeki şirketlerde çok şeyler yapılabilir.( reysaş - rygo - reysaş demiryolu aş- reysaş taşıt muayene aş - reymar tütün mamulleri ltd.şti )
Bakın bu şirkette vardır demiyorum, yapılabilirliğinden bahsediyorum.
Neler olabilir ?
* şirket patronu tanıdığı birine bir arsa aldırır.Fiyatı 1 lira diyelim.Daha sonra bu arsayı şirkete 2 liraya alabilir.Bu durumda patron 1 lira parayı şirket kasasından cebine koyar.
* yine borçlanmalarda buna benzer şeyler yapılabilir, ancak bu durumda patron faiz gelirini şirket kasasından cebine koyar.
bu tür işlerle ilgili çok şeyler yazabilirsiniz, ama şu var,olmaz böyle şeyler gibi düşünmeyin...
hepsi olur, minareyi çalan teknik olarak kılıfın boyunuda ayarlatır.
Bizlerin gn.kurula gidip bazı şeyleri konuşmamızın da fayda sağlayacağını düşünmüyorum.Neticede oylamaya sunuldu ret veya kabul edildi gibi bir durum var.Yani ekseriyet.Ancak faydalı tarafları da olabilir.Şirket yönetimi hissede pay sahiplerinin takipte olduğunu anlar..
Geriye kalan birkaç şey var.. Denetleme kurulları görevlerini iyi yapmalı.( iç denetleme değil, Bist ve ilgili olanlar )
****ve en önemlisi Durmuş DÖVEN'in vicdanı, şirketine güvenerek yatırım yapıp hissesini alan ve taşıyan, şirket büyüdükçe mutlu olan ve verirlerse temettüsünden yararlanmak isteyen bir ky.sı var.Bunlarda Durmuş DÖVEN' e olan güvenlerini kaybetmeden sabırla hissede bekliyor.Bu kesim borsayı kumar gibi görenlerden değil.Bizzat şirkete destek verenler..
Şimdi bu sayfayı takip ettiğini öğrendiğim Sayın Durmuş DÖVEN beyin vicdanı.. en büyük ibadet kişinin vicdanıdır..Ah almayın Sayın Döven... ahh almayın..
Herkese bol kazançlar ve selamlar..
Mızrak çuvala sığmıyor astronot beyfendi.Çevirdiğin dolaplar bilinmiyor zannetme.Çek 5 e satayım.Yoksa batır şirketi çokta tın.
Garanti bir yüzde 5 daha geri gelirse bizimki 0.6x leri görecek sanırım.
111 ciler mi kazanır 1 ciler mi :) Hodri meydan.
Ortaklardan tahmini zarar rakamı verebilecek olan var mı ?100 milyon görür müyüz ? Bu rakam olursa fiyat nerelere gidebilir ?
95 milyon gyo ya geldi sadece.Geçmiş olsun.Gitti bir 10 sene daha kendi adıma.
Pardon rygyo zararı 195 milyonmuş:(
Sayın Durmuş Döven, Rifat Vardar hissenize sahip çıkın ya. Resmen mide kırampları yaşıyorum. Yeter artık bu kadar düştüğü.
Bu harekwtler normal değil.Kesin biryere sert hareket yapacak.Ya mal boşaltıyorlar50,60 arası hedeflediler yada yıllardır beklediğim uzun yolun başlangıç hareketleri.Bahtımıza artık.
71-72 de gösterdiler. Gidip bir ağrı kesici alayım :)
İnşallah yüklü almamışsınızdır.Zira bu kağıtta ağrı kesici fayda etmez.Ömrünü yer adamın.