Sayın ; ohannesburg
bekleyip göreceğiz karlı işse çorba içirir
Printable View
Sayın ; ohannesburg
bekleyip göreceğiz karlı işse çorba içirir
İlgili haber borsagundem.com sitesinde yayınlandı Orada havaalanı işletmesini alan şirketin. 3500 güvenlik elemanını kendi bünyesinde oluşturacağı bir şirket üzerinden istihdam edeceği belirtiliyor Akguv ile bir bağlantısı veya beklentisi bulunmamaktadır
Saygılarımla
Arkadaşlar bir haftadan bu yana güzel bir konsolidasyon var.
Her gün biri çıkıp piyasaya bakmadan 100-150.000 lot alım yaptığı gibi yabancı kurumlardan da 50-100 arası alım oluyor.
Örneğin dün Ata yatırım 131.000 lot Credit Suisse 50.000 lot alırken bugün YKB 160.000 BGC 25-Credit Suisse 25.000 lot aldı.
Sadece iki günde 400-500.000 lot blok alındı.
Bu şunu gösteriyor, hisseye ilgi var ve beklenti satın alınıyor.
Bilanço geçen seneden kötü olmaz ve tahsisliden gelen para ile bilanço daha iyi olacaktır. Kısa vadeli borçların da düşeceğini düşünüyorum.
Genel kurul Nisan/Mayıs gibi olur ve bu sene de geçen günkü kadar olmasa da bir miktar temettü verebilir. Zira büyüme ve kurumsallaşma uğruna temettü endeksinde kalmak isteyeceklerdir.
İhalelere gelince bildiğiniz üzere savunma sanayii ihaleleri oldukça yüklü oluyor ve patron teklif verdik demiş .
Tek bir ihale de bile yüksek miktarlı iş alabiliriz.
Benim halka açık şirketim olsa tahsili yapıp hisse satsam ve faaliyet alanım dışında büyüme odaklı iki şirket alsam kılı kırk yarardım. Yani Necmettin Şimşek'te bizim gibi etten kemikten ve nefisten ibaret. O'da kazanmak istiyor.
Bizler biraz kızgın ve sabırsızız o ise yol haritasını biliyor. Neden kızgınız? Tahsisli de bizi doğradılar. Neden sabırsızız? Global piyasalarda yılın ikinci yarısında büyük bir fırtına kopacak.
Bakalım pazartesi Ata ve Credit'in aldığı mallar nereye gidecek?
Ben bu hafta 5.900'ün kırılıp 6 üzerine atacağını düşünüyorum.
Yatırım al/sat tavsiyesi değildir.
Çalı arkasında izlemeye devam ediyoruz.
Sayın Hak katkılarınız çok tşk ederim.
Güvenlik işinden,savunma ve bilişim sektörüne evrilen bir hikâyenin ilk adımlarına şahit olmaktayız.
Paydaşlara selamlar:)
galiba şenlik başlıyor. :)))
yatırım tavsiyesi değildir. :)))
gemi kalkıyor..
aa nefes alabiliyormuş :)
Daha iyi günler görürüz inşallah
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Değerli ortaklar dün 5.900'ü kırarız demiştim:
Bugün üzerine çıkmışız ve kritik 5.880 üzerinde kapanış yapmışız.
Her gün birileri 100-150 alıyor tespitim bugünde gerçekleşmiş .
Bugün ikinci seansta BGC 121.000 lot yatırım ise 105.000 lot almış.
BGC TEB'e hisse yolladığı gibi geçen aldığı 100.000 yatırım ortaklıklarına gitmişti.
Yatırım ortaklıklarının dikkatini çekmişse bu güzel bir gelişme.
Daha da ilginci geçen 50.000 lot mal alan Credit Suisse malı İş Bankasına gönderdi. (iş yatırım değil) orada da 127.000 lot mal oldu.
Dünkü takasta YKB'nin aldığı 160.000 lot ve BGC 25, Credit 25.000 akibeti yarın belli olacak.
Görünen o hissede konsolidasyon var ve birileri topluyor.
Şimdi bu konsolidasyonun haber akışları ile taçlanması gerekiyor.
Mai ve Tanıtek haberlerini bekliyoruz.
Şirketin güvenlik işine ilişkin önemsediğim yurt dışı projesi Afganistan'tan haber gelebilir.
Şirketimizin 31.07.2017 tarih 2017/21 sayılı yönetim kurulu kararı ile KAP'ta ilan ettiği üzere; büyüme ve katma değer artırıcı sektörlere, pazarlara yönelme vizyonu çerçevesinde, iş geliştirme, ortaklık ve satınalma dahil çeşitli fırsatların araştırılması ve gerektiğinde değerlendirilmesi kararı doğrultusunda 13.12.2017 tarihinde gizlilik anlaşmasını KAP'ta duyurduğumuz projeye ilişkin olarak;
Afganistan Sivil Havacılık Kurumu'nun 4 Uluslararası Havaalanının 3 yıllığına güvenlik hizmetleri alımı uluslararası ihalesi için Kam Group ve Aysun Designing Consultancy Company (%75) ve şirketimiz Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş (%25) olmak üzere proje ortaklığı sözleşmesi imzalanmıştır. 14.12.2017
Şimdilik bu kadar inşallah analizler faydalı oluyordur.
Yatırım al/sat tavsiyesi değildir.
bu nasıl bir kademe anlayışı arkadas :(
şenlik kursağımızda kaldi :(
düşen piyasada bugün bizde modaya uyduk.
hergün yüzlük paket bugünde tacirler ile gerçek oldu. BGC yine 50.000 lot aldı.
A1 Capital'de 100.000 lot aldıysa da malı taşıyacağına inanmıyorum.
Satan deniz geçen ay pozisyon açmıştı. Tera 52, Piramit 32 satmış lakin takaslarında mal yok.
Salı günü BGC 25, CSuise 25 almıştı bu mallar da yatırım ortaklıkları ve iş bankasına gitti. (İş bankası 152.000 lot oldu)
moral bozmaya gerek yok diye düşünüyorum.
yatırım al/sat tavsiyesi değildir.
gartleyin 0,618 seviyesi olan 5,70 bir kez daha destek olarak çalıştı ve bir kez daha bıçak sırtı olan 5,70 seviyesinden kapatarak, hisse bir gün önce 5,90 lardan maliyetlenen yeni ortaklara "hoş geldiniz" demiş oldu.
grafiğin 15 ve 30 dklıklarında uyumsuzluk söz konusu.. yarın haftanın son günü olmasına rağmen hissenin biraz toparlamasını 5,80-90 aralığından haftayı kapatmasını beklerim..
umarım yanıltmaz..
sn mühendis ile aynı fikirdeyim uyumsuzluk var ve yarın daha iyi kapatması gerekir.
Lakin DOW - SP yine düşüşte.
DOW -%1.80
bu hangemede sağlam çıkabilirsek o zaman bizi kimse tutamaz. aslında tam zamani tahtada kimsede kalmadi. aşağı getirseler daha da maliyetlenecekler. sadece bizler mi her düşüşte ekleme yapıyoruz.
yatırım tavsiyesi değildir.
eski günlerimize geri döndük. endex yükseliyor bizimki izliyor.
Bugün olmadı ama Dow daki uyumsuzluğa tepki gelip toparlamaya baslarsa, haftaya da biste tepki gelir diye düşünüyorum..
yine haftaya kaldık kısaca.. iyi tatiller..
https://i.hizliresim.com/BLvkVv.png
grafiği evir çevir 6,11 çıkıyor karşıma.. adı var kendisi hala yok ayrı..
bol ihtimalli bol teorik bir tahmin bakalım ne olacak..
bugün de iş yatırım 100.000 lot aldı lakin kötü piyasa bizi de vurdu.
dow yine kararsız piyasalarda türbülans devam ediyor.
çarşambanın t+2 sinde alan satan kurumlara baktığımda gün içi alışta görünenlerin aslında farklı kurumlardan sattığı ve nette o kadar alışta olmadıkları ortaya çıkıyor. örneğin gedik, oyak ve teb satışları...
haber akışı olmadan işimiz zor.
bu arada 2012 yılında değerlendirme raporu alınan gayrımenkullerle ilgili olarak yeniden değerleme isteğimi şirket mail attım.
bakın bugün cusan'dan haber geldi hem değerleme yapmışlar hem de 2017 bilançosunda yer vereceğiz demişler.
sn. Hak anlaşılan hisse ikimizden başkasına bu kadar dert olmamış.. şahsen ben o 6,11 e takılmış durumdayım.. haber mi düşer veri mi gelir bilmem..
ama o 6,11 gelecek buraya.. hepimizden özür dileyecek..
sanki şirket sahibi muhendis hak ve benim. inanın bizim şirket ile araştırmalarımızı şirket sahibi yapsa şimdi değeri 20 olmuştu. onu bunu bilmem ben inat ettim bunda. galiba uzun vade yatırımcı oldum.
yatırım tavsiyesi değildir
Arkadaşlar damla bile kendini tamamlayınca damlarmış...
Cuma ABD kapanışı güzel, vadelileri artı, umarım pazartesi bizde 1000 puan yüzde 1 yukarı açarız hayırlısı olsun
Bu seferde yükselen piyasaya ayak uydurmazsa vay halimize
keşke deseler bizde tank yapabiliriz. ne güzel olur :)))
Piyasa artı başladı lakin biz cansız başladık.
Yaklaşık 100.000 alan A1 satışa geçtiği gibi Citi Yabancı Yatırım Finans üzerinden vermeye devam ediyor.
Günlük al/sat pastası artık güvenli değil zira birkaç zamandır nette alıcı gözüken kurumlar karşıdan başka kurumdan malı vermiş oluyorlar.
Şubat ayının ortası oldu yönetimin toplantıda açıkladığı ihalelerden ne haber var ne de başka bir işaret .Resmen sessizliğe büründük. Bu piyasada haber akışı olmayınca kim atlar Akdeniz'in soğuk ve tuzlu sularına...
Bakın bir de Tera çıktı satışta oysa ki malı yok takasta...
Yatırım boyamaya devam ediyor...
Tacirlerin perşembe günü aldığı 100.000 lot yalan oldu.
Tera ve piramit menkulün satışları başka kurumlardan çıktı.
Dolayısıyla günlük pasta , alıcı satıcılara takasa güvenmiyorum.
Hisse gedik, garanti,iş vs kurumların sarmalından kurtulmalı...
Haftalık grafik güzel ama bize bir işaret fişeği lazım...
Tera geldi ve yine takasında olmayan malını satıyor...
Satın da gidin artık bu hisseden yeter artık tahsisliden bu yana dönen oyunlara..
Şirketin artık ben buradayım demesi lazım.
Nasıl buradayım diyecek? faaliyetleriyle., bilançosuyla...
Devamlı aynı şeyleri yazıyoruz lakin başka bir şey de yok.
Ekim ayında gizlilik sözleşmesi imzalayıp ortak olacağını duyurduğu şirketlerden tek bir haber yok.
Piyasadaki düşüşlere duyarlı yükselişe çekimser. Bu da gelecek adına korkutuyor.
Zira global fırtına emareleri var ve biz hem ana iş kolunda iş kaybına uğradık hem de ortak olduklarımız kapalı kutu.
Günlerce 6.000 TL'nin üzerinde kalan hisse bir aydır buradan çıkamıyor.
bir hareket var. bakalim şenlik mi yoksa yine hayal kırıklığı mi?
yatırım tavsiyesi değildir
Kurumsal katılımın olmadığı , alanın elinde tutmadığı, bir/iki kademecilerin döndüğü hisseden ne köy olur ne de kasaba...
Nitelikli yatırımcıya 6 milyon lot tahsisli yaptılar, sonuç; %70'i kaçtı...
Analist toplantısı yaptılar, sonuç, geri dönüş; sıfır. Neden? Herkes hikaye değil somut gelişme istiyor...
İşte bu yüzden şirket kurumsal kimliğini ve güvenini kendi oluşturmalı.
Benim güvenim günden güne azalıyor.
Hissede oyunlar ise gırla...
Güvenlik işinden başka bir verisi olmayan , taşeron/kadrolaşma sonucu işleri düşecek olan, karlılığı dip seviyelere gelmiş bir sektöre yatırım yaptık ve ceremesini çekiyoruz. Kağıtçılık bu borsada bitti de insan hiç mi akıllanmaz.
Yatırım, al/sat tavsiyesi değildir.
Mai grubun sitesine girin gündemi tıklayın 2 yıl önceki haberler var Akdeniz ortaklığı yok, internet sitesi güncel değil.
Tanıtek'in internet sitesine gidin güncel olmadığı gibi yine ortaklık haberi yok. Bir yazılım şirketinin inernet sitesi böyle olmamalı.
Özümsemek ve güncel olmak önemli şeylerdir .
Tüm bu yazdıklarım hisse performansı ya da fiyatı ile ilgili değildir. Süreci yönetmek ve sunum içindir.
Sürecin yönetimi ve sunumu bence en basit bir tabirle olması gerekenin çok altındadır.
İhale haberi geldiğinde ben de hisseyi götürürüm önemli olan gelene kadar nasıl tahsislide bir bantta tuttuysanız yine o bantta tutabilmektir. 6.400 'den düş 5.600'e ve kımıldayama olacak iş mi?
Zaten şirketin ortaklık işleri ve tahsisli olmadan da fiyatı 6 ay boyunca buralardaydı.Hiç mi değerlenmedi?
Bu da son yazım olsun artık hem sıkıldım hem de monolog olmaya başladı.
Sayın HAK toplu taşıma araçlarına (ağır vasıta) şehir içi belediye otobüsleri dahil şehirler arası otobüslere karakutu sistemi getirilmesi zorunlu hale gelecekmiş yada geldi. tam haberi izleyemedim. Bu karakutu sistemini yapabilecek firmalar arasında Tanıtek varmıdır. çok araştıramadım sizinde gözünüzden kaçmış olabilir. Konu hakkında bilginiz var mıdır?
hisse aşağıda linkini paylaştığım grafikte görüleceği gibi C noktasının çizdi bugün.. bu C noktası, D(6,11 ) hedefiyle formasyona giriş olarak kabul edilir.
önümüzdeki günlerde daha iyi seviyelerde olacaktır diye düşünüyorum..
https://tr.tradingview.com/chart/AKGUV/lEY78byx/
(açılan grafikte play tuşuna tıklarsanız grafik güncellenir. )
Yılbaşı kapanış fiyatı 6,03 gedik raporu 10,50 , anlaşılan yılda bitse yatırımcı gülmeyecek ...
Takasa dikkat ettiniz mi bilmem lakin ilk sıradaki Gedikten sonraki üç kurum
TÜRK EKONOMİ BANKASI
İŞ YATIRIM
GARANTİ YATIRIM'daki hissenin oranı %.9.66 ve hepsinin lotu aynı.
İş yatırım 100.000 lot Akbank'a göndermiş.