İleride tekrar ortak olmak dilegiyle kalanlara iyi kazanclar...
Printable View
İleride tekrar ortak olmak dilegiyle kalanlara iyi kazanclar...
Bir haftadır Tuclk forum sayfasını okuyorum, buradaki bilgi paylaşımı ortamı gayet güzel, Kors üstadın tercihlerini ve piyasa bilgisine arena hdfgs den aşinayım, genelde beğendiğim, hisselerde denk gelmişimdir. Bu kez bu hissede var olması beni etkiledi ve araştırdım. Potansiyeli, finansal rasyoları, tekniği gayet mantıklı bir hisse tek soru işareti 2. çeyreğin 1. çeyrekten finansman giderinin yüksek olması sebebiyle daha zayıf gelmesi, 2. çeyrek finansman giderini 1. çeyreğe göre arttıran sebep nedir? bunu bilen açıklayabilirse sevinirim. muhtemelen daha önce yazılmış olabilir. gözden kaçırdıysam kusura bakmayın.
Teşekkürler, aynı sektörden çok fazla hisse eklemek istemem portföye, elimde sarky ve dmsas var. Lakin aynı sektör olsa da tuclk i beğendim ve iki gündür pozisyon oluşturmaya başladım. Hisseye ısınıp uzun kalmayı umut ediyorum. İnşallah büyümeye ve karlılığını arttırmaya devam eder. Temelde sorun çıkmaz ve bir anda uçup kaçmaya karar vermez ise, uzun süre tuclk de var olmayı istiyorum.
12.22 kademesine tek emir 20 bin satis koymuş.
Elimiz müsaitken yakalayamiyoruz şunları. Mecbur 5_10 kademe hatta bazen 20 kademe yukarı sürmek durumunda kalıyoruz.
Umarım yarın ...
https://i.hizliresim.com/hmwlfsf.jpg
Kademelerde satıcılar fazla olması ilk bakışta olumsuz gibi .
Ancak hisse fiyatı desteklerinde olduğu için bunu toplanıyor olarak okumak lazım.
Eğer zirvelerde iken olsaydı dağıtılıyor olarak okumak gerekirdi.
Şahsi görüşüdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu da gün sonu kademeler
https://i.hizliresim.com/gw3f701.PNG
Benim şahsi tecrübelerime göre kademelerle ilgili görüşlerim şöyle.
Aktif satışların veya aktif alışların fazla olmasına göre yapılacak yorum her zaman aynı değildir.
Diğer bir faktöre daha ihtiyaç var ve ikisini birlikte değerlendirmek her zaman olmasa da çoğunlukla doğru sonuç verir.
Diğer faktör hisse fiyatının desteklerinde veya dirençlerinde olmasıdır.
Eğer hisse fiyatı desteklerinde iken aktif satışlar fazla ise ve fiyat daha fazla düşmüyorsa hissenin istikrarlı olarak toplandığını gösterir.
Hisse fiyatı desteklerinde ve aktif alışlar fazla olmasına rağmen fiyat yükselemiyorsa hissenin dağıtılmaya devam ettiğini ve daha da düşme ihtimali olduğunu gösterir.
Eğer Hisse fiyatı zirvelerinde ise ve aktif alışlar fazla olmasına rağmen fiyat yükselemiyorsa hissenin dağıtılmaya başlandığını ve düzeltmeye girmekte olduğunu gösterir.
Eğer hisse fiyatı zirvelerde iken aktif satıcılar fazla olmasına rağmen hisse fiyatı gerilemiyorsa ve aksine artıya geçiyorsa; bu durumda yükselişin biraz daha devam edeceğini gösterir.
NOT: Yukarda yazdıklarım şahsi yorumlarım olup yatırım tavsiyesi değildir. Zira yatırım uzmanı olmadığım gibi yatırım danışmanlığı yapacak yetkiye de sahip değilim. Yatırım yaparken benim yorumlarımı dikkate almayınız.
Haftalık grafikte macd geçen hafta sat verdi, bugünde günlük desteği çok az bişi kırdık, teknik olarak kısa vade de bi hareket zor ve yönde aşağı gibi görünüyor, inşallah yanılırım. Tahta yapıcı sana söylüyorum, ziraat’ten çok çapulcu hareketler yapıyorsun, bazı şeyleri aş artık 🤣🤣🤣
Ben ise farklı düşünüyorum.
Tahta sığ olduğu için günlük oynamalar mümkündür. Genel düşüncem hissenin toplandığı yönünde.
Mesela ben de şahsen sanki 11.50_11.70 arasına bir sarkma olabecegini düşünüyorum. Ancak bu seviyede çok tutabilecwklerini sanmıyorum.
Mesela ben bu fırsatı kaçırmam.
Özetle diyorum ki, düşse bile kalıcı olmaz. Temwl finansallarda bozulma olmaz.ise Yukarı gitmesi gerekir.
Satıcının acelesi var alıcının sat buradayım deme durumu :)Alıntı:
Eğer hisse fiyatı desteklerinde iken aktif satışlar fazla ise ve fiyat daha fazla düşmüyorsa hissenin istikrarlı olarak toplandığını gösterir.
Bunu bir tık daha güzelleştirecek görüntü pastanın %50 ve fazlasını belli bir kurumun alacak olması.
Mesela geçen hafta tek kalemde İŞ sattı, bugün Deniz Yatırım.
Alanlar daha genele yayılıyor. Muhtemelen dediğimiz durum olduğunda daha sert hareketler göreceğiz.
----
Olan şu : Bugün satan yarın hisse fiyatı düşerse oh iyi ki satmışım diyecek.
Ki piyasa şu an TUCLK bardağının boş tarafını görmeye meyilli, fiyat hareketleri de bunu teyit ettikçe bıyık altından gülümsemeler
başlayacak.
Bir iyi haber, bir bedelli haberi ya da bir net alıcı geldiğinde; piyasa dolu tarafı gördüğünde o alacağı lotu almak için muhtemelen
tavana sürmesi gerekecek.
Satanla, satmayanın durduğu ince çizgi bence budur.
Benim çizgim sektör, şirket ve bilanço.
Eğer bunlarda mutabıksak biraz ekranı kapatıp hayata karışmamız gerekecek.
Borsanın, hissenin yorduğu zamanlar.
Bende diyorum keşke finansman borcu olmasaydı lakin olmasaydı da buralardan kimse alamazdı :wave:
Syg
Tahta da çok işlem yapmıyorum, belirli kademelerde destek alımları yapıyorum. Hareket tarzı ile bana cemts i hatırlattı. Grafikteki boyun kırılması pek hoş görünmüyor. 11.8 altında başka kapanış yapmamalı bence yarın iğne atar toplarsa iyi olur, ama süzülerek 11.5 lere gelir ve buralarda kapatırsa hiç güzel olmaz
Forumda çok değerli bilgilere sahip arkadaşlar var.
Ben endekse fazla bakmam, endeksten bağımsız kazandırma potansiyeli olan hisseleri seçmeye çalışırım. TUCLK de bunlardan biri.
TUCLK in bu sefer beklediğimden fazla düşmesi beni düşündürdü. Bir haftadır Sıfır otomobil almak için bayileri dolaşıyorum.
Hepsinde ortak sıkıntı aynı; otomobil yok. 20 Gün 1-2 ay süreler söyleniyor.
Oto sanayiinde çip krizini duymuştum ama bu boyutta olacağını düşünmemiştim.
Bu kapsamda bayilere sınırlı sayıda otomobil veriliyormuş.
Model seçiyorsunuz istediğiniz donanım yok, buluyorsunuz rengi istediğiniz renk değil. ...
Benim sıfır aldığım ama 20 gün sonra gelecek arabanın 2020 model 2. ellerine de baktım. Nerdeyse sıfır fiyatına yakın, arada 20 bin lira fark var sadece. Üstelik donanımı da eksik. Sunroof , ısıtmalı koltuklar, metalik renk, yol takip ... 2. el olanda yok. Yani aslında sıfırdan daha pahalıya geliyor.
Neyse konumuza dönersek, soru şu; otomobil üretiminde yaşanan sıkıntı TUCLK üzerinde ne kadar etki eder?
Gerçi bir dönem olumsuz etkilese de, sonuçta birikmiş siparişler sonraki dönemlerde patlama yaşanmasına sebep olacaktır.
Size göre 3. çeyrekte satış dalgası yaratacak kadar olumsuz etkilenme olur mu? Şu andaki düşüşün sebeplerinden biri midir?
Otomobil üretiminde yaşanan sıkıntıların (çip krizinin) belirli bir dönemle sınırlı kalacağını düşünüyorum. Otomobil talebinde ciddi bir azalma olmadıkça, arz sıkıntıları geçici olacaktır. Derinlemesine bir araştırma yapmadım ama tuclk yeni iş anlaşmaları ile mevcut işlerde ki azalmayı telafi edebilir gibi gözüküyor.
Bu çip krizi üzerinde kafa yormak lazım aslında, bu otomotiv firmalarına çip üreten hangi firmalar var kim kime üretiyor. Oturup bunu araştırmak lazım aslında buradan önemli fırsatlar çıkabilir. Ama ben şahsen zaman sıkıntısı yaşıyorum.
Çip krizi ile ilgili şirkete farklı zamanlarda en az 3-4 kere mail attım her seferinde herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını söylediler. Bilançolarda da olumsuz bir etkisi olmadığı görülüyor.
otomobil olmaması çip krizi yüzünden, fazla duygusallık iyi olmaz arkadaşlar ..
Bunu bende şirkete bu hafta sorduğumda siparişlerde 3.Ç için bir etki olmadığını ifade ettiler.
Burada beyaz eşya sektörü emniyet sübabı. Keşke daha çok sektöre iş yapabilise ilerleyen zamanlarda. Savunma,havacılık vb.
Sektörler arası doygunluk veya kısıtlama olduğunda dengelemek adına yüzdesel değişim planı yapabileceklerini düşünüyorum.
Çip tedariki konusunda sıkıntı yaşayan şirketler diğer aksam parçaları için belki stoklu çalışmak isteyebilir başka parçalardan da
tedarik sıkıntısı yaşamaması adına.
Syg.
Bugün alış kademelerini kalın tutmuşlar. 10 kademede 51.790 adet alış bekliyor. 10 kademede satıcı 19.300 adet
https://www.borsagundem.com/haber/al...iriyor/1600011
KAP'ta açıklanan birkaç yıllık satış sözleşmelerindeki döviz bazlı mamül fiyatları SABİT ise eğer, yine döviz bazlı hammadde fiyatlarının ÇOK YÜKSELMESİ, önümüzdeki yılların bilançoları ile ilgili olumlu düşünceleri etkilemez mi? (Stok miktarı da önemli tabi)
Yazınızdan anladığım kadarı ile hammadde fiyatlarının artması sözleşmeler sabit fiyatlı ise şirketi olumsuz etkiler diyorsunuz. Bu tarz şirketlerde sözleşmeler hammadde fiyatı üzerine belli bir oranda kar koyarak yapılır. Zaten 3-4 yıllık sözleşmede mamül fiyatının sabit olması diye bir durum söz konusu olamaz.
Alüminyum fiyatlarının artması şirketi az da olsa olumlu etkiler. Hasılat artar, stoktaki hammaddeden dolayı brüt marj biraz artar, tl maliyetlerin (faaliyet giderleri) oranı azalır dolayısı ile karlılık artar.
Gayet güzel aktif alım olmuş.
Öyle yüzde 10 a falan gerek yok, her gün böyle böyle yüzde 2-3 yaparak 1 ay içinde zirvesine doğru gelirse çok olumlu olur.
Ondan sonra Allah kerim.
https://i.hizliresim.com/r3doozj.PNG
Seans sonu kapanışda Aktif Alışlar Satışlar çok değişmiş. Enteresan bir gündü. Belki de son zamanların en dar aralıkta hareket ettiği seans oldu.
Yarın eksi açarsa benim elim hazır.
https://i.hizliresim.com/ia7aviu.PNG
Bugün 10.30 a kadar işlemlerde gördüğüm alışlar olsa da şimdilik yükselmesini istemiyorlar gibi.
Yukarı yaptıkça hemen yeni satışlar geliyor.
Çok destek attım ama hayırlısı.
1 Yıl sonra belki de bu hareketlere gülerek bakarız.
Bugün 12.20 Üzerinde kalabilirsek ve kademe kademe zirvelerine doğru yükselişler daha sağlıklı olur.
Sözleşmeleri metal fiyat endeksli artı üzerine işçilik karı. Hatta sözleşmesini böyle yapmayan yabancı rakiplerine göre ciddi acantaj elde etti. Avrupa’dan böyle bir rakibini alsa şaşırmam.
Gelişen teknolojiyi yakalamak ve kapasitemizi arttırmak gayesiyle sektörde gelecek vadeden elektrikli araç bataryaları,yapı parçaları üretiminde kullanılmak üzere 3.200 ton yüksek basınçlı enjeksiyon presi sipariş sözleşmesini 10.09.2021 tarihinde Alman Oskar Frech firmasıyla imzalamış bulunmaktayız.Söz konusu siparişimizin tahmini teslimat tarihi Eylül 2020 olup Sancaktepe'de bulunan merkez fabrikamıza kurulması planlanmaktadır.
Yatırımcılarımızın bilgisine arz ederiz
Saygılarımızla…
Çok güzel haber, elektirikli araçlar ilerleyen zamanlarda bunun gibi çok kap haberi geleceğini düşünüyorum.
Hayırlı, uğurlu, bereketli olsun
Eylül 2020 🙄
tarihi düzelttiler şimdi yeni kap geldi
eylül 2022
Amin İnşallah..
Elbet bir gün....SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.