bir de fuardan şu kadar iş bağlantısıyla dönüyoruz diye bir haber yakışır artık
Printable View
bir de fuardan şu kadar iş bağlantısıyla dönüyoruz diye bir haber yakışır artık
gün sonu paylaşacak bir hayırsever aranıyor:)
F3311 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
güzel kapanış oldu
Benden bu kadar ortaklar. 16dan aldigim butun mali 25,14’den ciktim. Klasik bilanco sonrasi hareketini yaparsa tekrar donerim araniza. Hepinize iyi sanslar.
Bilanco muthis gelmis gene.. bakalim bu kadar yukselmenin ardindan gercekler satilacak mi?
Bilançomuz geldi
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/639709
51.5 milyon kar, hayırlı olsun :ok:
http://666kb.com/i/do74bzkqfcn75l6jr.png
Gelen kâr 2016 bilançosu ile kıyaslanıyor.
YATAS Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 51580054 Yıllık Değ%:327 #YATAS
mediaImage
sn. cok400 fk olmuş 19 sizin grafik ne oldu yorumlarınızı merak ediyorum
alkislamaktan baska bişey diyemeyeceğim. Helal olsun😆👏👏 bilancoda bariz artan giderler 51 ml personel gideri ile 40 ml reklam gideri. zaten personel 300 kusur kisi artmis reklaminda kötüsü olmaz fazlasiyla geri donecektir.sirketin uzun vade hedefi; yani yurt disi satislarin yurtici satislari yakaladigi zamanda burda oluruz İnsallah. yatirimlar hedefler gerçekten ornek alinacak sirket. son ceyrek en kotu 15 ml kar gelirse yine bakkal hesabindan fk bu fiyattan 15-16 lara dusmus oluyor.beklentim daha fazla kar ve daha yuksek fk. herkese tum ortaklara hayirli olsun.
Çok güzel her bilançoda ciro ve kar azımsanmayacak oranlarda artmaya devam ediyor. Maşallah yataşa..
Ytd
YATAŞ 2017/3.ÇEYREK BİLANÇO ANALİZİ
Yataş'tan mthiş kâr !
Borsa İstanbul'da bilanço dönemi devam ediyor.Ekim sonu ibi başlayan 2017/9 aylık şirket bilançoları açıklanmaya devam ediyor.
Geçen yıla oranlara birçok şirketin kâr rakamlarında sert yükselişler görülüyor.
2016 Temmuz ayında yaşanılan hain darbe girişimi ile sekteye uğrayan şirket kârları bu sene Hükümet'in aldığı önlemlerle büyüme rakamlarındaki iyileşme ile artış gösterdi.
Geçen seneye göre kâr artışı gösteren sektöerlerin başında ise mobilya sektöü geliyor.Hükümet'in beyaz eşya ve mobilya sektörü için getrdiği vergi indirimi bu sektör şirketlerine yaramış görnüyor.
Uzun yıllardan beri borsada işlem gören mobilya sektörünün öncü şirketlerinde Yataş 2017 yılı 9 aylık bilançosunu açıkladı.
Şirket geçen seneye göre gelen vergi indirimi ve yatırımların getirdiği ivme ile yüksek bir kâr rakamı açıkladı.
Yataş 2017 yılı 9 aylıkta 51.6 milyon TL kâr açıkladı.
Ziraat Yatırım Yataş 2017 yılı 3.çeyrek bilanço analizi
Yataş Yatak ve Yorgan (YATAS, Pozitif): Yataş'ın 3Ç2017'deki net dönem karı 30mn TL ile bir önceki yılın aynı çeyreğindeki 5,5mn TL karın oldukça üzerinde gerçekleşmiştir. Satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre üçüncü çeyrekte %85,7 oranında artan Şirket'in brüt karı da 3Ç2017'de 105,2mn TL seviyesinde gerçekleşerek bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %102,9 oranında artış sergilemiştir. 3. çeyrek kar rakamı ile birlikte Şirket'in 2017 yılının ilk 9 ayındaki net dönem karı 51,6mn TL olmuş ve geçen yılın aynı dönemindeki 12,1mn TL'lik kara göre iyi bir görüntü sergilemiştir.
http://borsaajans.com/Haber/yatas-bi...lizi-ve-yorumu
bakalim hedef fiyatlar ne gelecek merakla bekliyorum
Yataş Yatak
Kapanış (TL) : 25.38 - Hedef Fiyat (TL) : 21.02 - Piyasa Deg.(TL) : 1086 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 2.13 ^
YATAS TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: -17.2 Analist: kdemirak@isyatirim.com.tr
YATAS 3Ç17: Net kar beklentileri ikiye katladı
Beklentilerin üzerinde, Yatas 3Ç17’de yıllık bazda karını 5,5 kat artırarak 30mn TL olarak açıkladı. Açıklanan net kar rakamı bizim ve piyasa beklentisinin yaklaşık 2 katına tekabül ediyor. Net kar büyümesi tamamen operasyonel performansta beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşen iyileşme neticesinde gerçekleşti. Şirketin cirosu yıllık bazda %86 artarak 195 mn TL olurken, büyüme yeni mağaza açılışları ve mevcut mağazalarda güçlü birebir büyümeyi destekleyen faktörler olarak öne çıktı. Ciro büyümesine ek katkı yapan bir diğer unsur ise bayilerin KDV indirimi bitmeden indirimli fiyatlardan stok inşa etme isteği oluştu. Dolayısı ile 4. Çeyrekte büyümelerde buna bağlı bir miktar yavaşlama görmek olası. FAVÖK ise geçen seneye kıyasla %189 artarak 47 milyon TL olarak gerçekleşirkeni, FAVÖK marjı ölçek ekonomisi etkisi ve güçlü büyümenin operasyonel giderler üzerindeki kaldıraç etkisi ile 6,9 puan artarak %19,4 olarak gerçekleşti. "
Analizin tamamı için: http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20171108094717846_1.pdf
YAVAŞŞ YAVAŞŞŞ YATAŞŞŞŞŞ
Yataş Grup, 2017 yılının 3. çeyreğinde net karını 4,26 kat arttırdı- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Yataş Grup, 2017 yılının 3. çeyreğinde net karını 4,26 kat arttırarak önemli bir başarıya daha imza attı. Geçen seneye göre satış rakamlarında yüzde 67, net karda ise yüzde 326 büyüme gösteren Yataş Grup'un açıkladığı 2017 yılı ilk 9 aylık bilançosuna göre; net kar 51,6 milyon TL olurken, net satış rakamı ise 591,2 milyon TL oldu.
Yataş Grup 2017'de de hızla büyümeye devam ediyor. Yataş Grup tarafından açıklanan 2017 3.çeyrek bilanço verilerine göre, Grup 591,2 milyon TL net satış rakamına ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 67 büyüme gösterdi. Aynı dönemde 89,5 milyon TL Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kar ( FAVÖK) elde ederek geçen seneye kıyasla yüzde 158 büyüme başarısı gösteren Yataş Grup, 51,6 milyon TL net kar rakamıyla yüzde 326 oranında büyüme gösterdi.
2012 yılında başlattıkları değişim ve dönüşüm sürecinin ilk 5 yılını tamamladıklarını, ikinci 5 yıllık hedeflerinin ise global bir marka haline gelmek olduğunu belirten Yataş Grup CEO'su Nuri Öztaşkın;
"Yataş olarak gerek yurtiçi gerek yurtdışında gösterdiğimiz başarılarla global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana her geçen gün gelişen ürün gamımız ve mağaza konseptlerimizle, 24 saat ışıkları yanan global bir şirket olma hedefimizi çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz. 2021 yılı toplam ciro hedefimizi de 2 milyar TL olarak belirledik. 5 yıl içerisinde yurtdışı ciromuzun yurtiçi ciromuza oranla yüzde 20'sini, 10 yıl içerisinde de yüzde 50'sini yurtdışı faaliyetlerimizle sağlamayı hedefliyoruz. Bu yılın ilk 9 ayında elde ettiğimiz bu rakamlar emin adımlarla ilerlediğimizi ve başarılarımızın artarak devam ettiğini gösteriyor. Müşterilerimizden, iş ortaklarımızdan ve çalışanlarımızdan aldığımız destekle, Yataş'ı global pazarda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden markalardan biri yapacağız." diye konuştu.
2017 Yataş Grup'un yatırım yılıydı
2017 yılını hem yatırım yyılı ilan eden, bununla birlikte büyüme hedeflerini gerçekleştiren Yataş Grup, 50 milyon TL üzerinde hem inşaat, hem makine hem de mağazacılık yatırımları yaparak hem ülkesine güvenen, ülkesine yatırım yapan, aynı zamanda da istihdamını artırarak yeni iş imkanları sağlayan bir şirket oldu. 2012 yılında ortalama 1100 çalışanı bulunan ve 2017 yılında şu anda 2391 çalışanı ile ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan çok daha değerli bir şirket haline gelmiştir.
Yatas’ta ilginc bi durum var, yuzde 1.500 kar da aciklasa hicbi zaman istenilen ivmeyi yapamiyor. Bu hissede hep beklenti satin alinip gercekler satiliyor, bugun eksi kaparsa sasirmamak lazim.
yatasta bakkal hesabini seviyorum. 800 milyon ciro ya 65 kar gelse 2 mlyar ciroya bu senenin 2.5 kati kar gelirmi? (162.5 ml) yaklasik hisse basi 4 lira civari kar olursa buyumeye devam eden bir sirkette 20 fkyla fiyatlanirmi? hedeflerin üstünde ciro ve kar potansiyeli varmi???
26.90 lardan milletin kucağına verdiler malı. Ytd.
yahu 1 tl dan gelen hisseye 27 tl dan girersen bombayı kucağında dağ taş gezdirsen daha evla be
her cikista bu soylendi yatas yoluna devam etti. 12 kusurlerden patron hisse alirkende guvendik sirkete. patron 23 kusurlerdende alirken sirkete guvenmeye devam ediyor bir bildigi vardir diye dusunuyorum. bakalim zaman kim haklı gosterecek...
5 liralardan aldığımda çok pahalı denmişti ama sorun yok şirket kar ediyor, fabrika çalışıyor. Sıkıntı yok bence düşür biraz daha spek efendi az daha alalım
haklısınız yataşın yeri dünya değil jüpiter venüs mars a çıkmalı :)
zaten bu çıkış yüzünden insanlar almaya korkuyor hisse cokta silkelemeden yoluna devam ediyor. hesaplar yatirimlar oranlar ortada cokta soze gerek yok.
gelen kar rakamı kesinlikle şahane. ama 4üncü çeyrek bu kadar parlak olmayabilir bence. o kadar parlak olmasa dahi yine de yıl sonunu 65milyon civarı veya belki birazcık üzeri ile kapatabilir.
dün 25,38 kapatmış ve f/k 33,72 olmuştu. anlaşılan o ki, "piyasadaki bazılarının bundan önceden haberi vardı" ve son 1 ayda bunu fiyatlara iyi yansıttılar kanaatindeyim. bundan 1 ay öncesi beklentim bilançoyu 20.XX civarı karşılarız şeklinde idi. ama 25.XX civarı karşıladık. işte bu bence "önceden haberi olanların" sayesinde oldu gibi. önceki bilançolarda asıl hareket "bilanço geldikten sonra" oluyordu ama bu sefer "önce oldu". bu "önce olma" hususu kafa karıştırıcı benim açımdan.
günü gapli açması bence hoş olmadı. ve neyseki an itibari ile o gap kapandı.
ilk parağrafta belittiğim gibi 4üncü çeyrek 3üncü çeyrek gibi olmayabilir. o nedenle hisse, biraz daha sakin birkaç ay geçirebilir gibime geliyor. ama bu yataştaki beklentilerin bittiği anlamına gelmiyor kesinlikle. ortak kanatler (kendim de dahil) o ki, 2018 2017den daha iyi olmaya namzet. kısa vadeli hareketlere takılmamak gerekir bence. çünkü hala piyasada istikbal grubunun yerini alabilmiş değiliz. onun yerini almaya doğru ilerliyoruz. ama bu ilerleme hemen bir çırpıda olacak şeyler değil. zaman alacağı kesin. çünkü istikbalin üretim kapasitesine (hem istikbalin kendi hem de "fasoncularının" üretim kapasitesini kastediyorum) ulaşması ve o çaptaki satış noktalarına ulaşması kolay olmuyor.
alan satan bilgisi alabilir miyiz
garanti yatırım hedef fiyatını 24,30 dan 30,00 a çıkartmış.
Bu kağit gider daha.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
f/k grafiğim 1inci seans kapanışı itibariyle şöyle oldu sn slm333:
https://i.hizliresim.com/Ma1zzN.jpg
dün kapanış itibariyle f/k 33,72 olmuştu. kanaatim o ki, bu aşırı fiyatlamanın sonucu idi ve çok yükselmişti. beklentilerin fevkinde gelen karla 18,5 civarına sertçe inmiş oldu. beklentim şu: f/k nın 20 üstüne çıkması (hemen değil ama) ve yıl sonuna kadar 20nin biraz üzerinde (20-25 arası gibi) seyretmesi. tabi benimkisi tamamen tahmin. tahminim tutar mı tutmaz mı bilemem; izleyip göreceğiz.
gelen karla ilgili manşete çıkan durum şu idi:
geçen yıl ilk 9 aylık kar 12.093.752 idi; bu sene 51.580.054 oldu (artış %327).
geçen yıl sadece 3Ç te (yani temmuz-ağustos-eylül için) kar 5.499.904 idi; bu sene 30.247.276 oldu (artış %450).
bu veriler bana ne söylüyor? şunu söylüyor: yataşı uzun süredir değil de çok yakın zamandır izleyenler açısından, bu artış yüzdeleri hisse fiyatını "uçurmalı" ama... aması şu ki, zaten bu yüzdeler bu civarda geleceği için hisse zaten düne kadar "uçmuş idi". bir diğer husus ta, yıl sonu karı geldiğinde (yıl sonu beklentim 65 civarı) yine yukardakine benzer yüzdeler manşetlere çıkacak.
neyi gidiyo be adamlar al tavsiyesi verdiğinde bilki satıp çıkmalısın :)
ben de garanti yatırımın tavsiyelerine ihtiyatla yaklaşırım aslında. ama yataş için önceki verdikleri hedef seviyesi olan 24,30 u verdiklerinde hisse 20 civarında idi. yani önceki tavsiyeleri tutmuş idi. bunun da tutma ihtimali var mı? bence neden olmasın. sonuçta büyüyen ve büyümeye devam edecek gözüken bir firma yataş. garantinin taviseyelerine karşı hala ihtiyatlı taraftayım. bir de işyatırımın önerisini görmek lazım.
romeo müsait olduğunda alan satan alabilir miyiz, şimdiden çok teşekkürler
YAVAŞŞŞ YAVAŞŞŞŞ YATAŞŞŞŞŞŞŞ
https://i.hizliresim.com/3pg8M4.jpg
amazondan borsa kitapları getirtmiştim. ordada aynen iyi bilanço ile desteklenmiş kağıtlar aşırı yükseldiğinde kimse tepeden almak istemez korkar ama bu hisseler herzaman yeni tepelere gider diyordu.bu sebeble bir cok yatırımcı internet balonunda Microsoft dell yahoo apple gibi firmaları kacirdilar diye yazıyordu.Bu tür hisselerde kar ivmelenmesinin azaldığını hissettiği an yatırımcılar kaçarmış.
başlığı 18 kişinin izlemesi sanırım bu olayı açıklıyor.
Yataş in en sevdigim tarafi forumdaki sessizlikti. oyle karalayan tiplerde yoktu veriler paylaşılır gecilirdi. ortamin ayni sekilde devam etmesi dilegiyle tum ortaklara hayırlı kazanclar diliyorum. Bir sonraki bilancoda gorusmek uzere...
epeydir gündemde olmayan hisse geri alım programı vardı.
sanırım hala o hisseler şirket kasasında durmakta.
yıl sonuna kadar durmaya devam ederse, yıl sonu bilançosunda, onun için kardan karşılık ayrılması gerekecek.