senin görevin göç edenlere sallamak
benim ne yaptığıma , ne yapacağıma ben karar veriyim
sen sadece göç edenlere salla
tıkanınca da işi mlliyetçiliğe bağla
Printable View
senin görevin göç edenlere sallamak
benim ne yaptığıma , ne yapacağıma ben karar veriyim
sen sadece göç edenlere salla
tıkanınca da işi mlliyetçiliğe bağla
Ekmek almaya el arabasıyla gideriz ...
https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cp...29217657-1.jpg
Sende bana laf yetiştirme o zaman
Benim görevim o değil
Senin görev tanımın ne ?
Yaz bakıym?
Herşeyden ekmek yapmak zorundamisin?
alıntı yapan sensin
alınganlık var galiba
Ulkemiz insanı pasaportunu cebine koydu mu dünyanın her yerinde is bulacak ve yerleşebilecek kapasitede yetismeli.
Ancak pergelin sabit ayağı burada olmalı.
Coluk cocugu burada egitim gormeli.
İyi de burda kimin ne yazdığı ortada
Kaç okul uni bitirdin sen
Al alıntı yapmadan
En az sen kadar kurnaz oldum mu şimdi
Sendede kurnazlik var galiba
Fazlası eyi degildir
doğru okullar paralı olsun ammmmaaa devlet tüketimden hiç vergi almayacak,gelir vergisini 10'da bire indirecek. hah o zaman eğitim ve sağlık özel olabilir.bu zaten Besim tibuk'un planıydı,doğru plandı. şimdiki sistem komünist gibi vergi topla,kapitalist gibi davran sistemi.dışı yeşil içi kırmızı karpuz bunlar yahu.
Son derece samimi bir şekilde ve bilmediğim için soruyorum; TED Başkanının bahsettiği ve ülkenin güzel evlatları ile ailelerini ellerini düşüren bu sınav baronları kim?
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...b0&oe=5DE57AB6https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...99&oe=5DEE81A4
Universitelerin paralı olmasindan once lise cagindaki genclerimizin %70-80'ine ve velilerine ortaokul sonrasında meslek liselerine gitme psikolojisi verilmeli...
Kalan %20-30'una universitede bu millet burs da bulur destek de.
Abi şunu demek istedim de birileri yanlış anladı
Neyse son kez ifade ediyim gidiyim
Gecen hafta hastanede kan tahlil raporunda doktor ismi arapça iranca şu an cantamda
E madem ihtiyaç var o sektörlerde milliyetçi ol
Çiğ köfte is kolunda da olma milliyetci
Çok mu karmaşık yaziyom ben ya. Bu ka basit mantık işte yahu
Bunu kreş e gidene söyle Anlar güya hepimiz belli tahsili felaniz
Şimdi bunun bi parti savunuculugu yada ortam bilmemne şeyciligiyle alakası ne? Adam sonra munakasayi kazanma icin bi de iftiracı çıktı ya. :-)))
Eğitim sisteminin ve siyasi ortamın meyveleri...
https://twitter.com/ateistveri/statu...13448952078336
ABD dünyanın en fazla cari açığı olan ülke. Yaklasik yıllık yarim trilyon dolar cari açığı var.. ancak bunu çevirebiliyor ve en kötü para basıp odeme şansı var.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gençler yurt dışına gittiğinde, en büyük sıkıntıyı mesleksizlikten çekiyor.
1991 de gittim. 30 seneye yakın.
Bu süre içinde gelen hiç bir genç mesleğinde iş bulamadı.
Çünkü mesleği yok, ya da para eder bir becerisi.
Koca Kanada'da, 1.2 Milyon İtalyan, 800.000 Yunan, 50.000 Türk.
Neden 50.000 ?
Diyoruz ki, prodüktivitesi yüksek ülkeler de, işçilik zordur, bizimkiler çalışmayı sevmez.
Aslında bunun türkçesi, bizimkinin mesleği yok, düz işçilik çok ağır, zaten göreceli olarak el bebek gül bebek yetiştirilmiş, yapamıyor.
Kaldı kı, ABD ve Kanada'da işçi olmak için süpermen olmak gerek.Çok zor iş bedenen çalışmak.
Günlerden bir gün K.Maraş'tan kara bi oğlan geldi. İnşaat kalfasıymış.
Blue print okuyor, inşaatı biliyor.
Şu an gerçi emekli olmuştur ya, en büyük parayı o kazandı.
Sabahları, doktor,öğretmen, hukukçu ne kadar boşta gezer eleman varsa, alır inşaata götürür iş verirdi.
Sonra doktorlar işi öğrendi, taksicilik yapmaya başladılar, diğer iyi eğitimliler pizza delivery filan.
Meslek sahibi olmak lazım.
Ya da ülkeden hiç çıkmamak.
ABD sıcak savaşa girmedikce onlar Ac kalmaz
En hoqqabazlar orda
Bakalim sirketokrasi denen mefhum
Block chain money e geçerken
Başkenti nere tutucak?
Sirketokrasi abd hoqqabazlik bunlari denklemde sol a. O başşehri (yani dünya global finansal bassehri olacak ki bu) denklemde saga yaz
Dunya donmeye devam eder
sabah konuya değindim işte bakalım meraktayiz. ..
Amerika dünyanın en fazla cari fazlasını veren ülke. Özellikle bunu belirtmek istedim. Amerikanın en büyük ihracat ürünü dolardır.
Karşılıksız olarak bastığı doları ihrac eder.
Bu metod ile de doları dünyanın rezerv parası yapmayı başarmıştır.
Amerika ticaret açığı verir ama doların sahibi olması ve senyoraj hakkını elinde bulundurması nedeniyle cari açık vermesi pratikte teknik olarak çok çok zor.
Son zamanda yazdıklarınıza bakıyorum da,gerçekten yaşla alakalı bir sağlık sorunu var gibi duruyor,he her şey para...o adamın kızına biri şort giyiyor diye metrobüs de dayak atacak,sistem o iti serbest bırakacak,öbür kızı Tr de dereceye girdiği halde,mülakatat ta elenecek,ondan sonra niye burada durmuyorlar? aferin siz mars da yaşayanlara..
İyi de gelmiş geçmiş en Çakaloz en kundiz medeniyet kim?
On point lik uzman sorusu
Avrupa
Yani abd eğer doğru zamanda avrupayla ipleri atamazsa kendi batıyo
Tek şey belirtec : amerikanci Merkel gidince kim gelicek?
Bu defa farklı düşünen biri gelirse ne fx ne Swift
Hiçbi abd oyuncağı kalmiycakki
Alcak avrupa hepsini kendi Sistemine taşıycak ya
Ne dolara ihtiyaç olucak ne para dolaşımı için o gereksiz abd icatlarına. ...
Valla abi bilmiyom ki siz ormana bakın ağaçlara tek tek değil
Avrupada da dayak yiyen kadın feryatlari yukseliyo her yerden
Metrobüs te tabi dayak atanın suçu yiyenin değil
Dayakta her zaman atan suçlu yiyen suçsuzdur
Dayağın Avrupası yerlisi Farkmaz ama hep bi fransız hatundan dayak yeme istemişimdir. .
Yaştan Mütevelli Alzheimer var ewladim bende
Ondandir
Kavga etmek, dayak yemek yada dayak atmak insanlar ve toplum kesinlikle olmamalıdır. Ve evet dayak atan her zaman suçludur. Çünkü sorunların çözümü dayak, kavga değildir, olmamalıdır. Konuşarak çözülmeli, çözülemiyorsa polisi, mahkemesi gibi yolları var. Kaba kuvvete başvurmak bence acizliktir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla sayın abim
Prof malik uğur kent
Yüzde 99 ölmüştür
Ben uni de makine Müh okurken
Bu gerçekten muhterem hocaydi
Diğerlerini ismen cismen hatırlamam zate
Derdi ki
Bi gün çok büyük alim sormuşlar
İki metal arası sürtünme yok edici yağ icat olucak mi? İcat edilecek mi? Hiç bozulmadan yıllarca
Evet der
Ama iki insan arası sürtüsmenin önüne geçilecek bi mekanizma asla bulunamiycak
Bu dayak konusu bu toplumun tüm tarihinde var.
Sebebi hiç bir dönemde adaleti sağlayamamış olması.
Dayak ceza kesmenin en çabuk yolu.
Kanada'da, birine kızıp, seni öldürürüm de, içerdesin, dokunmana gerek yok.
Öle adamı levye ile döv, sakat bırak, hakim bıraksın, neden..?
Hapiste yer yok.
Adaleti sağlayamayan hiç bir devlet yaşamaz.
Bu da yaşamıyor zaten, baskı, hırsızlık, adam kayırma devam.
Genelde ön adımı pas geçersen. Kufretmek gibi . Dayakta atmaktan yemekten yargilanmazsin. birde insan kendini taniycak geçen haber vardı
Arabada baba oğul yol verme meselesine diğer arabada 3 kişiyle tartistiktan sonra
Onlar önünü keser .doverler baba ölür oğlan hastanelik
O 3 kişi body building ci . Polis yakaladı tabi
Yani o tarz işler cesaret veriyorsa baştan başka siporlara yönelmekde önleyici çözüm
Bilmiyom valla kavga dövüş Bazan ulusal politika
Dünyada bazı ülkeler icin (biz degil)
Vatandaşları gerek halinde ülkeyi koruyabilsinler diye galiba. kavga dövüşü teşvik ettiklerini de gozlemledim. yazmam tabi neresi neresi diye ama böyle
Dolar topiği olmuş goy goy topiği
istediğin kadar sağlam vücut olsun kan olmadıktan sonra yaşayamaz. TL de bu ülkenin kanı,sen bunu bilerek az tutuyorsan orada hainlik ararım. MB'den hazineye para alınması isabetli oldu,ama bir kere olmamalı her ay olmalı bu . o konuda hükümete kırgınım.cimer üzerinden görüşlerimi yazacağım.
Ümmetin imamı bu gün Süryani kilisesi temeli attı...
Gene bir şeyler istedik, bir şeyler verdik galiba...:)
Forumda dolardan başka her şey var
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu haftaki dolar alımlarım:
pazartesi 09:00: 2k
salı: 1k
çarşamba 2k
perşembe perişanlıktır o yüzden almıyorum
cuma: namaz öncesi 1k namazdan sonra 2k
Arkadaşlar, geçen ay merkezi sayaçlı su aboneliği için yönetimin hiç su kullanılmayan dairelere bile ÇTV, katı atık toplama- bertaraf bedeli adı altında tahakkuk çıkardığını yazmıştım. Bu konuyu Tüketici hakem heyetine e-devlet üzerinden gönderdim. Ayrıca İzmir Ticaret müdürlüğüne ve Sulh hakimliğine yansıttım. Ticaret md.lüğünden yöneticilerin böyle bir faturalandırma yetkisinin olmadığı, adı geçen kalemlerin belediye gelirleri kanununda su faturası üzerinden tüketilen metreküpe bağlı olarak tahsil edilebileceğini içeren yazı geldi. Şimdi yöneticiye bu yazıyı iadeli- taahhütlü göndererek paranın iadesini ( yatırmıştım ) talep ettim.