Okunacak bir yazı.
Printable View
Okunacak bir yazı.
*trump: (iran'a askeri seçenek) abd, daima hazırlıklıdır
*abd/mnuchin: Abd'nin iran'a karşı son yaptırımı çok büyük
*trump: Abd şimdi iran ulusal bankası'na yaptırım uyguladı
*istanbul 26. Ağır ceza mahkemesi, eski hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'ın 4 yıl 8 aylık hapis cezasından cezaevinde kaldığı 25 aylık sürenin mahsubuna karar verdi
*hazine ve maliye bakanlığı: Merkezi yönetim brüt borç stoku ağustos'ta 1 trilyon 248,3 milyar tl(önceki 1,216t)
Öyle demeyin. Bu milletin akıllısı var aptalı var .Aptalıbadeletir,sunar, herife pez... desen seni vurur. HİÇ birinin çoçuğuna zeval gelmesin,onlar masum,bir şeyden haberi yok. Beton kafa ;dikte edilmiş cehalet .Bu kesim on tane daha var der, umursamaz. UMURSAMAK vicdan sahibine düşer. Çocuklarımızın ve bu vatan için mücadele edenlerin ayağına taş değmesin.
Ayrıca Küba ya cami yaptırmaya değil, bağırsaklarını toplatmaya gitti. iyiler erken ölürken,kötüler uzun ömürlü. Bakınız evren çüçüğü
hiçbir vatandaşın türkiye'yi sevmemesi
https://eksisozluk.com/hicbir-vatand...emesi--6186047
TCMB Finansal istikrarı desteklemek amacıyla, yabancı para mevduat/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırılmasına karar verilmiştir. Alınan bu kararla, piyasadan yaklaşık 2,1 milyar ABD doları tutarında likidite çekilmesi beklenmektedir.
Söz konusu değişiklikler, tesisi 4 Ekim 2019 tarihinde başlayacak olan 20 Eylül 2019 tarihli yükümlülük döneminden itibaren geçerli olacaktır. / Son dakika
'Ekonomik Darbe Girişimi' davası başladı: Bankacılık acz içindeyse kötü yönetimin sonucudur
Bloomberg haber ajansının Türkiye merkezli iki muhabiri hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) şikayeti üzerine "Türkiye ekonomisinin istikrarını zayıflatmaya çalıştıkları” gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...nucudur/225310
Ekonomik eleştirilerde yaSSSAAKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
akp li olmayan tarikatçı olmayan nefes almamalı deniyor.
alıntı
Değerli Dostum dün vefat etti , Eşini aradım.''Naaşını üniversiteye bağışladı cenaze merasimi yok'' dedi. Bilim-bilim-bilim.
Ağrı'da kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin davada tutuksuz sanık amca Yusuf Aydemir'in tutuklanmasına karar verildi
Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan 20 yaşındaki Neslican Tay yaşamını yitirdi.
Eski HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında 2014'teki Kobani gösterilerine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklama kararı verildi. / Anadolu Ajansı
TFF : Verilen süreye rağmen lisans işlemlerini tamamlamayan TFF 1.Lig'den; Bursaspor, Eskişehirspor, Osmanlıspor Futbol Kulübü, TFF 2.Lig'den; Birevim Elazığspor, Kardemir Karabükspor, Sakaryaspor A.Ş, Şanlıurfaspor ve Uşak Spor A.Ş. kulüplerine 3'er puan tenzili cezası verilmiştir
300 lira krediyi 0,99 la alıp,745 lira mevduatla aylık ödeyen sistemin mınaki...
Kapitalizminizin de mınaki...
Hep kazanan kasanın da mınaki...
Neslican Tay hayatını kaybetti
https://eksiup.com/p/3q146057gfui
Başkanı bakanı sürekli ekranlarda halka sesleniyor Müttefikimiz ABD Türkiye'ye ihanet ediyor PKK'ya devlet kurduruyor Güvenli bölgeye karşı çıkıyor diye şikayet ediyor..
Kardeşim, bana her allahın günü akıl almak için seslendiğinizi varsayıyorum ve akıl veriyorum;
En Güvenli bölge Suriyenin elindeki bölgedir. Bırak sığınmacıların derdine Esad düşsün,
bırak PKK'lıların hamına Esad koysun..
ABD ve PKK/hdp'liler Suriye ve Irak'da olduğu gibi Türkiyede de "Sosyalist Kürdistan"ı kurmak için saldırdığında bunları hoşgören bunlara oy veren bunları lanetlemeye dili varmayan Türkler, siz ne yapacaksınız?
Kaftancı kızı Ayn-el Arab dayanışmamızı sürdürelim, gelin Faşist/Irkçı TeCeye bir kurşun da siz sıkın heryere sabotaj yapın.. dediğinde ne yapacaksınız, kendi halkınıza komşunuza akrabanıza kurşun sıkacakmısınız?
ABD, BOP(Kürdistan) projesinde Akape-Fetö ortaklığını kullandı. Habur sonrası KürdistanAçılımı'dan tırstığı için Akapeyi o projeden sildi ve Fetö'ye darbe için onay verdi.... Şimdi bu kadar olaydan sonra ABD'ye "Beni yine Eşbaşkan yap.."diye yanaşan kişi Recisöre beni artiz yap diyen taşralı kız durumuna düşer, kötü yola düşer...
Bizim diyeceğimiz bir şey yok, "Kendi bilir padişah.."..
Doğu ve g.dogu anadolu ya DOKTOR GOREVLENDIRMELERI BASLADI..rutin değil.isler kötüye gidiyor demektir.dikkatli olun
Erdoğan : "Maruz kaldığımız tüm saldırılara rağmen, hala güçlü bir şekilde ayakta olan bir ekonomimiz var."
Emniyet Genel Müdürlüğü : Kamu düzeninin sürekliliğinin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele, kamu güvenliği, kamu vicdanı ve adaletin tecellisini sağlamak amacı ile aranan şahısların yakalanarak adalete teslim edilmelerine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarınca 20.09.2019 Cuma günü Ülke genelinde eş zamanlı olarak Aranan Şahıslar Operasyonları yapılmıştır.
Yapılan operasyonlarda, 7.699 ekip, 29.569 personel görev alarak 7.495 ikamette arama yapıldı.
Operasyonlar sonucunda yakalananlar arasında;
2 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 653 şahıs,
5 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 331 şahıs,
10 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 119 şahıs,
20 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 30 şahıs,
20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranmakta olan 6 şahıs olmak üzere;
1.139’sı hükümlü 1.667’ü yakalama emri ile aranmakta olan, toplam 2.806 şahıs adli mercilere sevk edildi.
Sevk edilen bu şahıslar arasında 33 cinayet suçlusu, 244 hırsızlık suçlusu, 360 yaralama suçlusu, 58 cinsel saldırı suçlusu, 48 yağma suçlusu, 88 dolandırıcılık suçlusu, 101 uyuşturucu ticareti suçlusu, 45 kaçakcılık suçlusu, 20 FETÖ-PDY suçlusu, 5 silahlı terör örgütü suçlusu şahıs bulunmaktadır. Ayrıca kayıp olarak aranan 7 çocuk ve 22 yetişkin şahıs bulundu.
Yapılan bu operasyonlarda 1 Adet Ruhsatsız Uzun Namlulu Silah, 5 Adet Ruhsatsız Tabanca, 12 Adet Ruhsatsız Av Tüfeği, 447 Adet Mermi, 2 Kesici/Delici Alet, 7 Kurusıkı Tabanca, 24 gr. Eroin, 52 Kök Kenevir ve 498 gr. Esrar ele geçirildi.
Suriye'de güvenli bölge // erdoğan: Abd ile karşı karşıya gelmek gibi bir arzumuz yok
suriye'de güvenli bölge // erdoğan: Bizim sınırda hazırlığımız tamam
suriye'de güvenli bölge // erdoğan: Abd'nin terör örgütüne desteğini görmezden gelemeyiz
https://odatv.com/solun-tarihini-yaz...-21091959.htmlAlıntı:
İnönü Alpat’tan sol kesime dikkat çeken bir uyarı geldi.
Sosyal medya hesabından PKK’nın sivilleri öldürmesine ilişkin paylaşımlar yapan Alpat, “PKK sivilleri öldürdüğü ve bizim mahalle sessiz kaldığı sürece, övgüyle takip ettiğimiz Latin Amerika'daki gerilla hareketlerinden iki örnek vereceğim. Tekrar olacak ama olsun varsın” diye yazdı.
PKK sivilleri öldürmese yalnız Asker/Polis öldürse mahalle sessiz kalabilir mi diyecektin Kürt milliyetçilerine özgürlük için savaşan gerillalar mı diyecektin, İnönü Alpat ?
Tesbit ve tahminlerim hala devam ediyor bir baskın seçim hazırlığı için,şüphelerimin en büyüğü,HDP-Yeni kurulacak parti korkusu,şimdi buna afta eklendi,sanırım yeni parti kurulmadan baskın seçim hesapları yapıyorlar,öyleya yeni partiye destek verecek olan güneydoğu oylarından korkuluyor,ama ınututtukları bir şey var ekonomi,ama ekonomik olayları genellikle büyük şehir vs.ler takip ediyor,kırsal ve Karadenizin içi ve dağlık kesimler hala sabit fikirliler,bodoslama dalıp iktidara oy verme olasılığı yüksek...neden erken seçim diyorum,çünkü bitişlik sendromu içindeler,kabine değişikliğide onlar için çare değil,şiddete baş vursalar halk iyi,kötü akıllandı,onlar açısından daha kötü,çünkü eskisi gibi yemiyor artık,onun için Atatürkçülere zeytin dalı uzatmalar,af vs ile gönül alma,belki İMF ile anlaşma işin içine girebilir taze para için,200 milyara yakın vatandaşın döviz hesaplarını tlye çevirmede işin içinde,çünkü dışarıdan para girişi sıfır,fedin sayesinde olur düşüncesi hakim oldu,oda fosss çıktı,yani çok sıkıştılar,benim tahminim ya gümmm olacaklar,yada gündeme koalisyon gelirse kurtuluşu onda arayacaklar,yani önceden yazdığım gibi,sıcak yazın peşinden buzzz gibi bir kış bizi bekliyor,benim temennim iktidar partisi yok olmadığı sürece bu ülkenin kurtuluşu olması çpk zor,yok olura biraz çırpınıp dururuz,ama önemli kararlar alınırsa işler yavaş,yavaş rayına oturur,benimde tahminim dahilinde, tünelin ucundaki ışıktan bahsetmiştim,o ışığı gerçeğe çevirme temennisiylen !!!