Dolaşımda olan lot sayısı az, kârı olan bir şirket, birde temettü vermesi yaklaşık 1 tl üzeri daha ne olacak. Galiba elimizde ki lotlarinhepsini istiyor agammm. Bekleyip göreceğiz düştükçe almaya devam edeceğim ederini bulana kadar burdayım
Printable View
Yuksek montanli 1M civarı işlem hacimleriyle git gellerle mal ky ye arz edildi kağıt normal işlem hacmine döndü artık 10 altına sarkabilir bizde 3 yıldır temettü alıyoruz diye sevinelim
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5729821f29.jpg
11,01 altı kapanış yapmadığı sürece sıkıntı yok.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi olamaz...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
A-1 kapital mi ne, bazi araci kurumlar varmis, hisseyi bu fiyat oyunlari ile dusurup, asagidan toplayamayinca, bazi elemanlarina boyle yazilar yazdirimis.
Gaza gelmeyin, hissenize sahip cikin.
42 gun sonra 82 kurus nakit kar payi verecek. Bizim 2019 yili kar payinin kalan %75 ini.
Bu %75 bile, mesela AYGAZ'in bu yil verdiginin 2 kati..:)
Nerede buldun terbiyesizligi ?
Bu yazdigin forum kurallarina gore hakaret ve suc.
Hem bir seyden anladigin yok, hem bombos iddialarla gelmis moral bozuyorsun, aklin sira millet korkup satacak, sen de hesapli alacaksin.
Kusura bakma evlat, sen giderken biz geliyorduk.
Ben sizin kim olduğunuzu anladım yeterli engelledim
Yine lot sayılan bir tahtada daha esir olduk.Endeks uçmuş kaçmış hiç bir alakası yok.Tek hedef ucuza mal toplamak.İyide kim söyledi sana tez canlı olduğumuzu ki?
Bekleriz canım şunun şurasında temettüye ne kaldı?
Bizde bekliyoruz temettuyu 3. Aldik 4. 'ye kısmet ama sirkete güvenim azaldı son yapılan hoş olmadi
Bugün okudum halka açıklık oranı %50 'ye gelmiş biz bir yıl bekleyelim 1 lira temettü için adam 1 haftada aldı bir lira geçen senede temettuye kadar oyaktan birisi 1 milyon lota kadar toplamis temettü öncesi mali 12 liralardan yıkmış 7 liralara kadar geri gelmiştik 2 kusur temettunun 2 kati geri gelmişti bakalim bu senede aynısı olacakmı
Tamamda bu kağıt halka arzdan sonra temettüleri hesaba katarsan beş katına çıkmış. Temettü verimi yüksek olan işyat ta bu oran altı kat. Önemli olan kağıdın istikrarlı olması. Bu gün endeks yükselmiş. Çoğu kağıt yüzde üç yüzde beş yükselmiş psdtc artmamış bu kağıt kötüdür diyen biri için bu kağıt zaten uygun değil. Bu tür kağıtlarda fazla hareket etmek uygun olmaz. Zaten alış satış arasında fiyat marjı var. Yada sattığın kadar hisse olmuyor kademelerde.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
...Halka arz tarihinde (2014) 7,50 fiyattan bin lot alan bir yatırımcı tüm temettülerle ek hisse aldığını varsayarsak bugün kaç lot hissesi olmuştur?
Halka arz tarihinde dolar fiyatı ise 2,2 tl civarı idi. Bu yatırımcı 7500 tl yatırdığı bu hisseyle 3400 usd alabiliyordu aynı zamanda kıyas açısından.
Hissenin son 6 yıllık temettü ve bedelsiz tablosu:
https://i.hizliresim.com/87KlPC.png
Üşenmedim hesapladım.Bin lot bölünme ve temettülerle eklenen lotlarla 2900 lota yükselmiş.
TL bazında portföy değeri bugünkü kapanışla 32 250 tl ,dolar olarak ise 4 400 usd olmuş
Sonuç olarak dolar bazında 6 yılda %30 luk bir getiri.TL bazlı bakarsak son 6 yılın enflasyon farkını bileşik olarak düşüp reel getiriyi öyle bulabiliriz.
3400 usd 6 yıllık dolar mevduat faiziyle zaten 4 bin doları bulur o zaman kazanç nötr diyebilirsiniz.Ya da 6 yılda borsada ne kazançlar yaşandı ben boşa kürek çekmişim de denebilir....
Bence yinede iyi bir getiri var ortada. Bu süre zarfında borsada daha iyi getiri yakalayabildiyseniz zaten bu işin pirisiniz demektir. Çevremde o kadar çok zarar eden insanı görünce sürekli ve güzel oranda temettü veren kağıtları tercih ediyorum. Ve sabrettikten sonra iyide kazandığımı düşünüyorum. Sadece kendi görüşümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ilk 6 ayda Pandemi kosullarina ragmen HBK 44 kurus kazanmis,yurt disi satislarini artirmis.
Yukarda ornekte yazdim, AYGAZ, bizim kalan 82 kurusu,iki senede veriyor, adamin 1700 gaz istasyonu, limanlari gemileri var.
Ben de iyi kazandigimi dusunuyorum dogrusu.
Ayrica adam hem yillik karinin tamamini, yaninda bir kisim yedeklerinden veriyor ortagina.
Hala guvenim azaldi diyor.
Yuh..Ne deyim.
500 bin bir milyon lotlar havada uçuşurken beyefendiler mal satarken tahtamız super işlem bitti yataya 2500 lot işlem hacmi olsun yarim saatte günlükte 50 bin lot brutte güvenli tahta temettuye yakın sürerler yukarı 80 kuruş temettuyu ağzımıza bal diye çalarlar hoop 10 lira altı 3 senedir aynı film
Borsada her kagit için atılıp tutulabilir ama bu kağıt olmaz arkadaş bu kağıtta asla kaybetmezsin sabırlı isen. Gerisi Faso fiso
Bugün %5 çıktığı halde yazıyorum kağıt hakkında yada bilançosu hakkinda atip tutan yok her kagitta para kaybedersin oda muhim degil 15 gun önce kagidi yukari cekip hacimli islemlerle ortak satisinin yapılması etik degil diyorum ama anlatamiyorum daha da orada bekleyen bir ton mal var ben kâğıtlarımı satmak istesem yukarı çekebilir miyim hayır kağıdı brüt takasa aldirabilirmiyim hayır sonra 15 gün hacimsiz kağıdı düşürebilirmiyim hayır e nerde güvenli şirket
5 yıldır bu hissedeyim şirket yönetiminin adil ve güvenilir olduğuna inanıyorum...Her yıl karını ortaklarıyla paylaşıyor..,kaç tane hisse sayabilirsiniz Bistte
Bekleriz zaman var
Tahtacı efendi 13 den sattiginiz malları yerine koyamadiniz mi daha yazık temettü tarihi nerede
Ağzınıza sağlık..,****** bunlar
Temettü yaklaşıyor önümüzdeki haftaya hareket başlaya bilir yüksek temettüyü kaçırmak istemezler
Şirket sermayesinin %5
i gibi bir payımız olmadığına göre... bizimle ilgili değil demek ki. Sağol Sayın TINAZ
Sayın spek az kağıda itele de ben gelem
11.72 - 11.86 arası boş görüküyor . . .
:p:halay::cheers:
Bir temettü tarihi aciklayacaksin çok mu zor
Web sitesi bu.
http://www.psdisticaret.com.tr/
Buradan ilgili kisiyi bulup sorabilirlirsiniz.
Hem belki bu siteyi inceler, bir seyler ogrenirsiniz.