tşk :ok:
Printable View
https://www.google.com/maps/place/Mo...6!4d37.6433664
Google Maps Moskova fabrika linki yukarıda, bakabilirsiniz. Açılmazsa kopyala yapıştır yapın web de. Arazi büyük, yer güzel. AND Gyo Proje yapsın burada.
Eyvallah. Kıymetli bir yere benziyor ama AND GYO şu an kendi derdinde. Kartal'daki daireler halen satılamadı ve üstelik çok yüksek borcu var şirketin.
En mantıklısı bu arazinin satışı ama Tuncay ağa bir şeyleri bekliyordur burayı satmak için. Üstelik Rusya'da da işler bizden farklı yürümüyordur. İmar izni ne durumda, kime satılırsa hangi imar izni verilecek vs. hepsi aynı bizdeki gibidir. Rus hükümetinin eleştirdiğimiz hükümetten çok da farklı uygulamalar yapacağını sanmıyorum. Geri kalmış ülkelerin genel sorunu rüşvet, adam kayırma, iltimas...
citi takasına bakıp aldanmamak lazım, fonun malı için.citi satıp citi almışsa fonun malı çoktan bitmiş olabilir...
Invesco sıfırladı mı hisselerini ?
Moody's bugün bir rapor yayınlamış Efes için :
https://www.moodys.com/research/Mood...d=7QFRKQSZE021
Bu yasaklar kabak tadı verdi.
Evde hapis ol, denize girme, komşu şehre bile gitme !!!
Bu ne ya.
Bi bitmedi önümüzdeki onbeş günlerin önemi :vk:
ben de böyle düşünüyorum. ayrıca invesco'nun elindeki hisselerin tamamını satacağı ile ilgili net bilgi de mevcut değildi. takip ettiğim 2 yabancı kaynak var ama güncellemeler çok geç geliyor. güncelleme geldiğinde invesco'nun elinde hisse kalmış mı kalmışsa ne kadar kalmış yazarım.
hikayeden rapor. yok corafi riskler, yok ülke şartları falan filan. bir dünya şey yazmışlar ama hiçbir şey yazmayı başarmışlar.
KAFİRE GEÇİT YOK
Bugün borsayı almadılar yoksa iyi gününde idi hisse, daha sert yukarı da gorecez yükselen kanala girdiğini görelim beklemesi sıkıntı değil
fon mu değil mi bilemem ama meksa elinde olmayan 432000 hisse satmış bugun.
arkadaşlar şimdi tekel bayiinden geliyorum.sordum işler nasıl, bira satışları iyi mi diye.çok iyi dedi abi, ama hisse alacaksan efes al, tborg alma.2 efes satılıyorsa, 1 tuborg satılıyor.mal yetiştiremiyoruz efeste.galiba bir lirada ucuzmuş efes, zam yapacakmış diye stokluyorlarmış.türkiye operasyonları çok önemli değil belki ama durum böyle... sizde kendi muhitinizde bi zahmet soru verin...
Hala para çıkışı var ya! Pes doğrusu...
(-3.604.268 tl)
Para çıkışında 17. sırada.
kısada yarın bir hareket gelebilir..17.70 geçerse rahatlar.
And'ın hatası kentsel dönüşüm 2012'de başlamasına rağmen projelere iki yol sonra başlamaları, halbuki Kartal çok önceden projeye hazır halde bekliyordu, Kozyatağı iş merkezini bitirdiklerinde döviz krizi başlamıştı. Maalesef yönetim kadrosu zayıf.
Moskova'daki arsa ile ne Merter ne de Kartal arsası karşılaştırılamaz.
Bak bak kimler gelmiş tahtaya. Ama yabancı satıyor :)). Yersen.
Cola'nın değeriyle Efes'in değeri arasında 80 milyon usd fark kalmış, kim kimin iştiraki ?
Endeksten destek bekliyor 103 set oldu önümüzde, bir gün de artı 5-6 yap tavanı geçtik:)
http://share.matriksdata.com/share.a...05211158427186
Citi kılcıksız almış bugün,meksa yine sağ tarafta ama yormamis şu ana kadar
Borsa uçarken tahtayı %10 aşağı bastılar...Birçok tahta ya eski yerine geldi (bankalar hariç) ya da önceki seviyeleride geçerek yeni rekor kırdı....
Burada adam bilançoda kar görünmesin diye elinden geleni yaptı yetmedi temettüyü hüpletti o da yetmedi yabacı ya mal sattırdı %5 altına indirdi şimdi invesco o malı sattı diye algı oluşturdu aslında kendileri yatırımcıya oyun oynadı (bana göre) kendi sattı ip...nin
Elimize alınca değersiz demire dönüşüyorsa Böyle adamın malı altın olsa ne olur ....
satan fonu araştırmanızı tavsiye ederim
bu gayserili bu fona illallah ettirmiş bizi yer bu yer
gaplı aç 10 kademede yataya sar tüm gün o şekilde geçiyor
lan tamam yürütmedin bari sat al al sat bi çorba parası bırak oda yok
yani neye umut etmişiz arkadaş
aynen hocam
Üst kademede yüklü satışı gören ky panikle alt kademede malı adrese teslim ediyor...
Gelgit yasanmaya başladı her gelgitte gitmeyen kağıtlara para girişi olacaktır. Olmaz size kedi bizi yer.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
alıcı kısmının dolu olduğu zamanlarda kağıdı basmışlardı. tahtanın durumu pek fark etmiyor.
Gübrenin değeri de Efes'e yaklaşmış. Efes üretim sırasında oluşan binlerce ton küspeyi gübre olarak tarıma satar maliyeti sıfıra getirir. Ver yabancı ver.
Aha gübre tavan , bu gariban 10 yıldır tavan görmedi . Başkasının parasıyla gerdeğe girmek.
Ramazan diye kimse almıyor bayramdan sonra millet içmeye başlar alır..:kahkah:
Beklenen güzel hareketler.
tahta iki gündür normalleşti, hatta bu gün güzelleşti.
Ek 25084
Citinin satışı, fon satışı bitmiş olabilir mi?
Ek 25087
1 Nisan 2020 - 21 Mayıs 2020:
Satıcılar:
Citibank -36.676.230
Türk Ekonomi Bankası -771.528
Alıcılar:
Deutche +16.317.720
Ziraat +817.850
Garanti +1.007.676
Ak Yatırım +1.425.447
İş YAtırım +3.453.155
TEB Yatırım +1.671.250
QNB Finans +850.698
Yapı Kredi +1.449.579
Akbank Portföy +1.909.239
Vakıf Yatırım +1.078.439
Oyak Yatırım +864.352
Halk Yatırım +730.356
İş Bankası +868.000
Sadece 700.000 lot üzeri işlem yapmış aracı kurumları listeledim sadeleştirmek için. 1 Nisan 2020 - 21 Mayıs 2020 tarihleri arasında 2 aracı kurumdan toplam 37.447.758 satış gelmiş. Bu satışları 13 aracı kurum toplam 30.010.638 Geriye kalan 7 buçuk milyona yakın hisseyi de diğer aracı kurumlar paylaşmış.
Başka bir bilgi daha vereyim. 29 Nisan 2020 tarihinde Invesco KAP'a bildirim gönderiyor ve elindeki hisse sayısının 29.040.994 adet olarak artık %5'in altında olduğunu söylüyor. 2020 Mayıs ayı sorgulamasında ise yine Citibank 25 milyon hisse satmış.
Özetle, eğer Invesco'nun satışları sadece Citibank dışındaki aracı kurumlardan karşılandıysa bile geriye en fazla 5 milyon lot hisse kaldı. Lakin, Invesco'nun satışlarının Citibank'ın başka müşterileri tarafından karşılanmış olma ihtimali de var.
Eğer başka bir fon çıkışı yaşanmayacaksa (ki bu fiyatlardan kim niye satsın yıllardır taşıdığı malı) artık satış baskısı bitti diyebiliriz.
Fon satışı bittiyse ya da sona geldiyse, artık 26'lara çıkış başlayabilir.
bir günde takas değişti, tamda beklediğim gibi :)
1 Haziran'da Ccola dan 200 milyon temettü gelecek. Hem ramazan bitiyor hem temettü geliyor fitil ateştenir artık.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.