Var. 13 mayisdaki dibin biraz altini soylemis. Alcalan dipler genelde dusus emaresidir Mr cokbilmis
Printable View
hocam mocam diye peşine takılıp gittiğiniz kişi şu aşağıdaki mesajı yazan kişi mi.
Ben mi yanlış görüyorum.
Acıcık hafızanızı zorlayın.
Bir kişi size, takip listemde diyerek hisse adı veriyorsa, sallamasyon destek direnç yazıyorsa, grafik mrafik vermeden trend gösteriyorsa... ve sizler de buna inanıyorsanız... vay halinize.
https://i.hizliresim.com/T29VWN.png
çete misiniz siz.
Avukat mısın sen.
Niye avukatligini yapayim. Uslubundan belli ya ergensin. Ya loser bir orta yasli. Ya da batik bir bunak. Grafik bilgin belli ki 0. Bosuna ego kasma burada.
Bir şey biliyoruz, bir şey görüyoruz ki, soruyoruz.
Hadi, nerede günlük grafik, bekliyorum.
Eğer vaden en az 21 hafta değilse haftalık grafiğe bakıp da üç beş günlük işlem yapamazsın.
Adam bir kaç gün önce aldığını söylüyor, sen haftalık grafik üzerinden destek gösteriyorsun.
Saatlik grafikten bak bakalım o ağırlıklı ortalama nereyi destek gösteriyor.
Ben de bir soru gördüm. Grafikle cevap verdim. Arkadaş (gumus2929) tam anlayamamış grafiği, özel mesaj ile sordu, detaylıca açıkladım.
Sonra da burada sallamasyon bir destek rakamı görünce soru sordum.
Ne var şimdi bunda.
Sorunun muhattabı ortada yok, alakasız kişiler maydanoz oluyor konuya.
Not: Ben kimseye bir şey önermem. Açık açık adını dahi yazmam. Yazacağım bir şey olursa gider o hissenin topiğinde yazarım.
Şaka mısın sen arkadaşım.
Fibonacci tepki seviyelerine öyle bakılmaz. :he:
Tepeden-dibe bakılır.
Bir gerideki dibe gel, bir gerideki.
Ya da sen en iyisi şu benim imzamdaki topiği baştan sona bir oku. Bin küsür yazı var. Biraz zamanını alır ama en azından T/a konusunda bir şeyler kaparsın.
Neyse hadin iyi geceler.
Allah gönlünüze göre versin ( Ya da Allah müstahakkınızı [hak ettiğinizi ] versin )
Fibonacci yada fibo . Altın oran diye bilinen bir sayının kendisinden sonra gelen sayıya oranıdır. Genelde güzel sanatlarda da kullanılır. Fotoğraf ve heykelcilikte kullanılır. Bu orana ortalama değerle bakılabilir. Kendisini takip eden sayının toplamı ile orantılı olarak bakılabilir. Borsa da ise çizilen eğrilere bakılarak ( istediğin yerden bakabilirsin ) bir oran çıkarmaya yarar . Tabiki etkisi büyüktür. Fakat herşey değildir. Borsa akıl, algı, konjaktur, para vs. Gibi birçok bağlı faktörle birlikte hareket eder . Hisseyi aldigin yer , sattığın yer . Aldigin endeks değeri, dolar endeksi , yurt içi ve yurt dışı gelişmeler aldigin risk hepsi önemlidir. Asıl altın oran budur . Sadece grafiklere bakılıp işlem yapilabilirmi tartışılır. Fakat zaman zaman değerlendirilebilir. Altın oran o zaman yakalanabilinir. Iyi geceler ...
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teknik analizin temelerini kitle psikolojisi oluşturur.
Kitlelerin hareketleri de (bilinç altında) doğa tarafından şekillendirilir.
Doğadaki şekillerin büyük çoğunluğu da fibonacci oranları ile açıklanabilmektedir.
Salyangoz kabuğundan, insan yüzünün şekline, bazı meyve ve sebzelerin şekillerine varıncaya kadar.
Bu oranlar grafiklerde de çoğunlukla çalışıyor. Çünkü grafikleri de insanların psikolojisi şekillendiriyor.
Tek şart doğru şekilde bakabilmek.
Örnek ; BIST 100 çalışmam.
https://i.hizliresim.com/ePedpd.png
Dikey çizgiler, fibonacci oranları ile zaman analizidir.
İyi geceler arkadaşlar sanırım arkadaş Bizi eleştirmiş ben çete falan değilim kendi geliştirdiğim bir sistemi kullanıyorum paralı grubumda yok elimden geldiğince çalışmalarımı burada paylaşıyorum Daha önce birkaç grafik paylaştım bazı hisse topiklerinde oradada bnm gördüğüm'ü göremeyenler alay etmiştir. Ayrıca bu sistem konusunda halen çalışmalarım sürüyor.
Ne güzel demiş Yunus’um:
Gezdim Haleb’i Şam’ı
Eyledim İlmi Taleb
Meğer ilim bir hiç imiş
İlle edep, ille edep.
Demem o ki. Bilgi kıymetlidir. Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir. İster grafikli , ister grafiksiz hepsi muhakkak büyük emekle ortaya çıkıyor. Samimiyetle paylaşılan her bilgi için çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun deriz. Vesselam... hepimize güzel bir gün diliyorum... işlerimiz rastgelsin.
Başta ben olmak üzere çok kişi sayın çelik çomak hocamızın paylaşımlarından bilgi aktarımından memnunuz. Kimseden para almıyor, senin gibi provokatörlük yapmıyor.
İşine gelmiyorsa yazmazsın takip etmezsin. Bizlerin takibi de senin haddine düşmez seni ilgilendirmez.
Kendi bilgine tecrübene güvenip zaman ayırabiliyorsan açarsın bir başlık paylaşım yaparsın. insanlarda senin yorumlarına göre yatırımlarına yön verirler.
Harika anlatmışsınız👍 herkesin gittiği yoldan gitmesin başka yoldan gitsin iz bıraksı, farkındalık yaratsın. Gerçek şu ki hiçbirimiz kazanamayız hepimiz birden kazanmadıkça.
Yahu bu desteği nereden buldun diye bir soru sordum
Hepiniz birden atladınız.
Şeyh uçamaz, müritleri uçururur.
Ne şeyh olun ne mürit, kendiniz olun.
Oyun oynuyorsanız önce kurallarını öğrenin.
Siz tavla oynarken her zar gelişinde yanınızdakine mi soruyorsunuz ne oynayayım diye. ( hocam şu ne olur, hocam yorumunuz nedir, hocam nasıl görüyorsunuz, hocam takibinizde ne var.)
Daha brüt takas nedir, devre kesici nedir bilmeden tahtalarda onun bunun lafıyla fink atıyorsunuz, sonra da gelip bana laf yetiştiriyorsunuz.
Önce öğrenin.
Sonra da sorgulayıcı olun. ( Bu destek nereden geliyor, bunu grafiği de var mı, temel değerlerine de baktınız mı, kapta haber var bu ne anlama geliyor vs. vs. sorularını sorun )
Başarılarrrr..
Grafik isteyin grafik,
Madem hoca diyorsunuz, hocam bi grafik üzerinde gösterseniz bu dedikleriniz deyin.
Laf salatası yapıp üzerime gelmeyin, bunak, provakatör diye.
Ben bir şey diyorsam iyiliğiniz için diyorum.
Sorgulayın diyorum, öğrenin diyorum.
Üç yıl önce açmışım o dediğin başlığı. ( Bkz, imzamdaki açısı )
İnsanlar da benim yorumlarıma göre yatırım yapmıyorlar, benden öğrendikleriyle kendi yorumlarını yapıyor, kendi yorumlarına göre de yatırım yapıyor.
Bende balık yok, balık tutmayı öğretmek var.
Cahil..
Bilmeden konuşma.